Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 4.1.2025 10:49 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Biele mäso čierna perla...
[ recept č. 58888 zo dňa 12.9.2015 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg kuracích pŕs, 300 g sušených sliviek, soľ, 1 cibuľa, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL mletej červenej papriky sladkej, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL kryštálového cukru, štipka čili /nemusí byť/, trocha oleja
POSTUP PRÍPRAVY
Tento receptík mám vo svojej zbierke už dlho a aj keď sa k nemu vraciam len občas, milujem to spojenie netypických chutí: slanej - sladkej - pikantnej... Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, nasolíme, pridáme papriku, mleté čierne korenie a odložíme bokom. Slivky zalejeme vriacou vodou a necháme cca 1/2 hodinku odpočívať. Olej rozohrejeme, pridáme okorenené mäso, sprudka orestujeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a odkôstkované napoly prekrojené slivky. Pridáme škoricu, cukor, prípadne čili... prikryjeme a dusíme cca 20 minút na miernom ohni. Nepodlievame, pretože mäsko a slivky si pustia šťavu a vznikne akurát hustá omáčka, ktorá obalí mäsko. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Omáčka je síce tmavšia, ale mäsko zostáva pekne biele...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (13.9.2015, 21:04) |
... mňaaam ... milujem tieto netradičné kombinácie ... robievam výborné kuracie špízy s perníkovým korením ... určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.9.2015, 23:48) |
dúfam, že receptík nesklame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | slavka b. (slawi75) ID 113183 (13.9.2015, 9:13) |
To znie zaujimavo a nie je to prilis sladke? Slivky mam velmi rada ale z masom som ich este neskusala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.9.2015, 18:04) |
Vôbec nie je sladké, len tak akurát nasladlé a preto sa tie chute nebijú, ale krásne dopĺňajú...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |