
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zemiakové lístkované pagáče...[ recept č. 60319 zo dňa 22.10.2017 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 3 šálky polohrubej múky, 250 ml mlieka, 100 ml oleja, 1⁄2 kocky droždia, 1⁄2 ČL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 250 g Palmarínu, 3 uvarené zemiaky, 1 vajíčko na potretie a trochu vegety na posypanie... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200 ml Zemiaky si nastrúhame a odložíme bokom. Do misky nasypeme múku, prilejeme olej, prisypeme soľ, pridáme cukor, rozmrvené droždie a zalejeme teplým mliekom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 30 minút kysnúť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme 1/4 nastrúhaných zemiakov, nastrúhame 1/4 kocky stuhnutého Palmarínu a poskladáme: zhora do 1/3 zdola do 1/3, preložíme sprava, zľava a vzniknutú kocku prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť. Znovu rozvaľkáme, posypeme ďalšou štvrtinou nastrúhaných zemiakov a stuhnutého Palmarínu a poprekladáme, necháme kysnúť prikryté 20 minút... takto si to zopakujem ešte 2 x. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a povykrajujeme pagáčiky, ktoré dáme na vymastený plech podkysnúť cca 30 minút. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme vegetou /alebo čím chceme / a pečieme na 180°C do zlata. |