. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie kúsky a cestoviny so špenátom a paradajkami v cesnakovo smotanovej omáčke.



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL oleja, 500g kuracích pŕs, 1 ČL zmesi byliniek /oregano, tymian a bazalka/, 1 ČL ml. červenej papriky, 3 paradajky, 1/2 šálky špenátu, 3 strúčikov cesnaku, 3 plátkov slaniny /môžeme použiť aj Prosciutto/, 150ml smotany na šľahanie a 50 ml mlieka, 1/2 šálka strúhaného parmezánu, 300g suchých /penne-rúrky/ cestovín

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky, osolíme a necháme postáť. Paradajky si nakrájame na kocky /môžeme ich predtým olúpať/, špenát opláchneme a nakrájame na kúsky, cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Olej rozpálime v hlbšej panvici alebo kastróliku /ja som použila wok/, kuracie prsia sprudka opečieme a potom znížime teplotu, posypeme bylinkami a paprikou a chvíľu podusíme. Odložíme na teplé miesto, výpek si necháme v panvici. Do výpeku dáme paradajky, špenát, cesnak a na rezančeky nakrájanú slaninu a povaríme, pridáme 1/3 opečených kuracích pŕs, ktoré nakrájame na tenké rezančeky, zalejeme mliekom, smotanou a na miernom ohni privedieme do varu. Zatiaľ uvaríme cestoviny v osolenej vode "al dente", precedíme . Do mierne bublajúcej omáčky vsypeme parmezám a necháme rozpustiť. Odstavíme a vložíme cestoviny, premiešame, počkáme niekoľko minút, kým cestoviny nenasiaknu omáčku, občas premiešame, pridáme navrch kúsky kuriatka a môžeme servírovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kusy kuracích prs, 3 cibule, 2 ČL balzamikového octu, 1 ČL kryštálového cukru, 125 ml smotany 33%, 125 ml kuracieho vývaru, 1/2 ČL cesnaku v prášku, soľ, ml. čier. korenie, 1/2 Čl čerstvého tymianu, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia umyjeme, podľa potreby očistíme, osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Cibuľu nadrobno nakrájame. Olej rozpálime v panvici a sprudka opečieme kuracie prsia z oboch strán. Teplotu mierne znížime a opekáme ešte podľa potreby, aby neboli surové, do zlata. Odložíme na teplé miesto. Do výpeku vysypeme cibuľu, ktorú rovnomerne za občasného premiešania opekáme 10-12 minút na slabom plameni.Pridáme najemno nasekaný tymián, cukor a balzamikový ocot, 1-2 minúty povaríme a vlejeme teplý vývar. Teplotu zas zvýšime a varíme ďalšie 2-3 minútky, aby sme zredukovali šťavu. Potom teplotu znížime a pomaly za stáleho miešania prilievame smotanu /mala by byť izbovej teploty, aby sa nám nesekla/ a necháme prejsť varom. Nakoniec vložíme kuracie prsia, ktoré prelejeme omáčkou a necháme prehriať. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s medovo pikantnou omáčkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 1 kg kuracích pŕs, 2 Pl medu, 1 Čl kari korenia, 1 Čl mletého zázvoru, soľ, olej /alebo šmalc - http://www.cuketka.cz/?tag=smalc/

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky, nasolíme a necháme asi 1/2 hodinku odpočívať. Potom ich sprudka orestujeme na rozpálenom oleji /alebo kuracom sadle - šmalc, dodá tomu inú, veľmi dobrú chuť/, vyberieme na tanier. Do výpeku dáme med, kari korenie a zázvor, zalejeme malým množstvom vody , necháme trochu povariť, vložíme kuracie prsia, ktoré prehrejeme v omáčke. Podávame so zemiakmi alebo ryžou...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.5.2020, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Biele mäso čierna perla...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kuracích pŕs, 300 g sušených sliviek, soľ, 1 cibuľa, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL mletej červenej papriky sladkej, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL kryštálového cukru, štipka čili /nemusí byť/, trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík mám vo svojej zbierke už dlho a aj keď sa k nemu vraciam len občas, milujem to spojenie netypických chutí: slanej - sladkej - pikantnej... Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, nasolíme, pridáme papriku, mleté čierne korenie a odložíme bokom. Slivky zalejeme vriacou vodou a necháme cca 1/2 hodinku odpočívať. Olej rozohrejeme, pridáme okorenené mäso, sprudka orestujeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a odkôstkované napoly prekrojené slivky. Pridáme škoricu, cukor, prípadne čili... prikryjeme a dusíme cca 20 minút na miernom ohni. Nepodlievame, pretože mäsko a slivky si pustia šťavu a vznikne akurát hustá omáčka, ktorá obalí mäsko. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.9.2015, 23:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura pod perinou...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 menšie kurča, 500g mletého mäsa, 2 rožky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, mletá červená paprika, vegeta, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kura, umyjeme, nakrájame na malé kúsky /môžeme stiahnúť aj z kože/, osolíme a posypeme mletou červenou paprikou, poukladáme na plech alebo do jenskej misy... Rožky namočíme do vody, vyžmýkame, zomelieme spolu s cibuľou a cesnakom a pridáme k mletému mäsu. pridáme k tomu aj vajíčka, osolíme, pridáme trochu vegety a dobre premiešame. Touto plnkou úplne prikryjeme pripravené kuriatko, šupneme do rúry a pečieme na 180 °C, 1 hodinku. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou... Kuriatko zostane krásne šťavnaté, mäkučké a bude sa oddeľovať od kosti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.9.2015, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura Phuket



POTREBNÉ PRÍSADY

500 - 800g očisteného kuracieho mäsa /kuracie prsia, vykostené stehná/, 350g čínskych rezancov, 1 pohár/konzerva klíčkov fazule Mungo, 1 konzerva kokosového mlieka, 1 stopkatý zeler, 1 červená paprika, 1/2 hlávky čínskej kapusty, 1 citrón/limetka, 1 ČL korenia na hydinu/čínu, štipka soli, trocha oleja, 5 PL sójovej omáčky

POSTUP PRÍPRAVY

Necháme zovrieť vodu, zalejeme čínske rezance a necháme 4 minúty nabobtnať. Precedíme a necháme odkvapkať. Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky, posypeme korením, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Zeleninu očistíme, zeler nakrájame na kolieska, kapustu a papriku na pásiky. Vo woku alebo v panvici rozohrejeme trochu oleja, dáme rezance, pridáme sójovú omáčku a chvíľu /asi 10 minút/ pražíme. Potom rezance odložíme bokom. Do toho istého woku alebo panvice dáme znovu trocha oleja, necháme rozohriať, pridáme zeler, papriku, orestujeme, pridáme mäso, opražíme /cca 10 minút/, pridáme kapustu, klíčky a chvíľu restujeme. Nakoniec primiešame citrónovú/limetkovú šťavu, kokosové mlieko a zohrejeme, Nakoniec vmiešame rezance a premiešame...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2015, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie nugetky v syrovom cestíčku...



POTREBNÉ PRÍSADY

800g kuracích pŕs, 150g nastrúhaného syra, 2 PL plnotučnej horčice, štipka soli, štipka grilovacieho korenia, trocha strúhanky, troška oleja na smaženie... k tomuto mäsku sa ako príloha hodí čokoľvek: ryža, hranolky, americké zemiaky, zemiaková kaša, zeleninový šalátik...

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia umyjeme, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na menšie kúsky /ale zas nie pásiky a pod./, presunieme do misky, posolíme a okoreníme grilovacím korením, pridáme horčicu, premiešame a necháme cca 1 hodinu odstáť. Potom prisypeme tvrdý syr a premiešame. Každý kúsok obalíme v strúhanke, ktorú dobre popritláčame a osmažíme dozlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.3.2017, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura na karí...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kura, 1 cibuľa, 3-4 bobkové listy, pár guľôčok čierneho korenia, soľ, 3-4 klinčeky... trocha oleja, 1 cibuľa, 200ml kyslej smotany, 4 PL hladkej múky, 1 PL kari korenia, 200g čerstvého alebo mrazeného hrášku, cestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatok si umyjeme kura, vcelku ho dáme do hrnca, pridáme celú, ale ošúpanú cibuľu, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, klinčeky /pre vôňu a chuť/, soľ a pomaličky varíme 2-2,5 hodiny. Občas zberáme penu zvrchu. Kura potom vyberieme a odoberieme z vývaru 750 ml. Zvyšok vývaru môžeme zriediť vodou, pridať očistenú koreňovú zeleninu a máme chutnú polievku, prípadne po vychladnutí môžeme vývar rozdeliť do menších nádobiek a dať zamraziť - zíde sa pri varení.
Vychladnuté kura zbavíme kože, oberieme mäso z kostí, väčšie kúsky pokrájame nadrobno /ja si 1/3 - 1/2 mäsa odložím... buď ho dám do rizota alebo urobím nátierku/. V hrnci si rozpálime trochu oleja, cibuľu nasekáme nadrobno a speníme na oleji, zasypeme múkou, kari korením a osmažíme. Zalejeme pripraveným vývarom, pridáme hrášok, mäsko a privedieme do varu. Smotanu rozriedime s trochou vody a vlejeme do omáčky. Podľa chuti osolíme a po zovretí odstavíme. Podávame s cestovinou alebo knedľou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.5.2014, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Voňavé kuriatko pečené na zemiakoch...



POTREBNÉ PRÍSADY

Veľmi jednoduchý a rýchly receptík /máte jedlo aj s prílohou naraz pripravené/, ktorý zvládne aj začiatočník. Viem to, pretože som počas choroby poverila manžela, aby ho pripravil /a jeho repertoár vo varení je obmedzený na tri jedlá/. Navyše príprava surovín trvá najviac polhodinku a keď sa dá piecť, môžete naň na chvíľu zabudnúť - netreba ho podlievať, ani miešať. ♠♠♠♠♠ Potrebujeme kura - je jedno aké veľké, postačia aj časti kuriatka /ja som teraz mala len stehná horné aj dolné, ale robila som aj s krídelkami alebo dolnými stehienkami/, zemiaky -tiež množstvo upravíme podľa počtu stravníkov, troška oleja, 1-2 cibule, 4-6 strúčikov cesnaku, soľ, drvená rasca /môže byť aj celá, ale naši ju nemajú radi/, a koreniny podľa chuti a toho čo máme doma: mletá červená paprika, vegeta, kari korenie, mleté čierne korenie... alebo skrátka len korenie na grilovanie alebo pečené kura.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme, cibuľu aj cesnak olúpeme, kuriatko umyjeme a naporcírujeme.Plech potrieme olejom, cibuľu pokrájame na plátky a polovicu rozsypeme na plech, zemiaky pokrájame na 1/4 a rozprestrieme na plech, cesnak pokrájame na plátky a spolu so zvyšnou cibuľou nimi posypeme zemiaky. Osolíme, posypeme rascou. Kuriatko dáme do misky, posypeme soľou, vegetou, koreninami podľa chuti a toho, čo máme doma a rukami dobre premiešame, aby koreniny dôkladne kuriatko obalili. Potom kúsky kuraťa rozprestrieme na zemiaky a dáme piecť na 200°C na 3/4 hodinku. Netreba nič miešať, nič podlievať. Po uplynutí doby máme hotovo - mäsko sa krásne oddeľuje od kosti, zemiaky nasali všetky chute a vône... Len treba pamätať na dostatočné množstvo, pretože u nás si každý pýta dupľu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 11.8.2017, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie minútky + zemiakové kroketky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Rýchle a na suroviny nenáročné jedlo...Na kuracie minútky: 750g kuracích pŕs, 200g majonézy, 1 bujón /kurací, hubový zeleninový - kto aký má rád/, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej červenej papriky, 1 PL sójovej omáčky, 3 ČL plnotučnej horčice, olej na vysmážanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme suroviny na marinádu: do majonézy si rozmrvíme bujón, pridáme horčicu, sójovú omáčku, koreniny a dobre premiešame... Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, nakrájame na rezance a vmiešame do marinády. Necháme marinovať 2 - 3 hodinky v chlade...Potom na troche oleja z každej strany po 2 minúty osmažíme...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 3.12.2013, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu