končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Čalamáda - nesterilizovaná (12) 12.11.2023, 20:30 Sterilizovaná kápia do šalátov (8) 9.10.2022, 19:51 Uhorkový šalát - zaváraný, vynikajuci (79) 22.8.2022, 13:56 Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirup (10) 22.6.2022, 9:24 Nakladaná kyslá kapusta do pohárov-nepotrebujete žiaden súdok (205) 29.12.2021, 11:26 ◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ► (44) 4.9.2021, 7:55 zavárané hríby (3) 8.8.2021, 22:35 cviklovy sirup (8) 2.1.2021, 15:45 Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechov (12) 2.1.2021, 13:21 Slivkový lekvár z rúry (39) 27.12.2020, 16:43 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Lečo ako čerstvéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY paprika, pradajky - menšie množstvo ako paprika, soľ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Papriku nakrájam na pásiky, mierne osolím, nechám cez noc odstáť. Osolením paprika zmenší svoj objem, viac sa jej vojde do fliaš a pri sterilizácii zmes neklesne dole. Na druhý deň pridám zblanšírované a olúpané paradajky, pokrájané na kúsky. Premiešam, dám do fliaš, zalejem šťavou, ktorú pustila zelenina a zaviečkujem. Sterilizujem krátko, len kým sa prichytia viečka. Nedávam ani cibuľu, ani olej. To až pri príprave, pred konzumáciou. Toto lečo chutí fakt ako čerstvé. Vôbec sa nekazí. ++++++++++++++ ALE : " Koľko ľudí, toľko chutí." takže nie každému vyhovuje tento rýchly spôsob jeho prípravy. POSTUP PRÍPRAVY +++++++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 15.5.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čo s cukinou?PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Dievčence p o m ó ó ó c moja cukina (2 korene) sa asi zbláznila rodí ako naši "spoluobčania" čo idú do neba :-) a už som robila z cukiny všetko možné. Neviete nejaký recept ako ju uskladniť (zavariť a pod.). Škoda ju hodiť sliepkam :-(. Ď A K U J E M POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Anna I. (anna1) ID 15757 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 17.9.2010, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čierne ríbezle na spôsob brusníc-úžasná delikatesa!PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ríbezlí 600g cukru 1/2 lyžičky mletej škorice 1/2 balíčka vanilkového cukru 2 lyžice rumu (ja som dala aj viac) citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Očistené ríbezle vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, rum a na miernom ohni 10minút povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a rum a ešte teplý kompót nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme. Obrátime hore dnom aby nám chytilo viečko a necháme vychladnúť. Môžme používať k mäsu, alebo aj vyprážanému syru, príp. zaliať pudingom.Ja ho robievam už 2roky a je naň veľký dopyt! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) eva o. (enia74) ID 27391 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 30.9.2013, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čokoládová "nutela" z jabĺkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2kg až 2,5kg očistených jabĺk, 500ml vody, 1kg kryštálového cukru (ja dávam menej), 100g kakaa, 100g čokolády, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 čokoládové pudingy-prášok POSTUP PRÍPRAVY Ďalší recept na "nutelu", tentokrát z jabĺk, pre inšpiráciu.. Jablká načistíme na štvrtky, šupku nečistíme, lebo neskôr sa budú jablká pasírovať. Očistené jablká zalejeme v hrnci pol litrom vody a za stáleho miešania varíme kým nezmäknú. Netrvá to dlho :) Potom jablká prepasírujeme a prelejeme opäť do hrnca. Bokom zo zmesi odoberieme pol litra. Do hrnca k prepasírovaným jablkám pridáme cukor (podľa chuti, my dávame menej), kakao, čokoládu (akú chcete, my dávame horkú) a miešame. Keď začne kakaová hmota vrieť, do odobratého pol litra prepasírovaných jabĺk zamiešame pudingový prášok a vlejeme ho do hrnca. Necháme prevrieť a odstavíme. Plníme poháriky, ktoré dáme sterilizovať na 20-30min. "Nutela" sa hodí na palacinky, koláč, či chlebík, atď.. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 26.10.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Suprový šalát ČALAMÁDAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 L octu, 80 dkg kryštálového cukru, 3 PL soli, 2 dcl oleja, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL BORKÉNU 1,5 kg papriky, 1,5 kg cibule, 1 kg zelených rajčín (môžu byť aj také oranžové ako mám ja), 2 kg nakladačiek (také väčšie uhorky, alebo môžete dať aj šalátové, ale vyberte zrnká). POSTUP PRÍPRAVY Všetko poriadne poumývať a nakrájať na cca 5 mm pásiky. dať variť a keď to začne bublotať odstopovať 2 min (nie viac). Vypnúť a horúce do čistých a suchých pohárov nie až po vrch a doliať šťavou. Zavrieť otočiť dať na suché a teplé miesto do deky. Kto má rád štiplavé môže si pridať čili papričky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Klára Ď. (kukokajka) ID 18977 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 27.8.2013, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ALMA PAPRIKA*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY alma paprika,deko,soľ,cukor,ocot,voda POSTUP PRÍPRAVY nálev robím taký istý ako pri uhorkách,len na vrch dávam za lyžičku oleja a sterilizujem 10-15 minút od bodu varu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 2.7.2012, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Znojemský nálev na uhorkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 l vody, 9 dl octu, 15 dkg kryštálového cukru, 12 dkg soli, 40 tabletiek náhradného sladidla, 20 guľôčok nového korenia POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín si zmiešame nálev, ktorý necháme zovrieť. Uhorky poukladané v pohároch zalejeme nálevom a sterilizujeme 15 min pri 85 stupňoch. Necháme ešte 15 min na vypnutom sporáku. Recept mám od svokry, tá neviem odkiaľ ho má, ale už ho je aj náš :) tzv. rodinný :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 27.2.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kvasené uhorky, al. kvašáky - receptPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Nerobíte niektorá kvašáky? Rada by som ich urobila, mám pár väčších uhoriek. Díky ĎAKUJEM PEKNE KOčKY, VYSKúšAM POSTUPNE VšETKY... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika B. (Monikaba) ID 12176 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 24.7.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané almy s baraními rohami a feferónkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Nálev: nakladač, cukor, ocot. Cibuľa, cesnak, zeler, zelerová vňať, petržlenová vňať Almy, baranie rohy, feferónky, olej POSTUP PRÍPRAVY Nakladač pripravíme presne podľa návodu - nálev robím sladkokyslý, čiže pridávam aj cukor. Do každého pohára skladám baranie rohy, feferónky. Okrem toho dávam niekoľko koliesok cibule, cca 2 plátky zeleru, zelerovú a petržlenovú vňať a cesnak podľa chuti. Obyčajne to všetko ešte prekladám predvareným karfiolom, ale ten teraz na trhu nemali. Zalejem nálevom a pridám za kávovú lyžičku oleja. Sterilizujem na 80 C, cca 20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 10.1.2014, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ZELER NA ZIMU*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zelerová vňať POSTUP PRÍPRAVY Olamané zelerové stonky aj s listami poriadne oplachneme,necháme stiecť.Listy ostriháme,rovné časti stonky pokrájame na rovnako dlhé kúsky.Usušíme.V zime používame všade tam,kde dávame zeler. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2010, 6:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |