
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čučoriedkový koláč s mascarpone - rýchly a vynikajúci!!!POTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: NA CESTO: 200 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 100 g zmäknutého masla + niečo na vymastenie formy, 50 g domáceho vanilkového cukru, 1 vajce. NA PLNKU: 250 g mascarpone, polku citróna, 1 vajce, 50 g domáceho vanilkového cukru, kaviár z 1 tobolky pravej vanilky, cca 300 g čučoriedok (môžu byť aj mrazené) + okrúhla forma s priemerom 26 cm POSTUP PRÍPRAVY 1. Teplovzdušnú rúru zapneme na 180°C. 2. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto. Ak by sa nám cesto zdalo príliš riedke, pridáme ešte trošku múky. 3. Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ho rozvaľkáme, pričom nesmieme zabudnúť vytvoriť vyššie, ale tenké okraje. 4. V miske zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna, pridáme vajce, cukor a kaviár z jednej vanilky. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto. 5. Koláč posypeme čučoriedkami. 6. Formu vložíme do vyhriatej rúru a v strede rúry pečieme cca 35 minút - kým nie je hotové cesto a plnka nie je tuhšia. 7. Po upečení koláč necháme vychladnúť - koláč sa bude dať potom ľahko vybrať z formy a aj plnka ešte trochu stuhne. 8. Podávame posypané práškovým cukrom, prípadne s dobrou šľahačkou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 5.3.2023, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Vanilkový cheesecake - nepečenýPOTREBNÉ PRÍSADY cca 300 g maslových sušienok ( ja používam 2 balíky sušienok Club a jeden balík sušienok Marína), 100-125 g masla, jahodový džem na potretie, 1 vanilková tobolka, 500 ricotty (kupujem levickú ricottu, lebo je lacnejšia a obsahuje aj menej tuku), 1 smotana na šľahanie (aspoň 33%), 1 stužovač šľahačky, 100 g práškového cukru, jahody na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie. 2. Sušienky dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. 3. Sušienkovú hmotu vysypeme do tortovej formy a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 0,5-1 hodinu do chladničky. 4. Kým máme "cesto" v chladničke, pripravíme si plnku: Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a nožíkom z nej vyškrabeme kaviár. Ten pridáme spolu s cukrom do ricotty a spolu to dobre premiešame - komu nevadia malé hrudky, ten to môže premiešať len vareškou, ale ak máte radi hladkú plnku, tak použite mixér. 5. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom do tuha a potom ju jemne vmiešame do ricottového krému. 6. Sušienkové "cesto" vyberieme z chladničky a jemne ho potrieme džemom. Potom na to rozotrieme ricottový krém a pekne to uhladíme. Dáme na noc do chladničky. 7. Na druhý deň podávame s jahodami - buď čerstvými, ktoré môžeme posypať trochou cukru, alebo s jahodovým kompótom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 11.4.2013, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Vanilkové hruškyPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: na 1 porciu potrebujeme: 1,5-2 lyžice vanilkového medu, 1menej sladkú hrušku POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Hrušku rozrežeme pozdĺžne na osminky a zbavíme ju jaderníka. Ak má hruška veľmi tvrdú kožu, môžeme ju ošúpať. 2. Na teflónovú panvicu nalejeme vanilkový med a keď sa zohreje, pridáme hrušku. 3. Hrušku opekáme na mede. Keď začne med karamelizovať, čo trvá tak cca 2-3 minúty, odstavíme to. 4. Podávame teplé. POZNÁMKA: 1. Postup prípravy vanilkového medu nájdete u mňa v receptoch. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.9.2010, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() SMOTANOVO-VANILKOVÉ JEDNOHUBKY - NEPEČENÁ TORTA TROCHU INÁČPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: 1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 1 tobolka pravej vanilky, 2-3 lyžice domáceho vanilkového cukru, piškóty, ovocie podľa chuti, nastrúhaná čokoláda (prípadne niečo iné na dozdobenie) POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. 2. Šľahačku zmiešame s pochúťkovými smotanami a domácim vanilkovým cukrom. 3. Tobolku pravej vanilky pozdĺžne rozrežeme a tupou hranou noža z nej vyškrabeme kaviár (semienka), ktoré zamiešame do smotanovej zmesi. 4. Do malých zapekacích misiek na dno naukladáme piškóty. Piškóty zalejeme smotano-vanilkovou plnkou, pridáme vrtsvu ovocia a znova to zopakujeme - piškóty, plnka, ovocie. 5. Na záver dozdobíme nastrúhanou čokoládou a ovocím. 6. Vložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2010, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BANÁNOVO - VANILKOVÝ POHÁR - hotový za 5 minút, keď vás prepadne návšteva....POTREBNÉ PRÍSADY banán, vanilkové krémiky alebo vanilkový termix, piškóty, vanilková tobolka (odporúčam odroda Vanilla tahitensis), ovocie na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Banán ošúpeme a v miske vidličkou roztlačíme. (Nemixujeme ho, lebo by nám vznikla riedka kaša) 2. Roztlačený banán zmiešame s vanilkovým krémom (aký doma nájdeme, to je jedno). 3. Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a kaviár z vnútra zamiešame do banánovo-vanilkového krému. 4. Do pohára dáme na dno piškóty a polejeme ich troškou šťavy z nejakého kompótu. 5. Na piškóty nalejeme banánovo-vanilkový krém a vrch ozdobíme nejakým ovocím. POZN. - zvyšok tobolky nevyhodíme, použijeme to na výrobu domáceho vanilkového cukru - postup nájdete v mojich receptoch Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.6.2010, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Banánová zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY na cca 1 liter zmrzliny potrebujeme: 2 veľké banány, 1 smotanu na šľahanie (250 ml), 150 ml mlieka, 100 g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY 1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. 2. Banány dobre rozpučíme (ja používam ponorný mixér) a vmiešame ich do mlieka s cukrom. 3. Banánovú zmes vmiešame do šľahačky, dobre všetko premiešame. 4. Celú zmes vylejeme do zmrzlinovača a urobíme zmrzlinu. Ak nemáme zmzlinovač, tak to vylejeme do nejakej nádoby, v ktorej to budeme zmrazovať. Proibližne každú hodinu zmrzlinu z mrazničky vyberieme a dobre premiešame, aby sme zabránili vzniku ľadových kryštálov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 27.6.2011, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Domáci vanilkový extraktPOTREBNÉ PRÍSADY Recept na kvalitný vanilkový bio extrakt, ktorý sa svojou vôňou a koncentráciou vyrovná tým kúpnym (podľa mojich skúseností ich aj predčí)- super na pečenie. Potrebujeme: 30 g vanilkových toboliek (strukov) odrody Vanilla planifolia triedy B (často označované aj ako „extraktové tobolky“), tmavú fľašku s pevným uzáverom, 250 ml vodky (37,5 – 40% alkohol), ostrý nôž a podložku na krájanie POSTUP PRÍPRAVY Postup v skratke: 1. 30 g posekaných vanilkových toboliek zmiešame s 250 ml vodky. 2. Priebežne pretrepávame. 3. Po 6. mesiacoch prefiltrujeme. Poznámka: 1. Množstvo vanilkových toboliek na jednotku alkoholu je v USA pri priemyselnej výrobe stanovené zákonom. Upravuje to vyhláška FDA číslo 21CFR169, na základe ktorej po prepočte na naše jednotky je potrebné použiť na 250 ml alkoholu približne 23 gramov vanilkových toboliek. Nakoľko však lúhovanie extraktu vyrábaného priemyselne je o niečo efektívnejšie ako lúhovanie v domácich podmienkach, je potrebné použiť väčšie množstvo toboliek, aby sme dostali porovnateľne silný extrakt. Preto sa odporúča použiť aspoň 30 gramov vanilkových toboliek na 250 ml alkoholu (ja dávam 35-40 gramov). Vyhláška tiež odporúča použiť vanilkové tobolky s obsahom vody menším ako 25%, čo sú práve spomínané tobolky triedy B. 2. Fľaška z hnedého alebo zeleného tmavého skla chráni extrakt pred priamymi slnečnými lúčmi. Fľaška musí mať pevný uzáver, ktorý sa dobre otvára, aby sme mohli extrakt ľahko otvoriť a ovoňať, preto je lepšie použiť fľašku s klasickým uzáverom a nie korkovým. Pred použitím je dobré ju v pare alebo vriacej vode aspoň na 30 minút vysterilizovať. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (37) posledné: 19.7.2015, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Vanilková zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 žĺtka, 200 ml mlieka (ja dávam polotučné), 200 ml šľahačky, 50 g práškového cukru, 1-2 vanilkové tobolky POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, kým nie je hmota svetlá. 2. Vanilkové tobolky pozdĺžne narežeme a dáme ich do kastróla s mliekom. Spolu to zohrievame tesne pod bod varu, necháme potom cca 20 minúť vylúhovať. Tobolky vyberieme a tupou stranou nožíka vyškrabeme z nich kaviár (semienka), ktorý v mlieku potom dobre rozmiešame. 3. Ak mlieko medzitým vychladlo, tak ho zas zohrejeme a teplé pomaly vmiešavame do žĺtkovej zmesi - stále dobre miešame, aby sa žĺtka nezrazili. 4. Celé to zase prelejeme do kastróla a za neustáleho miešania pomaly zohrejeme - nesmie to vrieť, lebo sa to zrazí. Musí sa to len dobre zohriať - zvyčajne keď to začne po okrajoch tak jemne bublinkovať, tak sa to odstaví a za občasného miešania sa nechá vychladnúť. 5. Medzitým, ako to chladne, vyšľaháme šľahačku do tuha. Tú vmiešame do vychladnutej vanilkovej zmesi. 6. Prelejeme do zmzlinovača a urobíme zmzlinu. Ak nemáme zmrzlinovač, tak prelejem do nádoby, v ktorej ju budeme zmrazovať a dáme ju zmraziť. Je ale dôležité, aby sa potom zmzlina cca každú hodinu premiešavala, aby sme zabránili vzniku ľadových kryštálikov. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 26.7.2011, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() PALACINKY - naozaj vynikajúce, bez cukruPOTREBNÉ PRÍSADY na cca 8 palaciniek potrebujeme: 250 ml mlieka, 1 vajce, 120 g hladkej múky, štipku soli, olej na pečenie. POSTUP PRÍPRAVY 1. V mlieku rozmiešame vajce, múku a soľ. 2. Cesto necháme chvíľu odležať. 3. Na troške oleja (1-2 kvapky) pečieme tenké palacinky. 4. Podávame tak, ako sme zvyknutí, my máme najradšej s jahodovým džemom, šľahačkou a čerstvým ovocím. Poznámka: 1. Do cesta môžeme pridať 1 lyžičku vanilkového extraktu. Budú voňavejšie. 2. Keďže do cesta nejde cukor, palacinky sa dajú použiť na sladko i slano (napríklad plnené kuracím mäsom a šampiňónmi). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 8.9.2012, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() MOUSSE Z BIELEJ ČOKOLÁDYPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml smotany na šľahanie, 200 g bielej čokolády, 150ml mlieka, 50 g cukru, 1 vanilková tobolka (struk), 2 žĺtky, 10 g hladkej kukuričnej múky POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si vanilkový krém: 1. Mlieko zmiešame s cukrom. Pridáme doň kaviár z rozrezanej vanilkovej tobolky a aj samotnú tobolku. Spolu to zohrievame na ohni tesne pod bod varu (Nesmie to vrieť!). Necháme postáť aj 20 minút, aby sa vôňa vanilky čím najviac vylúhovala. Potom tobolku vyberieme. 2. Do misky dáme žĺtky, kukuričnú múku a zľahka to premiešame. 3. Potom žĺtkovú hmotu pomaly vmiešavame do mlieka (musí byť teplé, ak vychladlo, znova ho zahrejeme). Dobre miešame, aby sa žĺtky nezrazili. 4. Ďalej miešame na miernom ohni, až kým krém nezhustne, čo môže trvať aj niekoľko minút. 5. Stuhnutý krém necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Dokončenie: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 9.6.2010, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |