. .. .. .. .. .. .
. .

Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirup - RECEPT 6081

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 798 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirup


[ recept č. 6081 zo dňa  ]


Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirup


POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg malín, 1 lyžicu kryštálového cukru (do rozmliaganých malín), približne 1,5 kg cukru (do šťavy). Riaďte sa pravidlom: toľko cukru, koľko je získanej (vyčírenej) šťavy, V mojom prípade to vyšlo 1,5kg.

POSTUP PRÍPRAVY

Maliny s cukrom rozmliagame, dáme do trojlitrovej nádoby so širokým hrdlom, prikryjeme čistou utierkou, previažeme a necháme stáť v teple (nie na slnku) 3 dni. Maliny začnú kvasiť. Po troch dňoch zmes prelisujeme cez sito a plátno. Do vyčírenej šťavy pridáme toľko cukru, koľko je šťavy. Získanú tekutinu krátko povaríme. Pri varení odstraňujeme penu. Po rozpustení cukru horúci sirup nalejeme do fliaš a flase položíme naležato.
<< Mafiny (muffiny) REBARBORKY | Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirup | JAHODKOVY DZEMIK >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ludmila Š. (ludmilaikov) ID 333328 (22.6.2022, 9:24)
Nekvasím. Postupne, ako ide zber, zamrazujem.
Naraz rozmrazím, troška vyžmýkam (pučičom na zemiaky o bok hrnca)
a nádherne čistú šťavu spracujem na sirup, želé ap.
ODPOVEDAŤ
Magdalena K. (gkf) ID 313555 (6.6.2015, 18:40)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (jansam) ID 243759 (24.6.2014, 11:33)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (74monika) ID 108263 (13.6.2014, 16:32)
Je možné podľa tohto receptu robiť sirup aj z iného ovocia? Napr.višne, čerešne..?
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
slávka m. (lolka1) ID 24852, mimibazar.sk/lolka1 (17.7.2013, 21:02)
sirup som skúsila prvýkrát a musím povedať, že nám chutí (clamp), určite ukladám do oblúbených receptov a spravím aj nabudúce (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (susanita2) ID 107983 (6.7.2013, 15:30)
Super, vyskušam. My nechavame stat v teple 9 dni, je viacej vykvaseny :-)))
ODPOVEDAŤ
Anna M. (annamurgasova) ID 168970 (18.6.2011, 22:01)
Čo je to za recept? je tam napísané l lyžica kryštálového cukru a potom l,5 kg cukru. , to je ale divné.Upravte to ako to má byť.
ODPOVEDAŤ
Daniela S. (danny5685) ID 19381 (7.9.2008, 16:24)
neviete čo môže byť rovnaký postup aj na lesné černice? :^)
ODPOVEDAŤ
Daniela S. (danny5685) ID 19381 (7.9.2008, 16:23)
neviete čo môže byť rovnaký postup aj na lesné černice? :^)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.7.2008, 11:08)
Presne takto to vari moja babka.Takze nazov je spravny :-) :-).Sirup mozem len odporucit,vydrzi dlho,dlho,dlho.dlho. (kolo) (kolo)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu