. .. .. .. .. .. .
. .

Ribollita - krémová toskánska polievka - RECEPT 22961

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0

POLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Ribollita - krémová toskánska polievka


[ recept č. 22961 zo dňa  ]


Ribollita - krémová toskánska polievka


POTREBNÉ PRÍSADY

Rôzne druhy zeleniny, podmienkou je že súčasťou musí byť fazuľa, tá k Toskánsku patrí... Ja som mala fazuľu, hrášok, pór, brokolicu (použila som aj stonky), hrášok, mrkvu, kaleráb, petržlen, cibuľu, cesnak, kúsok kapusty a dala som aj jeden väčší zemiak. Na dochutenie - sušený tymián, bazalka, zeleninový bujón, paradajkový pretlak. Olivový olej + cesnak - na chrumkavce chlebikové Na záver možno pridať smotanu na varenie, prípradne lyžičku kyslej smotany - dľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Túto polievku vraj varievajú Toskánci už celé roky...pôvodne zrejme vznikla ako "z núdze cnosť"... vznikla z potreby chudobných, ktorí potrebovali zdravé, výživné a zároveň cenovo dostupné jedlo zo surovín, čo dom dal...tak nejak som sa k nej dopracovala dnes aj ja... tuho som dumala, akú polievku dnes uvarím, pozhŕňala som čo chladnička mala a dala a vznikla táto varianta toskánskej Ribollity...originál polievka má byť posypaná Parmezánom. Ten chladnička nemala, tak ani nedala ;o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si zeleninu - čo chladnička mala a dala ;o)


Zeleninu si nakrájame na kúsky - je jedno aké veľké, ak v závere polievku rozmixujeme do krémova.


Všetku zeleninu dáme do hrnca - ja som použila tlakový kvôli fazuli (bola namočená len tri hodiny). Ak použijete fazuľu z konzervy, netreba variť v tlakovom hrnci. Pridáme dve kocky zeleninového bujónu, medzi prsty sušeného tymiánu, kávovú lyžičku sušenej bazalky (prípadne ak máme čerstvú, tak pred odstavením z ohňa pridáme za hrsť nakrájanej), zalejeme paradajkovým pretlakom (cca 4 dl), doplníme vodou. Dáme variť.


Kým sa nám uvarí polievka spravíme si chlebíkové chrumkavce do polievky. Odrežeme kôrky (tie pôjdu do búdky sýkorkám)


Chlebík - tento je slnečnicový - nakrájame na kocky.


V dvoch PL olivového oleja rozmiešame 3 strúčiky pretlačeného cesnaku.


Kocky polejeme cesnakovo-olejovou zmesou a poriadne ich poprehadzujeme, aby sa chuť dostala ku každému kúsku chlebíka.


Potom dáme chlieb piecť na 10 min do vyhriatej rúry na cca 150° - sledujeme a premiešame, aby neprihorel.


Po cca 45-60 minútach, keď je už všetka zelenina do mäkka uvarená, rozmixujeme polievku do krémova ponorným mixérom a môžeme servírovať. Do taniera podľa chuti môžeme pridať za lyžicu smotany na varenie alebo kyslej smotany. Kto má rád v polievke plávajúce kúsky - tak ako hovorí originálny recept - tak rozmixujte len polovičku celej zmesi. My ale uprednostňujeme túto krémovú verziu. Dobrú chuť.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Cestoviny s nivou, brokolicou a kuracím mäskom | Ribollita - krémová toskánska polievka | Gaštanové pyré - po domácky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (9.3.2012, 7:54)
vyborna upratovacia polievka ( v zasuvke so zeleninou je zrazu prazdno a polievka je skvela). mne sa ju podarilo uvarit prilis hustu, ale inak je chutovo vyborna.
a mne sa teda osvedcilo ze po odstati (napr. zo dna na den) je este chutnejsia.
a krutonky uz tiez nebudem robievat inak.
:-$ (F) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.3.2012, 18:09)
Presne si to vystihla Katarínka... (Y) upratovacia polievka ,-) Som rada, že chutila aj krutónky, že zachutili (F)
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (1.2.2010, 16:51)
*-)no to musim skusit uvarit (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.2.2010, 16:57)
Niet sa čoho báť...nie je čo pokaziť, fantázii a použitým surovinám sa medze nekladú :-) držím palce, daj vedieť, či chutila.
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (1.2.2010, 16:50)
mňam táto polievočka je geniálna (Y) (Y) (Y) niekedy ju musím skúsiť spraviť doma (jidlo) A tiež milujem Toskánsko (kytara) (kytara) úžasná krajina... (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.2.2010, 16:56)
Geniálne na nej je to, že ju možno obmieňať podľa surovín, ktoré máš k dispozícii...a vieš si predstaviť ako úžasne musí chutiť niekde na slnkom zaliatom Toskánskom vidieku... (H)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.2.2010, 16:31)
jeej takúto polievočku som videla ako varili v telke :-p - a fakt - táto Tvoja sa jej desne podobá (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.2.2010, 16:34)
Ja milujem Toskánsko...krajinu,architektúru, prírodu, ľudí, vína, recepty...takže ju mám tiež odsledovanú z nejakého dokumentu...priznávam, originál od toskánskej kuchárky som ešte nejedla...to musí byť iné kafe :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.2.2010, 16:39)
ja som ju tiež ešte nejedla originál - iba vždy slintám, keď varia ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu