. .. .. .. .. .. .
. .

◄ Zavárané mäsko na dovolenku ► - RECEPT 6561

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 40159 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)


◄ Zavárané mäsko na dovolenku ►


[ recept č. 6561 zo dňa  ]


◄ Zavárané mäsko na dovolenku ►


POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové pliecko * soľ * rasca * cesnak * voda *

POSTUP PRÍPRAVY

Prázdniny ešte neskončili. Rozhodla som sa teda pridať tento recept. Ja som to pred našou dovolenkou nestihla nahodiť. Možno to niekomu bude užitočné, ak sa chystá na cesty až teraz.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. pripravíme si surové mäso,
2. nakrájame na väčšie kusy,
3. osolíme,
4. posypeme rascou,
5. potrieme pretlačeným cesnakom,
6. polejeme vriacou vodou a dáme dáme piecť do rozohriatej rúry,
7. mäso pečieme, pokiaľ nie je mäkké, priebežne oblievame výpekom,
8. po upečení naplníme do pohárov, zalejeme výpekom,
9. vložíme do zaváracieho hrnca a dáme sterilizovať na 100 stupňov celzia na 20 minút, aby nám chytili viečka


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta - Strašidelný zámok | ◄ Zavárané mäsko na dovolenku ► | ◄ Moje vynikajúce uhorky ► >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (21.6.2015, 19:53)
Maminy pomoc prosim. Zavarala som masko na dovolenku. Vcera som ho sterilizovala 2 hodinky, dala na plech hore dnom a nechala vychladnut pod dekou. Dnes som ho dala sterilizovat na 1 hodinku- kes som davala do hrnca, nic netieklo, ale po sterilizacii, ked som to davala na plech, tak mi flasa tiekla. Treba to maso vyhodit? Teraz sa bojim, ci budu dobre aj tie ostatne flase. Nerada by som, aby sme mali na dovolenke nejake traviace problemy ... :(
Prosim stretli ste sa s takym niecim?
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (15.6.2015, 20:50)
Dobry vecer, chcem sa Vas opytat, ako dopredu treba masko zavarit? Niekde som citala, ze minimalne 3 tyzdne, aby sa prejavilo pripadne pokazenie masa...
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (18.6.2015, 19:57)
Ja pripravujem masko 3 týždne vopred. Ešte nikdy sa mi našťastie nekazilo.Prajem príjemnú dovolenku. (plaz)
ODPOVEDAŤ
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (26.6.2013, 1:14)
ja zavaram mäsko podobne,len ho nepeciem nadzgam do 7dcl flase surove kusky pliecka,dam 1 caj.lyz.soli a jednu polievkovu vody,potom na 1hodinu do pary,na druhy den znova na 1hodnku do pary a je hotovo potom ked ho pripravujem na dovolenke tak si len na troske oleja orestujem cesnak,supnem obsah pohara aj so stavou,dam trocha drvenej rasce,necham prebublat a je hotovo (pl) (pl)
len teraz sa v nedelu chystame do HR a chcem urobit zaklad na seged.gulas a zabijackovu kapustu...doma sme to volakedy robievali,zda sa mi ze komplet aj s cibulou a nepokazilo sa...nemate niekto skusenosti s tymito vecami?
pred mesiacom sme mali hosti a varila som v kotline na zahrade divinovy gulas,vela zostalo,bol komplet hotovy,cize vela cibule majoran atd...dala som do flias sterilizovla 2x30min. a je v poriadku nic nekysne a na chut je vyborny ani mäsko sa nerozvarilo...mna len trapi ze ked to bude robene bez cibule nebude to ono....cibula je cibula...
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2013, 16:43)
Magdalénka, neboj sa cibule, veď keď to prežil v pohári divinový guláš,...Ak dobre chytí viečko pri sterilizácii, nemalo by sa to kaziť. Ďakujem za rozsiahly koment. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.6.2013, 9:10)
(hotdog) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (26.7.2013, 11:14)
Soni (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (24.6.2013, 0:47)
Janka, už letím (witch) ....pre mäsko. ,-).... (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.8.2012, 22:11)
Toto mäsko milujem aj na studeno s chlebíkom... ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana H. (Kučera) ID 47767, mimibazar.sk/kucera (25.6.2012, 10:35)
Ahoj Jani, tak toto idem určite vyskúšať (clamp) (clamp) (clamp). Vyzerá to super, my chceme ísť pod stan, tak sa chcem opýtať či máte niekto skúsenosť , či masko vydrzí aj v stane ked je veľká horúčava. A ďakujem za recept :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (28.6.2012, 15:15)
Zuzi, mäsko vydrží bez chladničky, keď je vysterilizované a viečko nám chytilo. To je tá veľká výhoda. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana H. (Kučera) ID 47767, mimibazar.sk/kucera (28.6.2012, 21:00)
Jani, ďakujem za odpoveť :-) :-) :-). Ešte nikdy som nezavarala mäsko ,-) ,-), no toto idem isto vyskúšať (plavec) (plavec) (plavec)
ODPOVEDAŤ
bianka m. (fifito) ID 140190 (8.3.2012, 19:10)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (27.3.2012, 17:37)
:-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Henrieta M. (Henrietta77) ID 28173 (5.8.2011, 14:57)
Vyskúšané,dakujem a odporúčam tento recept.
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (7.8.2011, 20:21)
Henrietka, som rada, že sa receptík vydaril. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
monika p. (beybusko) ID 175240 (11.1.2011, 21:15)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (20.3.2011, 16:05)
Monika, ďakujem. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (13.7.2010, 19:50)
Marika, ďakujem za milý komentár, potešil ma :-) :-) :-) a som rada, že som Ťa inšpirovala. Myslím si, že tu na MMB by sme si mohli všetci tykať. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (2.6.2010, 16:57)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)tak aj toto je super na (plaz), dievčence ,mamičky , nemamičky , ktore idete na dovolenku ku (plavec) (plaz)to je super napad (Y) (Y),ja si ho určite nachystam ,aj ked ideme len do Bešenovej ,-) ,-) ,-)a pani Janke dakujem za receptik, prave teraz idu mat v kaufalnde akciu na bravčove kare bez kosti za 4€ :-) :-) (H)tak si ho pôjdem kupit aj zo 4kg (radost) (radost) (radost) (radost) (smich) (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Magdalena S. (Magduss) ID 103329 (13.7.2009, 18:34)
My to tiez robievame na dovolenku, ale tusim je o kusok insi recept, ale iba kusincok.. :) celkovo taketo masko moc mozeme, recept mame od mojej babky ktora to robiava ku knedlicke a kapuste. Na dovolenke sa ideme doslova zadrhnut za tym, vacsinou to tam robievam so zemiakmi a zeleninova obloha.. az sa mi slinky zbiehaju. ;-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:50)
Magdalenka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (upravené 13.7.2009, 19:34)
Tiez som to robievala na dovolenku.Zavarala som aj kura, zajaca,krkovicku,rebierka,aj bocik. Neskor som to skusila aj s klobaskami.Do poharov som dala skoro upecene masko,zatvorila pohare a dala do pary na 1 hodku,Potom som pohare obratila hore dnom.....a zasa na druhy den som zopakla na 1 hodinu v pare.A bolo to uzasne jedle....a na dovke som roztopila maslo,trosku oprazila rozpuceny cesnak......a domacim a okoliu len tak nosy krutilo,co tak papkanica rozvoniavala.Dokonca si pani v Chorvatsku osvojila moj recept. :-$
ODPOVEDAŤ
Janett F. (zany644) ID 34323 (1.5.2010, 21:45)
zdravím.


Prosím TA ako si zavárala ten bočik aj kurča. potrebujem zavariť niečo iné ako bravčovinu. S mletým masom ako plnená paprika nemáš skusenosti.

Dakujem

JANETT
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:49)
Boženka (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (22.7.2009, 21:05)
Ďakujem :-$
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.7.2009, 17:12)
Vyskusam to tento tyzden,dufam ze sa mi to nepokazí..ešte nikdy som to nerobila... (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:44)
Marti, budem držať palce a napíš, ako sa ti mäsko podarilo. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (13.7.2009, 10:53)
My si takto "nazavárame" (keď treba) aj polievky - kapustnicu, gulášovú, slepačiu... Takisto mäsko, a podobne dokonca robíme "trenčianske párky s fazuľou". Sú to bašty :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Janett F. (zany644) ID 34323 (1.5.2010, 21:48)
Ahoj.
Prosím ta ako sa zaváraju polievky. Zaujíma ma kapustnica.

Dakujem


JAnett
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.7.2009, 12:06)
a recept na vaše dobroty a ich zaváranie by nebol? iste by sme boli viaceré veľmi vďačné :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (6.7.2009, 14:52)
(Y) (Y) (Y).....Teraz je čas na zaváranie, len škoda, že nejdem na žiadnu dovolenku. (child12)....... (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:13)
Zlati, nebuď smutná. Dovolenkovať môžeš aj na chalupe. (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
janka m. (jmacejovska) ID 38867 (25.8.2008, 18:01)
^o)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (25.8.2008, 22:18)
Jani ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (upravené 7.8.2008, 19:52)
Marti, aj moja známa týmto spôsom zavára mäsko za surova, keď majú doma zabíjačku. Je to tiež chutné mäsko. Papala som to. (Y) Dík za komentár.
ODPOVEDAŤ
Marta K. (Marta44) ID 19398 (5.8.2008, 17:29)
My sme kedysi zavárali mäso, keď ešet neboli tieto veľké mraznice asi takto: nakrájané, nasolené mäso sme napchali do pohára až po vrch, pridali za lyžicu obyčajnej vody, zavreli pohár a varilo sa to 2 hod. pri 100 °C. Pusí to takú šťavu, ale nedávaj len chudé, musí byť aj trochu prerastené.Chutilo to aj studené,dá sa k tomu hocičo pridať, je to v podstate len slané mäso
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.7.2009, 11:37)
Jej, také som párkrát dostala od príbuzných. :-) :-) :-) Bolo to náhodou vynikajúce. A tým, že to bolo iba osolené, mohlo sa to všeliako upraviť. (wash) Ale mne to aj tak chutilo najviac neupravené a studené. Bol v tom taký skvelý rôsol :-p :-p :-p
Ale bolo to skvelé napr. do rizota. Mňam, tečú mi slinky, keď na to spomínam. ;-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu