Miriam Š. (happyMia) ID 26271 |
 |
Oblasť: Topoľčany |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 2.11.2007 |
Naposledy: 1.12.2021 23:27 |
Aktualizácia: 17.1.2016 22:00 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)
CARROT CAKE- Šťavnatý mrkvový koláč s tvarohovo-pomarančovou polevou
[ recept č. 56267 zo dňa 20.2.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vajcia, 1 šálka cca 2,5 dcl celozrnnej múky (alebo spaldovej,pohankovej) 1 šálka vločiek, 3/4 šálky cukru (kryst.alebo trstinovy, prip.iny), 2 šálky najemno postruhanej mrkvy, 2 šálky nahrubo postruh.jablk, 1/2 šálky oleja - ja som dala 1/2 oliv. a 1/2 slnec.) 2 CL škorice, 2 CL sódy bikarbony, 1 prášok do pečiva, šťava a kôra z 1/2 veľkého pomaranča, 1/2 šálky orechov Poleva: 200gr jemny tvaroh, 200 gr.natierk.maslo, 1-2 PL kyslej smotany, cca 1/2 šálky prašk. cukru (alebo podľa vlastnej chuti menej alebo viac), šťava a kôra z 1/2 veľkého pomaranča, 1/2 šálky orechov na ozdobu
POSTUP PRÍPRAVY
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom dopenista, potom pridáme olej, múku zmiešanú s vločkami, škoricou, PdP, sódou bikarbónou, nakoniec pridáme mrkvu, jablká, šťavu a kôru z 1/2 pomaranča a orechy.
Cesto vyliať do formy vystlanej papierom na pečenie, kraje potrieť olejom + múkou. Piecť na 175´C cca 60 min. Každá trúba pečie inak :) preto odporúčam ku koncu pečenia radšej skúšať špajdlou v strede koláčika ( ak je špajdla suchá a nelepí sa, je hotový) Nechať ho vychladnúť, medzitým si môžete vymiešať polevu nasledovne:
Ak máte tvaroh hrudkový- tak ho najprv tyčovým mixérom rozmixujte dohladka. (aby to šlo ľahšie, môžete ho zriediť s pomar.šťavou) Ak máte tvaroh jemný - tak stačí zmixovať všetko metličkovým mixérom ( tvaroh, nat.maslo, kys.smotanu, cca 1/2 šálky prášk . cukru, šťavu a najemno postrúhanú kôru z 1/2 pomaranča.) Ak bude mať poleva málo pomaranč. chuť, kľudne pridajte ešte trošičku pomar. džúsu alebo šťavu z pomaranča. Ale nie priveľa, aby sa poleva moc neroztekala. Namiesto natierk.masla mozete pouzit aj MASCARPONE. Vďaka pomar.kôre bude mať poleva úžasnú sviežu chuť. Vrch dozdobiť orieškami.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Pouzila som tuto celozr.muku, ale kludne môžete pouzit inu- napr.spaldovu..
Taktiez vlocky sa mozu pouzit ine..nemusia byt jemne pomlete, ale aj cele.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jana S. (JankaS7) ID 68065 (6.12.2015, 21:09) |
Koláčik som vyskúšala, podľa rady som použila špaldovú múku a oleja len polovicu, ale piekla som možno aj viac ako hodinu, no stále mám pocit, ako keby bol koláčik nedopečený. Má to tak byť? Akú veľkú šálku používate? Skúšali ste niektorá dať napr. menej jabĺčok, príp. sa Vám osvedčila nejaká iná maličká obmena? Ale aj tak ďakujem, že ste sa s nami podelili o receptík, možno tá konzistencia taká má aj byť... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (19.6.2016, 22:12) |
Ano ked date menej jabĺčok-alebo žiadne. . Nebude to take vlacne -akoby nedopecene |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (16.5.2016, 19:41) |
Salku 2,5dcl a mal by byť vlacnejsi... cize mozno podľa vášho názoru nedopeceny... ale nie zas aby zostala mokra špajdla keď do neho pichnete... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katka B. (orbittka) ID 248933 (15.5.2015, 14:35) |
Kolko cm mala forma v kt sa pecie??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:23) |
Dobrý deň, nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája... Ďakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gabriela r. (sabrina201;) ID 97619 (24.4.2015, 14:53) |
Ahojte. Skusala som tuto tortu, no skoncila cela v kosi. V strede bola surova aj napriek tomu, ze som ju piekla vyse hodiny a ked som skusala stred spajdlou, nic sa mi nelepilo. Kde som spravila chybu? Mam ruru s teplovzdusnym pecenim. Moze to byt tym? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (15.5.2015, 11:04) |
Zdravim Vás Gabika. Fuu no neviem kde nastala chyba.. možno to bude ozaj v tej trúbe. ..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (28.11.2014, 12:31) |
... výborný koláčik ... robím tiež podľa tohto receptu ale bez vločiek a do cesta pridávam ešte kandizované ovocie, ktoré osvieži chuť cesta, naposledy som namiesto obyčajného oleja použila orechový - krém robím 250 g jemného tvarohu a 250 g Mascarpone, bez smotany ... .vrch som posypala strúhanou horkou čokoládou v kombinácii so strúhanou Margot čokoládou .... mňaaam, veru všetci sa oblizovali |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (26.10.2014, 20:43) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (10.4.2014, 18:52) |
ja mam tiez v albume recept na mrkvovu tortu vasa vyzera chutne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (5.4.2014, 21:24) |
Koláčik je výborný, dnes som ho piekla druhýkrát, akurát sa mi zdá, že je v ňom zbytočne veľa oleja, zredukovala som ho na polovicu a koláč sa nejako lepšie piekol a azda nebude taký mastný. Chuťovo nemá najmenšiu chybičku Do plnky som použila mascarpone. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária K. (jajanela) ID 140758 (14.3.2014, 21:38) |
strašne dobrý koláčik,pekla som zo špaldovou mukou a pridala som do cesta mandľové lupienky,mal veľky úspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (19.3.2014, 0:04) |
teším sa, že mal aj u Vás úspech. a nabudúce pridám mandľ.lupienky aj ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (14.3.2014, 11:46) |
je fantasticky vyskusajte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea K. (ajka pp) ID 19448 (3.3.2014, 12:40) |
Vyzerá to vynikajúco, hneď ako prídem domov z roboty, pustím sa do toho . Keď boli deti menšie, robiavala som im mrkvovú tortu s citrónovou polevou a bola super. Toto bude tiež niečo podobné. Ďakujem za recept . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (21.2.2014, 16:22) |
ja zboznujem mrkvovy kolac! ja pouzivam iba spaldovu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (21.2.2014, 11:53) |
ahoj, Mia, aké vločky si použila? a akú celozrnnú múku? ešte som z takej nerobila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (21.2.2014, 15:16) |
Ahoj, do postupu som vložila fotku tej múky aj vločiek, tak si to tam kuk  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |