. .. .. .. .. .. .
. .

Linecká čokoládová torta. - RECEPT 34822

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 33382 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Linecká čokoládová torta.


[ recept č. 34822 zo dňa  ]


Linecká čokoládová torta.


POTREBNÉ PRÍSADY

LINECKÉ CESTO-180 g polohrubej múky,20g kakaa,120g masla,70g prašk.cukru,1 žltok... PIŠKÓTOVÉ CESTO S ĆOKOLÁDOU-3 vajcia,150g prašk.cukru,130g mletých orechov,20g hrubej múky,50g strúhane horkej čokolády,100g ríbezľového džemu na potretie. -recept mám z Dobrého jedla-november. Chu´tovo výborná tortička,plná orechov.

POSTUP PRÍPRAVY

1.Múku zmiešame s preosiatým kakaom a prašk.cukrom,pridáme pokrájané studené maslo a žltok.Vypracujeme cesto,ktoré vložíme do mikrotenového vrecka a dáme na hodinu do chladu.
2.Cesto rozdelíme na dve časti.Polovicu cesta rozvaľkáme a prenesieme na dno tortovej formy.Nožom predznačíme 12 dielov a pečieme asi 12 minút pri teplote 175 °C.Upečený plát ešte teplý pokrájame.
3.Zvyšné cesto rozvaľkáme a vložíme do tortovej formy,popicháme vidličkou a predpečieme.Pečieme asi 7 minut pri teplote 175°C.
4.Medzitým si pripravíme piškotove cesto s čokoládou-Žltky s prášk.cukrom vymiešame do peny,pridáme orechy zmiešane s múkou a čokoládou.Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
5.Po miernom vychladnutí korpus natrieme tretinou džemu.Navrch rozotrieme piškotové cesto a pečieme 15-20 minút pri teplote 175°C.
6.Po miernom vychladnutí odstránime boky tortovej formy,korpus natrieme tretinou džemu na ktorý uložíme 12 upečených častí.Tortu odložíme na 2-3 hodiny do chladu,potom ju posypeme práškovým cukrom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravené linecké cesto,ešte pred pobytom v chladničke..:-)
Cesto po vychladení...rozdeliť na polovicu...
Pri vaľkaní som si pomohla papierom na pečenie.Vystrihla som si kruh podľa dna tortovej formy ,položila ho na cesto a vyvaľkala..potom som ho aj s papierom preložila na dno formy.
Pripravené aj druhé cesto...
Na cesto si nožom predznačíme 12 dielov..môžte aj trochu vyraznejšie,aby sa to predznačenie počas pečenia nestratilo....toto cesto pečieme 12 min. 175°C.
Cesto hneď po upečení opatrne pokrájame....ide to ľahko..
druhé cesto,popicháme vidličkou a predpečieme 7 min.....175°C....Kým sa pečie,pripravíme si piškotové cesto..
Upečené cesto som ešte pre istotu preklopila a skontrolovala,či je prerezané úplne.
Predpečené druhé cesto..
Vyšľaháme žltky s prášk.cukrom do peny...
Pridáme orechy zmiešané s múkou a nastrúhanou čokoládou....To už išlo ťažšie,tých orechov bolo dosť veľa,tak som to miešala už len ručne,s tým že som do misy pridala aj tuhý sneh z bielkov.
Hotové piškótové cesto...
Predpečený linecký plát natrieme tretinou džemu .
Natrieme piškótové cesto,pečieme 15-20 min...(ja som to piekla niečo cez 20 min.)
Upečené,voňavé,krehké ...
Natrieť zvyšným džemom.Je dobré použiť kyslejší(u nás bol domáci černicový)...Tortička nie je velmi vysoká..ja som piekla v tortovej forme s priemerom 24 cm.
Vyskladáme vrch torty..
Hotovo....V originál recepte je torta poprášená prašk.cukrom a ozdobená ribezľovou šľahačkou-250 ml šľahačky vyšľahať s 20g prašk. cukru a potom zľahka vmiešať 30g ribezľového džemu. Ale ja som len popráškovala to čo ostalo...:-)) Lebo som véééééélmi "šikovne" manipulovala s ešte teplou,krehkou tortou a ona sa mi prelomila....časť ktorá bola rozmrvená,sme s manželom vyjedli s lyžičkou...a aj napriek tomu chutila výborne..:-) Neporušený źvyšok degustovali rodičia,svokrovci a švagrinka..a všetci si pochvaľovali......


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Makova plnka do zavinu alebo štrudle | Linecká čokoládová torta. | Jablkovo-tvarohovo-hrozienkova štrudľa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.11.2010, 22:10)
Katka, veľmi zaujímavá tortička, a podľa toho, čo do nej ide, určite výborná!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína I. (catty181) ID 33382 (27.11.2010, 22:18)
(L)Áno ,Darinka,je velmi chutná..chutila každému,hlavne svokričke.. [A].. (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu