Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 4.8.2008 |
Naposledy: 30.5.2020 22:37 |
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Toffifé - nepečené
[ recept č. 8407 zo dňa 2.11.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Recept mám z českého MMB, nám doma to veľmi chutilo :)
-100g lieskových orišekov
-2,5dl smotany na šľahanie
-125g kryštálového cukru
-30g masla
-1 lyžička medu
+ čokoládu na poliatie
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky prísady dáme do hrnca variť.
Trvá to trošku dlhšie kým to začne hustnúť, radšej dajte vyššiu teplotu, ale netreba to zase prehnať, aby sa to nepripálilo! Hlavne miešať a miešať! Mne to zhustlo až za nejakých 20-25 minút, ale vraj to má trvať okolo tých 15-20.
Hotová uvarená zmes by mala vyzerať ako rozpustené karamelky. Do tejto zmesy nasypeme oriešky. Najlepšie je ich trochu pokrájať.
S hmotou sa lepšie pracuje, keď už trochu vychladne a stuhne. Naberáme ju na lyžičku a robíme drobné kôpky. Keď kôpka vychladne a stuhne, obalíme ju v čokoládovej poleve, poprípade ešte ozdobíme bielou polevou :)
Je to dobrá orieškovo-karamelová pochúťka :) Z tejto dávky vyšlo asi 25-30 kúskov myslím :) |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.11.2008, 11:12) |
ozaj to vyzerá fajn  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (2.11.2008, 20:51) |
Janka, vyzerá to super. Len , či sa to nelepí na zuby.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.11.2008, 21:22) |
Ďakujem krásne Nie nelepí sa, vôbec to neťahá, takže kľudne do toho  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |