končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
RYŽA A CESTOVINY |
Sicilska specialita ARANCINI DI RISO (Ryzove pomarance)POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 500g ryze (gulata, dobra kvalita), 100g parmezan, sacik safranu, 2 zltky, 50g masla, sol Suroviny na vypln: 150g mlete maso (bravcove al.hovadzie), ½ cibule, 1PL olivoveho oleja, 40g paradajkoveho pretlaku, 80g mrazeneho hrasku, 100g syra (napr.eidam, emental, mozzarella), 1dcl cerveneho vina, c.korenie, sol Na obalenie :2 rozslahane vajcia, struhanka, olej na vyprazanie POSTUP PRÍPRAVY Arancini su typickou sicilskou specialitou, ktoru v gulatej alebo kuzelovej forme najdete na Sicilii takmer vsade... Mozte ich jest teple alebo studene, ako predjedlo alebo ako hlavne jedlo, a hodia sa super na vylety... Vypln moze byt rozna...najcastejsie pomlete maso s hraskom, ale aj kocky sunky so syrom, ricotta so spenatom, ....atd... Ryzovy ‘obal’ sa robi so safranom, ktory zafarbi ryzu na zlto, alebo ak namiesto safranu (a zltkov) pridate do ryze trochu paradajkovej omacky, budete mat arancini zafarbene na cerveno...My sme urobili zlte....postup pri obrazkoch.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 30.12.2012, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Sicilske zapekane cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY Na ragu: 500g mleteho hovadzieho (bravcoveho) masa, 2 cibule, 2 mrkvy, 2 stonky zeleru, 500ml paradajkovej stavy (passata, prip.paradajky v konzerve), 2 PL pretlaku, korenie, sol, bazalka,.... Na cestoviny: 500g cestovin (Rigatoni, Tortiglioni, Penne), 3 na tvrdo uvarene vajcia, 150g sunky nakrajanej na kocky,150g eidamu nakrajaneho na kocky, 100g mrazeneho hrasku, 2 rozslahane vajcia, parmezan. Mimochodom, hmotnosti jednotliviych ingrediencii udavam priblizne...mleteho masa, ci syra, sunky, atd mozte dat aj menej aj viac...podla oka... :-) POSTUP PRÍPRAVY Tato zapekana cestovina je jednym z typickych nedelnych obedov na Sicilii. V podstate zakladom su vyssie uvedene suroviny (nemusia byt vsetke, napr.ja som vynechala hrasok), ale pridat mozte aj baklazan, huby, ci klobasku... niekto z pomleteho masa urobi aj minifasirky, ktore sa potom varia v paradajkovej stave... Postup: pri obrazkoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 16.5.2011, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
SPAGHETTI ALLA PUTTANESCAPOTREBNÉ PRÍSADY 500g spagety alebo linguini, 2 PL olivovy olej, 3 struciky cesnaku, 8 ancoviciek (sardelove ocka), 400g posekanych paradajok v konzerve, pripadne passata (prepasirovane paradajky), 100g ciernych oliv, 4 CL kapary, chilli papricky, petrzlen POSTUP PRÍPRAVY Toto je velmi zname a rozsirene cestovinove jedlo v Taliansku a recept je velmi jednoduchy a rychly. Zacneme hned tym, ze dame varit vodu na cestoviny. Kym sa voda zohrieva, do panvice dame olivovy olej, pridame dlanou stlacene struciky cesnaku (ktore potom pred servirovanim odstranime), nasekane ancovicky, cierne olivy nakrajane na kruzky (pripadne cele ak maju kostku), a capary, ktore mozme dat cele, pripadne posekat. Toto vsetko za staleho miesania poprazime na velmi miernom ohni, aby sme nic nepripalili a po 4-5 minutach pridame paradajky a nasekany petrzlen (cast nechame na ozdobu). Medzitym vhodime spagety do vriacej vody, lebo omacka bude hotova, len co sa dovaria spagety... Pozor, aby sa spagety nerozvarili, ale ostali polotvrde ´al dente´ (su chutnejsie a lepsie stravitelne). Omacku osolime a okorenime podla chuti. Spagety potom pridame k omacke, premiesame, odstavime zo sporaka a servirujeme.. Parmezan sa k tymto cestovinam nepodava, ale ak ho mate radi, pridajte, urcite nic nepokazite. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.1.2012, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |