končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
POLIEVKY |
ANTICHRIPKAČKA - Krémová cesnačka s nivovo-cesnakovými krutónmiPOTREBNÉ PRÍSADY veľa cesnaku - 10-15 strúčikov, väčšia cibuľa, 3 zemiaky, smotana na varenie, maslo, soľ a solčanka na dochutenie, slepačí vývar (ak nemáte spravte ako ja dnes - zaliala 1/2 l vriacej vody 1 PL solčanky) POSTUP PRÍPRAVY ...v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 16.9.2015, 15:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Shrekova polievka s krupicovými "bombičkami"POTREBNÉ PRÍSADY zelená zelenina - dnes som použila brokolicu, hrášok a zelenú časť póru, voda, solčanka, smotana na varenie, krupicové bombičky: šálka krupice, 2 vajcia, 2 PL olivový olej, solčanka POSTUP PRÍPRAVY Kamarátkin syn neznáša zeleninu... a mne to stále nedá pokoj... tak som vymyslela túto polievku - plnú zeleniny a pritom ju nevidno... a Adam sa jej nevie dojesť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 22.1.2011, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Skvelá zeleninovo-hubová polievka a la MáčikPOTREBNÉ PRÍSADY 150g bielej slaniny, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnak, koreňová polievková zelenina, 2-3 zemiaky, 2 PL masla, 1,2 l slepačí vývar (ja som teraz mala hovädzí), 500g húb (použila som kuriatka), 50-100 ml šľahačkovej smotany, petržlenová vňať, 2 ks bobkový list, 4-5 guľôčok nové korenie, trošku citrón na dochutenie (prípadne kto má rád ocot, dá ocot). POSTUP PRÍPRAVY ...ďalšia výborná hubová polievka - hriech nevyskúšať :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 15.1.2011, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová hubová polievka s cesnakovo-bylinkovými bagetkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Sušené huby, zemiaky, cibuľa, cesnak, solčanka, mleté čierne korenie, mletá rasca, zelená paprika, halúzka ligurčeka (vegeta), petržlenova vňať, maslo, 2 PL olivového oleja, mlieko, 1 PL hladkej múky, tavený syr v črievku, smotana na varenie. POSTUP PRÍPRAVY Nechala som sa inšpirovať polievkou od Radušky (murr2) ID 148626 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29919 ...a trošku som improvizovala až vznikla táto skvelá polievka. Ďakujem Radka za skvelú inšpiráciu. Ako prvé si vriacou vodou zalejeme sušené huby. Necháme cca 30 minút namočené, aby sa v rámci možností vrátili do svojej pôvodnej formy. Na oriešku masla a troške (2 PL) olivového oleja si speníme na jemno nakrájanú cibuľku a 2 strúčiky cesnaku. Keď je cibuľa sklovitá, vlejeme na ňu hríbiky aj s nálevom. Pridáme 1 ČL solčanky, štipku soli, mleté čierne korenie, mletú rascu, menšiu (alebo kúsok) zelenej papriky (klasickej, nie hrubostennej), na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme 1 litrom vody. Necháme variť cca 20 minút. Potom hodíme do polievky kytičku z petržlenovej vňate a ligurčeka, necháme 10 minút prevrieť. (V tejto fáze som vyhodila zelenú papriku - polievke už službu spravila, dala jej kus svojej arómy.) Kým sa polievka varí, tak si v miske zmiešame 100 g masla, 2-3 strúčiky cesnaku, štipku solčanky a nasekanú petržlenovú vňať. Polovicou tohto cesnakovo bylinkového masla potrieme kolieska bagety (alebo rohlíka) a dáme na 10 min zapiecť pri teplote 150°. Kým sa zapečú bagetky, dokončíme si polievku. V šálke si vymiešame 1,5 dl mlieka s 1 PL hladkej múky alebo zemiakového škrobu (na zahustenie), toto vlejeme do vriacej polievky. Necháme prevrieť. Pridáme 1 syr v črievku. Zvyšné bylinkovo cesnakové maslo, ktoré nám zostalo z bagiet dáme do polievky, zamiešame. Na záver zjemníme 1 dl smotany na varenie a necháme prevrieť. Odstavíme z ohňa a nasypeme nasekanú petržlenovu vňať. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 20.10.2012, 9:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sedliacka fazuľačka s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY fazuľa, koreňová zelenina, paprika, paradajka, huby, klobása, údené mäso (dnes som použila údené kuracie stehno), petržlenová vňať, halúzka Ligurčeka (ľudovo vegeta), Solčanka, soľ, 2 PL polohrubej múky, 3 PL olej, sladká mletá paprika POSTUP PRÍPRAVY Určite tu už je nejeden recept na fazuľovú polievku... ale dnes mám "hubový" deň, takže si neodpustím ešte jeden recept - a k tým mojim pagáčikom sa táto polievka naozaj neskutočne hodí :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (10) posledné: 17.9.2010, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová dubáková polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250-300 g dubákov, 50 g masla, 1 liter mlieka, šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky, malá cibuľa (veľkosti vlašského orecha), soľ, mleté korenie. POSTUP PRÍPRAVY Dubáky si očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľku nakrájame na jemno a dáme podusiť na maslo a lyžicu oleja (olej sa pridáva aby sa maslo neprepálilo). Pridáme dubáčiky a dusíme do mäkka (cca 10 min). Ochutíme mletým korením a soľou, prípadne solčankou. Zalejeme mliekom. V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a ked začne mlieko vrieť za stáleho miešania vlejeme zátrepku (mlieko s hladkou múkou). Necháme cca 5 min prevrieť a na záver vlejeme šľahačkovú smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka najlepšie ponorným mixérom. Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou dubákov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 18.8.2010, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Najlepšia polievka na svete - jarná zeleninkováPOTREBNÉ PRÍSADY Zelenina: mrkva, kaleráb, petržlen, zeler, hrášok, karfiol, brokolica, mladá cibuľka a zväzok petržlenovej vňate. Halušky: detská krupica, vajíčko Dochucovadlá: soľ, mleté korenie, solčanka (príp. bujón), troška masla, alebo kačacej masti POSTUP PRÍPRAVY Túto polievku všetci milujeme...je pre nás najlepšia na svete, je ako od maminky ,o) Vždy keď je niekto doma chorý - ale nielen vtedy - tak varíme túto polievku, ktorá u nás funguje ako elixír zdravia ,o) Najlepšia je z mladučkej sladučkej zeleninky, ktorá už začína byť v záhradkách či v obchode. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 22.6.2019, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Ribollita - krémová toskánska polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Rôzne druhy zeleniny, podmienkou je že súčasťou musí byť fazuľa, tá k Toskánsku patrí... Ja som mala fazuľu, hrášok, pór, brokolicu (použila som aj stonky), hrášok, mrkvu, kaleráb, petržlen, cibuľu, cesnak, kúsok kapusty a dala som aj jeden väčší zemiak. Na dochutenie - sušený tymián, bazalka, zeleninový bujón, paradajkový pretlak. Olivový olej + cesnak - na chrumkavce chlebikové Na záver možno pridať smotanu na varenie, prípradne lyžičku kyslej smotany - dľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Túto polievku vraj varievajú Toskánci už celé roky...pôvodne zrejme vznikla ako "z núdze cnosť"... vznikla z potreby chudobných, ktorí potrebovali zdravé, výživné a zároveň cenovo dostupné jedlo zo surovín, čo dom dal...tak nejak som sa k nej dopracovala dnes aj ja... tuho som dumala, akú polievku dnes uvarím, pozhŕňala som čo chladnička mala a dala a vznikla táto varianta toskánskej Ribollity...originál polievka má byť posypaná Parmezánom. Ten chladnička nemala, tak ani nedala ;o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 10.3.2012, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Ostrokyslá čínska polievka na môj spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 400-500 g kuracieho mäsa, 50 g sušených húb Judášovo ucho, 3-4 ks mrkvy, 1/4 hlávky menšej bielej kapusty, 2-3 čerstvé chilli papričky (alternatíva 6 sušených), sójová omáčka, soľ, vegeta, ocot (najlepší je ryžový, ale možno použiť aj vínny, či klasický), Solamyl, 2 vajíčka, 3 litre kuracieho alebo slepačieho vývaru POSTUP PRÍPRAVY Ako prvý krok nalámeme huby na malé kúsočky a namočíme ich na hodinu do studenej vody. Zmäknú a zväčšia svoj objem cca 5-násobne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2010, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |