Slavka H. (hoska) ID 31567 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Ako uvariť tarhoňu?
[ recept č. 9285 zo dňa 9.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Dievčatá poraďte ako uvariť tarhoňu aby bola taka ako ma byť...
POSTUP PRÍPRAVY
: ) |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Ľubka Č. (lubka322) ID 164572, mimibazar.sk/lubka322 (3.4.2013, 8:39) |
Ahojte idem robiťprvý krát tarhoňu v rúre ,doterazsom ju robievala inak ,viete mi poradiť koľko vody mám dať na pohár tarhone? dakujem Ľubka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana B. (suzana*) ID 247483 (14.7.2012, 11:45) |
Ď A K U J E M Vám za tipy a triky !! Moooc ste ma potešili..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
rykynka r. (rykynka) ID 108010 (10.3.2010, 13:19) |
Ahoj ja tarhoňu opražíma na oleji do hneda, až sem tam je aj čierna, osolím, zalejem varenou vodou a šup do rúry, je to rýchlé cca 10-15 min. a je super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristina P. (Kris23) ID 58364 (11.3.2009, 20:15) |
ahoj opraz si ju na oleji do hneda a potom zalej vodou a osol a uvar do mekka je to jednoduche.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
renata t. (geronda) ID 76775 (12.1.2009, 14:16) |
myslis cestovinovu ryzu? ak hej,takze ja ju varim klasicky ako normalnu ryzu,cize trochu oprazim na oleji,ale len chvilku,aby nezhnedla,potom pridam 1,5 krat tolko vriacej vody (na hrncek ryze 1 a pol hrnceka vody)a vegetu na dochutenie a potom to len prikryt a varit na najmensom ohni,kym sa voda nestrati...tak tych 20 az 30 minut maximum,ja to vacsinou pred koncom varenia ochutnam a ak treba,tak este dolejem trosku vody a este povarim...dufam,ze ti to pomoze.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (Janka97611) ID 63645, mimibazar.sk/janka97611 (12.12.2008, 21:27) |
Ahoj, mna naucila robit tarhonu kamaratka lebo som ju tiez nevedela robit a uz ju robievam asi 15r dam si na panvicu trocha oleja osmazim tarhonu /1 sacok /do zlatova zalejem vodou rovno z vodovodu a prelejem do jenskeho skla pridam vegetu dolejem vodu ak treba ma byt asi 2-3cm nad tarhonou a dam robit do mikrovlnky asi na 15min mozes pridat aj cibulku,ak mas rada tarhona je uplne suprova prajem dobru chut  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (11.12.2008, 14:27) |
ahojky, ja tiež varím tarhonu tak, že ju popražím na oleji do hnedasta, potom zalejem vodou, posolím a dovarím ako cestoviny a zlejem. Ja mám tarhonu strašne rada a robím ju k masku alebo ako rizoto ale aj ako závarku do polievky. ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (hoska) ID 31567 (11.12.2008, 13:29) |
No tak som ju nakoniec urobila vtej rure... Jedina chyba bola, ze jej bolo malo, zjedli sme ju raz dva. To znamena, ze sa vydarila... Dakujem velmi pekne za vsetky rady...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (jahal) ID 40929 (11.12.2008, 11:48) |
Slavka, akurát som dojedla hríbikové rizotko z tarhone. Robila som nasledovne: 2 diely (500 g) tarhone popražíme na troche oleja, posolíme a zalejeme 3 dielmi vriacej vody a zakryjeme pokrievkou. Necháme 5 minút na zapnutom elektrickom sporáku, potom vypneme a necháme zakryté ešte 20 minút dôjsť na vypnutej platni. Toť vsjo. Pekný deň.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana G. (janka1874) ID 55655 (11.12.2008, 11:39) |
tarhoňa sa varí podobne ako ryža najpr na oleji trošku akokeby opražíš tak do zlatista samozrejme s troškou soli a potom to zaleješ vodou tesne nad tarhoňou je voda ani nie 0,5cm no a potom varíš kým sa voda nevyparí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka M. (zaza10) ID 42117 (10.12.2008, 12:45) |
Ahojki, ja pripravujem tarhoňu nasledovne: opražím ju bez oleja , len tak na sucho do hneda, potom ju zalejem vodou , osolím a uvarím ako cestviny. Kým sa varí, tak si spením cibuľku a do jen potom nasypem scedenú uvarenú tarhoňu a toť vsio.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (10.12.2008, 10:32) |
ja robievam takto: tarhoňu najprv v jánskej mise na troche oleja opražím do hneda, potom podlejem vodou v pomere 1:2 (1 diel tarhone+2diely vody) posolím, tak aby voda bola mierne slanšia, zamiešam, zavriem a dám do zapnutej rúry, tam sa robí na 180 stupňoch tak 15 min. je výborná, neprihorí, a tak isto robievam aj ryžu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lucia h. (3bitka) ID 69705 (10.12.2008, 10:25) |
ja robím takto..do panvice dám na dno olej a dám tam opražit tarhonu...ja cibulu nedávam lebo ešte s tím opražovaním zhorí.ked chceš dat cibulu tak až po tarhoni...ona sa aj tak opraži..ńa pol kg tarhone dám bud horúci vyvar pol litra.aj neaké to ešte deci-dva na vyše.v tedy je taká chrumkavá.ked sa začne varit tak stíšim a pomiešam.potom ju nechám varit a ked už tam neni moc vývaru tak vypnem...pomiešam a nechám do robit bez plynu.občas pomiešam nech sa potom nelepí.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka K. (papullka) ID 53231 (10.12.2008, 7:29) |
Cibuľu očistíme , pokrájame na jemno a speníme na oleji.Pridáme tarhoňu,opražime do ružova , osolíme a zalejeme vriacou vodou.Premiešame a necháme zovrieť,potom to prikryjeme a v rúre dusíme do mäkká. Ja k tomu pridávam aj podusenú koreňovú zeleninu -k tomu šalátik. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna R. (Anci1i) ID 16868 (10.12.2008, 6:26) |
Ja robím tarhoňu takto - nadrobno nakrájanú cibuľku opečiem dosklovita, odmerané množstvo tarhone opečiem na cibuľke dotmava, zalejem vriacou osolenou vodou, ktorej je 2x toľko ako tarhone, zakryjem a dusím na slabšom plameni. Keď vsiakne voda, vypnem plyn a tarhoňu prehrabnem vidličkou, zakryjem a nechám až do podávania odstáť (môže sa jesť aj hneď). Nám chutí takto.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina K. (katarina218) ID 25412 (9.12.2008, 17:08) |
Ja robim tarhonu v jenskej mise. Dam olej a ked je rozpaleny pridam tarhonu, stale ju miešam, guličky musia byt hnede ale vysledok stoji za to ale nesmu ti zhoriet, potom dam asi lyžičku vegety, premiešam a prilejem asi 1 cm vody nad tarhonu, ja uz to robim od oka, zakryjem necham asi 1 minut variť a vypnem. Mam sice sklokeramicku dosku, ale robievala som to tak aj na klasickom elektrickom sporaku a vždy sa mi podarila. Ked je uvarena ma trošku nasladlu chuť s opekania. Vtedy je zevraj najlepsia ucil ma to byvaly priatel a tan bol kuchar. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (9.12.2008, 16:49) |
Mna to minule naucila kamoska-kolko tarhone (napr. hrncek), tolko vody. Tarhonu oprazit na oleji, zaliat vodou a varila som to odkryte, naticho. ked to vcuclo vodu,skusila som, ked bola OK,zakryla som ju, vypla a nechala dojst. Ochutila som ju troska solou, ked sa varila. Trvalo to asi 15 min. a bola skvela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | anna b. (a0ka) ID 14613 (9.12.2008, 16:04) |
na oleji ju opražíš osolenú do hneda,zaleješ ju horúcou vodou-asi ako ryžu, stíšiš plyn a dusíš pod pokličkou cca 15 min....premiešaš a keď je ešte trocha tvrdá,dolej trocha vody a dodus. Ja zvyknem vypnúť plyn a nechám ju "dojsť". kým ju ideš dusiť, môžeš pridať aj udusenú cibulu,ale to záleží na tebe  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (9.12.2008, 16:01) |
Ahoj ja varím takto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8353 to znamená opečiem a varím ako cestovinu a potom scedím, alebo môžeš si ešte surovú odmerať, že koľko jej je do hrnčekov, opiecť na oleji a zaliať dvojnásobným množstvom vody a dusiť pod pokrievkou tu som robila tak http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5563.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |