. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Čalamáda - nesterilizovaná (12) 12.11.2023, 20:30
zavárané hríby (3) 8.8.2021, 22:35
cviklovy sirup (8) 2.1.2021, 15:45
Slivkový lekvár z rúry (39) 27.12.2020, 16:43
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Lečo ako čerstvé


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, pradajky - menšie množstvo ako paprika, soľ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Papriku nakrájam na pásiky, mierne osolím, nechám cez noc odstáť. Osolením paprika zmenší svoj objem, viac sa jej vojde do fliaš a pri sterilizácii zmes neklesne dole. Na druhý deň pridám zblanšírované a olúpané paradajky, pokrájané na kúsky. Premiešam, dám do fliaš, zalejem šťavou, ktorú pustila zelenina a zaviečkujem. Sterilizujem krátko, len kým sa prichytia viečka. Nedávam ani cibuľu, ani olej. To až pri príprave, pred konzumáciou. Toto lečo chutí fakt ako čerstvé. Vôbec sa nekazí. ++++++++++++++ ALE : " Koľko ľudí, toľko chutí." takže nie každému vyhovuje tento rýchly spôsob jeho prípravy.

POSTUP PRÍPRAVY

+++++++

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 15.5.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čo s cukinou?


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dievčence p o m ó ó ó c moja cukina (2 korene) sa asi zbláznila rodí ako naši "spoluobčania" čo idú do neba :-) a už som robila z cukiny všetko možné. Neviete nejaký recept ako ju uskladniť (zavariť a pod.). Škoda ju hodiť sliepkam :-(. Ď A K U J E M

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Anna I. (anna1) ID 15757 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 17.9.2010, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čierne ríbezle na spôsob brusníc-úžasná delikatesa!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ríbezlí 600g cukru 1/2 lyžičky mletej škorice 1/2 balíčka vanilkového cukru 2 lyžice rumu (ja som dala aj viac) citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené ríbezle vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, rum a na miernom ohni 10minút povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a rum a ešte teplý kompót nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme. Obrátime hore dnom aby nám chytilo viečko a necháme vychladnúť.
Môžme používať k mäsu, alebo aj vyprážanému syru, príp. zaliať pudingom.Ja ho robievam už 2roky a je naň veľký dopyt!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

eva o. (enia74) ID 27391 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 30.9.2013, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čokoládová "nutela" z jabĺk


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2kg až 2,5kg očistených jabĺk, 500ml vody, 1kg kryštálového cukru (ja dávam menej), 100g kakaa, 100g čokolády, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 čokoládové pudingy-prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalší recept na "nutelu", tentokrát z jabĺk, pre inšpiráciu..
Jablká načistíme na štvrtky, šupku nečistíme, lebo neskôr sa budú jablká pasírovať. Očistené jablká zalejeme v hrnci pol litrom vody a za stáleho miešania varíme kým nezmäknú. Netrvá to dlho :)
Potom jablká prepasírujeme a prelejeme opäť do hrnca. Bokom zo zmesi odoberieme pol litra. Do hrnca k prepasírovaným jablkám pridáme cukor (podľa chuti, my dávame menej), kakao, čokoládu (akú chcete, my dávame horkú) a miešame. Keď začne kakaová hmota vrieť, do odobratého pol litra prepasírovaných jabĺk zamiešame pudingový prášok a vlejeme ho do hrnca. Necháme prevrieť a odstavíme. Plníme poháriky, ktoré dáme sterilizovať na 20-30min.
"Nutela" sa hodí na palacinky, koláč, či chlebík, atď.. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.10.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Suprový šalát ČALAMÁDA


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 L octu, 80 dkg kryštálového cukru, 3 PL soli, 2 dcl oleja, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL BORKÉNU 1,5 kg papriky, 1,5 kg cibule, 1 kg zelených rajčín (môžu byť aj také oranžové ako mám ja), 2 kg nakladačiek (také väčšie uhorky, alebo môžete dať aj šalátové, ale vyberte zrnká).

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko poriadne poumývať a nakrájať na cca 5 mm pásiky.
dať variť a keď to začne bublotať odstopovať 2 min (nie viac). Vypnúť a horúce do čistých a suchých pohárov nie až po vrch a doliať šťavou. Zavrieť otočiť dať na suché a teplé miesto do deky.
Kto má rád štiplavé môže si pridať čili papričky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Klára Ď. (kukokajka) ID 18977 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 27.8.2013, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ALMA PAPRIKA*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

alma paprika,deko,soľ,cukor,ocot,voda

POSTUP PRÍPRAVY

nálev robím taký istý ako pri uhorkách,len na vrch dávam za lyžičku oleja a sterilizujem 10-15 minút od bodu varu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 2.7.2012, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Znojemský nálev na uhorky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 l vody, 9 dl octu, 15 dkg kryštálového cukru, 12 dkg soli, 40 tabletiek náhradného sladidla, 20 guľôčok nového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si zmiešame nálev, ktorý necháme zovrieť. Uhorky poukladané v pohároch zalejeme nálevom a sterilizujeme 15 min pri 85 stupňoch. Necháme ešte 15 min na vypnutom sporáku.

Recept mám od svokry, tá neviem odkiaľ ho má, ale už ho je aj náš :) tzv. rodinný :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 27.2.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kvasené uhorky, al. kvašáky - recept


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Nerobíte niektorá kvašáky? Rada by som ich urobila, mám pár väčších uhoriek.
Díky


ĎAKUJEM PEKNE KOčKY, VYSKúšAM POSTUPNE VšETKY...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika B. (Monikaba) ID 12176 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 24.7.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané almy s baraními rohami a feferónkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nálev: nakladač, cukor, ocot. Cibuľa, cesnak, zeler, zelerová vňať, petržlenová vňať Almy, baranie rohy, feferónky, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nakladač pripravíme presne podľa návodu - nálev robím sladkokyslý, čiže pridávam aj cukor.

Do každého pohára skladám baranie rohy, feferónky. Okrem toho dávam niekoľko koliesok cibule, cca 2 plátky zeleru, zelerovú a petržlenovú vňať a cesnak podľa chuti. Obyčajne to všetko ešte prekladám predvareným karfiolom, ale ten teraz na trhu nemali. Zalejem nálevom a pridám za kávovú lyžičku oleja.

Sterilizujem na 80 C, cca 20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 10.1.2014, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ZELER NA ZIMU*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zelerová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Olamané zelerové stonky aj s listami poriadne oplachneme,necháme stiecť.Listy ostriháme,rovné časti stonky pokrájame na rovnako dlhé kúsky.Usušíme.V zime používame všade tam,kde dávame zeler.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2010, 6:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu