. .. .. .. .. .. .
. .

Lečo ako čerstvé - RECEPT 31024

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 80145 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Lečo ako čerstvé


[ recept č. 31024 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Lečo ako čerstvé


POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, pradajky - menšie množstvo ako paprika, soľ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Papriku nakrájam na pásiky, mierne osolím, nechám cez noc odstáť. Osolením paprika zmenší svoj objem, viac sa jej vojde do fliaš a pri sterilizácii zmes neklesne dole. Na druhý deň pridám zblanšírované a olúpané paradajky, pokrájané na kúsky. Premiešam, dám do fliaš, zalejem šťavou, ktorú pustila zelenina a zaviečkujem. Sterilizujem krátko, len kým sa prichytia viečka. Nedávam ani cibuľu, ani olej. To až pri príprave, pred konzumáciou. Toto lečo chutí fakt ako čerstvé. Vôbec sa nekazí. ++++++++++++++ ALE : " Koľko ľudí, toľko chutí." takže nie každému vyhovuje tento rýchly spôsob jeho prípravy.

POSTUP PRÍPRAVY

+++++++
<< Broskyňovo-hruškový džem | Lečo ako čerstvé | Krajinka s cestou a autami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Darina Z. (Meganka127) ID 155356 (15.5.2013, 15:51)
ja dám do veľkého hrnca 1/3 olúpaných paradajok, 2/3 na tenké rezance nakrájanú papriku, trochu bravč. masť prípadne olej - kto ako/, morská soľ podľa chuti, mletú červenú papriku a dusím cca 45 minút. Potom dám do pohárov ešte horúce, zavíčkujem, otočím hore dnom /ako lekvár/ .Keď ho chcem pripraviť akože na konzumáciu, už dám len podusiť na masti /oleji/ hodne cibule, kto chce klobásu, pridáme zavarené lečo a ..... dobrú chuť. :-$
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (17.8.2012, 15:18)
Neviem kde som urobila chybu, ale lečo sa mi vo všetkých fľašiach pokazilo. Pritom som mala čerstvú zeleninu, čisté poháre a sterilizovala som viac ako 10 minút. Zaváram veľa rokov a toto lečo sa mi zapáčilo jednoduchou prípravou, ale neoplatilo sa mi vzdialiť od môjho rokmi odskúšaného postupu. Ale ako hovorím, asi som niekde urobila chybu. Nevadí. A tak som ho chcela vyskúšať. ,-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana N. (portobello) ID 3882, mimibazar.sk/portobello (13.8.2012, 12:47)
Dievcata ta zelenina tam ide surova do poharov?
ODPOVEDAŤ
Zlatica H. (obezitka) ID 62929 (upravené 16.8.2012, 22:45)
Ano,Zuzanka ide surová,ja tak tiež robím už veľa rokov,ale najskôr si nakrájam papriku,primerane posolím a potom si zvlášť nakrájam paradajky-nelúpem ich,nám koža nevadí,ani by som sa s tým nepaprala..... lebo ja robím naraz z 10kg papriky a 10kg paradajok-nám tak vyhovuje....keď som dávala menej paradajok,musela som ich tam hľadať-proste bolo ich málo.....
pokým nakrájam paradajky,paprika trochu zmäkne,zmiešam dohromady a hneď dávam do fliaš a šťavou, čo pustia paradajky pozalievam a sterilizujem.....Nenechávam papriku do druhého dňa,odstáť a paradajky pridávam do papriky tesne pred dávaním do fliaš,preto aby nepustili v tej slanej paprike veľa šťavy,nech ju pustia potom keď sa sterilizujú!!!!!!..... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana N. (portobello) ID 3882, mimibazar.sk/portobello (13.8.2012, 14:33)
Dakujem za odpoved, cakala som na nu, kym sa do toho pustim. papriku uz mam nakrajanu. este raz dakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (9.8.2012, 13:59)
Môžem potvrdiť, je super.
Len my bolo " ľúto ", rajčinovej šťavy, ktorá mi zostala.
Sterilizovala som na 100 stup. 15 min.
ODPOVEDAŤ
Zuzana N. (portobello) ID 3882, mimibazar.sk/portobello (13.8.2012, 12:40)
Ja sa spytam ako uplny amater - kedze mamu aj svokru mam na dovolenke :)
Ta paprika s rajcinami idu do poharov SUROVE ?
ODPOVEDAŤ
ivana k. (scaja24) ID 215426 (8.8.2012, 20:16)
ahoj mozem info ?ta paprika pusti tolko stavy kolko je v poharoch ci si aj nieco dorabala nejaky nalev vdaka
ODPOVEDAŤ
Slavomira Z. (jaja*) ID 249304 (30.7.2012, 14:13)
Akurát sa chystám robiť lečo, tak som sa tu prišla kuknuť a tento recept vyzera fakt dobre, určite si vyberiem tento,,.... (Y)
ODPOVEDAŤ
Naďa H. (brblosko) ID 157312 (10.8.2011, 13:33)
vyzerá to super. a kolko pohárov vyjde z tejto dávky 5+5 kg? a ešte to ked napcháte do fliaš tak to zalievate tou šťavou? lebo sa tu spomínalo že sterilizujete zvlášť tak som kapánek mimo.
a ešte ma zaujíma či to sterilizujete v trúbe
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (11.8.2011, 23:24)
*-) juj, no neviem koľko pohárov vyjde z tej vašej dávky .... tohto roka som ešte nerobila a týchto 8 pohárov - neviem, či 3 - 4kg papriky a kúsok menej paradajok, moji to tak radšej. Ono, paprika po nasolení a odstátí zmenší svoj objem a zostane vám plný pohár aj po sterilizácii - kým som ešte robila tak, že nesolenú papriku tak po sterilizácii bolo vo fľaši toho tak do trištvrte.
Hej, zalievam to šťavou, načo sterilizovať osobitne, ale keď nechcete
šťavu nemusíte naliať všetku. Ženy ju sterilizujú, že vraj pod mäsko,
ale ja si robím pod mäsko lečo do maličkých pohárov.
Toto je sterilizované v hrnci, ale robím aj v rúre.
Všetko ovocie som teraz zavárala v elektrickej rúre a to týmto starým spôsobom, od maminky: mriežku dám úplne na spodnú priečku rúry. Na klasický plech vyjde 12ks 7dcl pohárov - musia sa dať poháre rovnakej veľkosti, podlejem asi litrom vody, tak 1 cm -výška. Dám na mriežku do studenej rúry a zapnem na cca 210-220°C / v starých rúrach kedysi dávali na najvyšší stupeň/ nechám to cca 30 min.- najviac 45/ u leča určite len tých 30/, ale sledujem - niekedy treba ubrať aby viečka tzv.nevystrelili, niekedy zase pridať teplotu - to zistíte sama.......hneď ako vidím prvé bublinky v pohári prepnem na 50 °C/ v starých rúrach na najnižší stupeň/, nechám cca 10 - 20 min podľa tvrdosti ovocia a vypnem. Môže sa to nechať z večera do rána v rúre, alebo po chvíli vybrať a dať do deky alebo aj nedať - Hlavne musia byť prehnuté - preliačené viečka na pohári dnu a v žiadnom prípade sa nič nepokazí. Pokazí sa len v prípade nedostatočnej počiatočnej teploty. A žiadne konzervačné prípravky - chémiu netreba. Veľa zdaru prajem (L) (L)
Dúfam som na nič nezabudla. Napíšem ako samostatný rec. + fotka
ako má ovocie vo fľaškách vyzerať.
ODPOVEDAŤ
Lena F. (leniatko) ID 15842, mimibazar.sk/leniatko (7.9.2010, 8:22)
jej tak toto vyskusam.potrebujem vsak poradit kolko to presne sterilizovat *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.9.2010, 19:28)
Lenka sterilizujem len krátko, kým sa prichytia viečka možno 15 min pri miernom bublaní a potom vyberiem dám na pekáč zakryjem dekou a ešte na to položím malý starý vankúšik a nechám do druhého dňa prikryté.
(flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Lena F. (leniatko) ID 15842, mimibazar.sk/leniatko (18.9.2010, 7:51)
dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.9.2010, 19:52)
super, až takto čerstvé som nepoznala, skúsime (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (4.9.2010, 11:56)
(L) Irenka skús, neoľutuješ - je fakt mňam (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (2.9.2010, 1:09)
toto lečo je super, my ho tiež už pár rôčkov robíme len takto (Y) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1970
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.9.2010, 15:31)
(F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Slávka C. (dalko) ID 53149 (1.9.2010, 23:29)
Ahojte (hello),pripájam sa aj ja,tiež robievam lečo presne tak,prekladám papriku a paradajky a tou šťavou zalievam poháre.Pred tým som skúšala aj variť s cibuľou,no od keby som dostala tento osvedčený recept,inak už lečo pripravovať nebudem*Treba to ozaj skúsiť :-$ (radost) (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.9.2010, 15:30)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (31.8.2010, 21:49)
No škoda, že si dala recept až teraz, lečo mám už urobené klasicky, ale keď ešte náhodou dostanem pár rajčín a paprík, vyskúšam tento Tvoj spôsob. (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.9.2010, 15:29)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (31.8.2010, 11:06)
(Y) pripájam sa aj ja, roky už takto pripravujeme lečo. Má úplne inú chuť, keď si na oleji usmažíme čerstvú cibuľku, ako keď je sterilizovaná, alebo varená už v pohári. Akurát sme robili tak, že sme dávali vrstvu nasolených paprík, na to asi 2 cm vrstvu čerstvo nakrájaných rajčín - bolo to pekné páskované ,-) Tento rok sme hneď pomiešali papriku s rajčinami a tak nasolili. Len škoda, že až teraz čítam príspevok Hely 17 - mohli sme využiť aj tú šťavičku (smich)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 12:13)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (31.8.2010, 10:01)
:-o :-oTvoje leco Zelka vyzera fakt super cerstvucko,urcite je vyborne (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 10:28)
Ono hlavne chutí ako z čerstvej zeleniny, keď sa pripraví (F) (F) (F) (F) (F) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (31.8.2010, 10:30)
(Y)tak to je super,najblizsie skusim urobit podla teba,my mame radi ked chuti ozaj ako cerstve :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (31.8.2010, 9:19)
takto to robím už roky, lebo je to jednoduchšie a v zime môžem použiť zeleninu nielen ako lečo, ale aj napr. do duseného mäsa, alebo všade kde som zvyknutá dávať paradajky a papriku (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 9:55)
presne, presne Monika (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello)
joj a teším sa, že je nás viac a že ste sa ozvali dievčatá moje (pusa) (pusa)
ODPOVEDAŤ
marta s. (skalička) ID 51393 (30.8.2010, 21:29)
presne takto robím lečo aj ja,a som spokojná.Aj teraz som robila mamine,je to rýchla práca (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 9:53)
veru, koľko času takto človek ušetrí na inú prácu a lečo je výborné (L) (L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Helena P. (Hela17) ID 23679 (30.8.2010, 21:26)
Ďakujem!!!!!!!!!!! konečne robí lečo niekto tak ako ja ..... teda skoro, ja paradajky narežem naraz s paprikou, zasolím a pchám do fliaš .....A dokonca si sterilizujem aj šťavu, ktorú zelenina pustí a používam ju na podlievanie alebo do plnenej papriky.
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 9:51)
Tiež ďakujem (L) (L) (L) urobím na budúce tiež ako ty s tými paradajkami ......
a tú šťavu sterilizuješ osobitne? ..... ja ňou zalejem zeleninu a tiež ju potom používam (flower) (flower) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Helena P. (Hela17) ID 23679 (14.7.2011, 20:59)
bola som nejako mimo, ale ak je to ešte aktuálne, tak áno, tú šťavu si dám osobitne do presnidávkových fľaštičiek a sterilizujem ...
ODPOVEDAŤ
Jana C. (janica251) ID 82644 (30.8.2010, 17:43)
takto robievam už roky i ja toto super lečo (Y) (Y) (Y) a nepokazil sa mi ešte ani jeden pohár....môžem len odporučiť ďalej (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 9:47)
presne tak, ja som tento postup prevzala od maminy a tiež ho už roky tak robím
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu