končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
CARROT CAKE- Šťavnatý mrkvový koláč s tvarohovo-pomarančovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 šálka cca 2,5 dcl celozrnnej múky (alebo spaldovej,pohankovej) 1 šálka vločiek, 3/4 šálky cukru (kryst.alebo trstinovy, prip.iny), 2 šálky najemno postruhanej mrkvy, 2 šálky nahrubo postruh.jablk, 1/2 šálky oleja - ja som dala 1/2 oliv. a 1/2 slnec.) 2 CL škorice, 2 CL sódy bikarbony, 1 prášok do pečiva, šťava a kôra z 1/2 veľkého pomaranča, 1/2 šálky orechov Poleva: 200gr jemny tvaroh, 200 gr.natierk.maslo, 1-2 PL kyslej smotany, cca 1/2 šálky prašk. cukru (alebo podľa vlastnej chuti menej alebo viac), šťava a kôra z 1/2 veľkého pomaranča, 1/2 šálky orechov na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom dopenista, potom pridáme olej, múku zmiešanú s vločkami, škoricou, PdP, sódou bikarbónou, nakoniec pridáme mrkvu, jablká, šťavu a kôru z 1/2 pomaranča a orechy. Cesto vyliať do formy vystlanej papierom na pečenie, kraje potrieť olejom + múkou. Piecť na 175´C cca 60 min. Každá trúba pečie inak :) preto odporúčam ku koncu pečenia radšej skúšať špajdlou v strede koláčika ( ak je špajdla suchá a nelepí sa, je hotový) Nechať ho vychladnúť, medzitým si môžete vymiešať polevu nasledovne: Ak máte tvaroh hrudkový- tak ho najprv tyčovým mixérom rozmixujte dohladka. (aby to šlo ľahšie, môžete ho zriediť s pomar.šťavou) Ak máte tvaroh jemný - tak stačí zmixovať všetko metličkovým mixérom ( tvaroh, nat.maslo, kys.smotanu, cca 1/2 šálky prášk . cukru, šťavu a najemno postrúhanú kôru z 1/2 pomaranča.) Ak bude mať poleva málo pomaranč. chuť, kľudne pridajte ešte trošičku pomar. džúsu alebo šťavu z pomaranča. Ale nie priveľa, aby sa poleva moc neroztekala. Namiesto natierk.masla mozete pouzit aj MASCARPONE. Vďaka pomar.kôre bude mať poleva úžasnú sviežu chuť. Vrch dozdobiť orieškami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 19.6.2016, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fantastická čokoládová torta bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY Takze: 6-7 vajec, 60 gr. prask. cukru 60 gr.kryst. cukru 210 gr. masla 300 gr. horkej čokolády 250 ml šlahačky na šlahanie, Dzem,stuzovac slahacky Ľubovoľne sezónne ovocie POSTUP PRÍPRAVY Zĺtka vymixovat s prask. cukrom.Do toho vmixovat mäkke maslo a k tomu 2/3 nad parou rozpustenej čokolady V druhej miske vyšlahať bielka s kryst. cukrom. Jemne zmiesat vsetko spolu a taku väčšiu polovicu cesta vyliat na vymastenu a mukou vysypanu formu. Dat piect na 170´C cca 25-30 min. Do zbytku cesta vmiesat zbytok rozpustenej čokolády(cca 2 PL) a dat do chladničky. Medzitým nám uz vychladlo aj cesto, tak si ho potrieme 2-3 PL kyselkaveho dzemu a poukladame ľubovoľne sezónne ovocie (my sme robili uz s jahodami, malinami, brusnicami, cernicami, atd..) Ďalej si vymiesame šlahačku so stuzovačom a do toho vmiesame čokol. masu z chladničky. Vrch uhladime a dáme do chladničky stuhnúť na minimálne 3-4 hod. Je to famozna dobrotka! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.7.2015, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Najúžasnejšie nadýchané kysnute cesto - škoricové hniezdaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: - 2 šálky mlieka - 1/2 šálky oleja - 1/2 šálky kryštálového cukru - 1 kocka droždia - 4 a pol šálky hladkej múky - 1/2 ČL sódy - 1/2 ČL prášku do pečenia - 1/2 ČL soli Ja som z cesta robila skoricove hniezda s jablk.karam. polevou: Náplň: - 3/4 šálky kryštálového cukru - 2-3 PL mletej škorice - 150 gr roztopeného masla Karamelovo-jablková poleva: - 100 g masla - 1 šálka cukru - 2 PL mlieka alebo smotany - 2 PL jablkového brandy, alebo jablkového džúsu (nemusí byť) - 2 menšie jablká - hrst orechov POSTUP PRÍPRAVY Tento úžasný recept mam z internetu, možno tu uz aj je- ale nevidela som ho,tak ho vkladam, aby ste aj vy mohli vyskúšat toto úžasné cesto. Dá sa využiť na veľa spôsobov- napr. na plech s rôznym ovocím a mrveničkou, alebo skoricove hniezda,ktoré zboznujem! Takže postup: kvasok- klasika teple mlieko+cukor+drozdie nechať odpočinut kým nezačne pracovať Potom kvasok zmiešame so všetkým ostatným prísadami a nechať vykysnut aspoň 1hod - hlavný zlepšovak je soda a kypr.prasok kt.zabezpecia. ze cesto je fantasticky nadýchané. Po vykysnutí spracovať ľubovoľne a piect dozlatova cca 20-30 min.na 170-180´C. Ja som robila skoricove hniezda na 2 sposoby. Jeden plech - rozgulat cesto na obdlznik, potrieť rozp.maslom+cukor+skorica Zrolovat,nakrajat a poukladat vedľa seba na vymasteny plech. Druhý plech som šla podľa receptu autorky. Rozpustit maslo,cukor,jablk.dzus,prip,nejaké brandy, smotana. Nechať vybublotat,a odstaviť. Tuto hustu zmes vyliat na spodok pekacika/tort.formy, na to pokrajane jablcka na malé kúsky, a ja som este pridala pokraj.orechy. Na tuto zmes idu osie hniezda tesne vedľa seba.Po upeceni hneď prevratit naopak a vyklopit z formy... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 18.3.2022, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Karamelový cheescake - nepečenýPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g sušienok, 130 g masla, 1 konzerva salka ca 350 gr, 250 gr. mix. tvarohu, 250 gr. natierkoveho masla bez prichute, 400-500 ml šľahačkovej smotany, 3-4 plátky želatíny, Poleva: 6 -7 PL cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 3 hrste orechov :) POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Rozotrieme na spodok formy. Želatínu dáme zmäknúť do trošky vody, zmäknutú želatínu roztopíme v 4 lyžiciach smotany.\r\nVymiešame tvaroh a nátierkové maslo s neuvarenym salkom, pridáme roztopenú želatínu a potom 500 ml vyšľahanej šľahačky. (ja som do plnky dala aj skaramelizovane orechy – na panvici opražím orechy, ktoré posypem kryšt.cukrom a nechám to roztopiť, karamel obalí orechy. Hotovú plnku natrieme na sušienkovú zmes, zarovnáme a necháme v chladničke stuhnúť (cca. 1-2 hod). Potom si pripravíme karamelový krém. Necháme skaramelizovať cca 6 PL cukru na malom plameni, keď je úplne rozpustený, pridáme 250 ml zohriatej smotany a miešame, kým zmes zhustne na krém. Nezľaknite sa, ak sa vám bude zdať, ze sa to stvrdlo, alebo že to veľmi vrie. Treba pokračovať v miešaní. Krásne sa to spojí. Necháme to trošku vychladnúť. Medzitym si dáme trošku opražiť orechy, ktoré potom poukladáme na stuhnutú tortu a na ne potom pofŕkame karamelovu polevu. to naozaj mňamka! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 7.5.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mini muffinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Neprikladám recept na muffiny, tých je tu dosť. Ja mam obľúbený ten s jogurtom alebo kyslým mliekom(sú šťavnatejšie). Ale skôr pre inšpiráciu - ak vám zostane cesto z muffin, nemusíte urobiť len klasické veľké - ale urobte si jednohubky - take akurát pod zub) Cesto vlejte do malých košíčkov (použite radšej 2ks v sebe) aby sa moc neroztiekli a udržali si tvar. Pečte ich krátko, aby sa nevysušili. Ja muffiny ešte potieram karamelovou polevou, ktorú robím z upáleného cukru a sladkej smotany. Vznikne polohustá hmota, ktorou potieram muffiny a posypem skaramelizovanými orieškami. Dnes to boli mandle, ale inokedy používam vlašské oriešky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.3.2010, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Černoškine prsia podľa Adriana S. (adrika280) ID 34442PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ďakujem Adriane za skvelý a vtipný receptík ;) receptík najdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14859 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 9.11.2009, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Skaramelizované oriešky - vhodné ako ozdoba pohárov, toriet.POTREBNÉ PRÍSADY Vlašské orechy, maslo, práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Nakrájané vlašské oriešky si opražíme asi 2 minútky najprv na suchej teflónovej panvici, potom pridáme 1 PL masla a 1-2 PL práškového cukru. Ten sa rozpustí, skaramelizuje a obalí oriešky. Necháme vychladnúť a ak treba, rozdrvíme ich - ja ich drvím dnom skleneného pohára. Takýmito chrumkavými skladkými orieškami môžeme posypať akýkoľvek ovocný alebo pudingový pohár, prípadne aj tortu alebo zákusok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.3.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hrnčekový tvarohový koláč "lenivej ženy" :)POTREBNÉ PRÍSADY 3 šálky (2,5dcl) polohrubej múky, 1,5 šálky prášk. cukru, 1 prášok do pečiva, Plnka: 3 tvarohy (najlepsie su klasicke hrudkovite, prip.skombinovat s jemnym), 1,5 šálky prášk. cukru,2 šálky mlieka, 3 vajíčka, za hrsť hrozienok, prip.cucoriedky, pokrajane marhule,...atd Navrch: 1/2 masla POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla - preto asi aj ten názov :-) Takže: múku, prášk. cukor a kypr. prášok poriadne premiešame. Je to zvláštne, ale na maslom vymasteny plech naozaj vysypete muku, cukor a PDP, na to nalejeme tvarohovú plnku a navrch druhú 1/2 zmesy z múky, cukru a PDP. Navrch rozkrájať 125 gr masla a piecť na 200´C cca 30 min. Nechať vychladnúť, aby stuhol. Ak nemáme toľko tvarohu, môžeme si trošku pomôcť aj tým, že na tvarohovú plnku napr. z 1 alebo 2 tvarohov ešte postrúhame cca 4 jablká. je to tiež veľmi chutné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.7.2012, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Apfelkuchen - Super jablkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 300 gr margarínu (Hera, Palmarin), 300 gr. polohrubej múky, 200 gr. pomletých orechov, 250 gr. kryštálového cukru, 4 žĺtka, 1 kg jabĺk, škorica, Na penu: 4 bielka, 160 gr. kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 22.10.2011, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |