Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)
Voňavé kuriatko pečené na zemiakoch...
[ recept č. 56052 zo dňa 25.1.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Veľmi jednoduchý a rýchly receptík /máte jedlo aj s prílohou naraz pripravené/, ktorý zvládne aj začiatočník. Viem to, pretože som počas choroby poverila manžela, aby ho pripravil /a jeho repertoár vo varení je obmedzený na tri jedlá/. Navyše príprava surovín trvá najviac polhodinku a keď sa dá piecť, môžete naň na chvíľu zabudnúť - netreba ho podlievať, ani miešať. ♠♠♠♠♠ Potrebujeme kura - je jedno aké veľké, postačia aj časti kuriatka /ja som teraz mala len stehná horné aj dolné, ale robila som aj s krídelkami alebo dolnými stehienkami/, zemiaky -tiež množstvo upravíme podľa počtu stravníkov, troška oleja, 1-2 cibule, 4-6 strúčikov cesnaku, soľ, drvená rasca /môže byť aj celá, ale naši ju nemajú radi/, a koreniny podľa chuti a toho čo máme doma: mletá červená paprika, vegeta, kari korenie, mleté čierne korenie... alebo skrátka len korenie na grilovanie alebo pečené kura.
POSTUP PRÍPRAVY
Zemiaky očistíme, cibuľu aj cesnak olúpeme, kuriatko umyjeme a naporcírujeme.Plech potrieme olejom, cibuľu pokrájame na plátky a polovicu rozsypeme na plech, zemiaky pokrájame na 1/4 a rozprestrieme na plech, cesnak pokrájame na plátky a spolu so zvyšnou cibuľou nimi posypeme zemiaky. Osolíme, posypeme rascou. Kuriatko dáme do misky, posypeme soľou, vegetou, koreninami podľa chuti a toho, čo máme doma a rukami dobre premiešame, aby koreniny dôkladne kuriatko obalili. Potom kúsky kuraťa rozprestrieme na zemiaky a dáme piecť na 200°C na 3/4 hodinku. Netreba nič miešať, nič podlievať. Po uplynutí doby máme hotovo - mäsko sa krásne oddeľuje od kosti, zemiaky nasali všetky chute a vône... Len treba pamätať na dostatočné množstvo, pretože u nás si každý pýta dupľu...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
takto to je po upečení na pekáči... |
![]() |
a ešte jedna porcia... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Marta M. (marta1979) ID 104721 (23.7.2017, 16:58) |
rýchle a chutné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.7.2017, 21:31) |
teší ma...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 (19.2.2014, 17:32) |
Určite vyskúšam, len by ma zaujímalo, či sa kuriatko pečie od začiatku odkryté, alebo treba zo začiatku prikryť??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (19.2.2014, 20:01) |
vôbec netreba prikrývať, ja ho pečiem od ačiatku odokryté a potom je super chrumkavé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 (23.2.2014, 16:44) |
Ďakujem, síce sa to pieklo trošku dlhšie, ale výsledok bol výborný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Č. (žužu11) ID 270567 (13.2.2014, 8:58) |
Podobne kuriatko robievam roky /namiesto oleja, používam maslo/. Je to fakt fantastická mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (26.1.2014, 7:32) |
Skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (26.1.2014, 7:20) |
lahodne vyzerá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (26.1.2014, 18:19) |
aj chutí , naši si dajú hneď aj dupĺu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Monika L. (MonikaL.) ID 265439 (26.1.2014, 20:59) |
aj u nás sa všetko zje a zemiaky sú veľmi chutné |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika L. (MonikaL.) ID 265439 (25.1.2014, 22:24) |
Takto pripravujem mäso keď chcem mať s obedom málo roboty. A je to veľmi chutné. Miesto kuracieho mäsa dávam aj krkovičku porezanú na plátky. Tú ale prikryjem zemiakmi aby sa nevysušila. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (26.1.2014, 18:18) |
taktiež si takto uľahčujem prácu . už keď sa mi nechce stáť pri sporáku, tak táto bleskovka to istí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |