končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Janka K. (walky) ID 58982 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Zemiakovo-smotanove pagaciky[ recept č. 52474 zo dňa 19.2.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej múky 150g masla 200g uvarených postruhanych zemiakov 1 žĺtok 20g droždia 2PL kyslej smotany soľ syr POSTUP PRÍPRAVY Polovicu múky spracujeme s maslom na hladké cesto. Do druhej polovice múky pridáme prelisované zemiaky, žĺtok, droždie, ktoré rozmiešame v smotane, soľ a tiez vypracujeme hladké cesto, spojíme ich a spolu vyvaľkáme. Preložíme na tretiny a odložíme na teplé miesto asi na 30 minút odstáť. Potom ho vyvaľkáme asi na 2cm hrúbku. Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom ,vložíme do vyhriatej rúry piecť. (na cca 30-40m minút pri teplote 190C). Asi 10 minút pred dopečením ich vyberieme, posýpeme postruhaným syrom a do zlatista dopečieme. Taketo prasiatka sa pokusime nabuduce spravit :o) potom pridame obrazok |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (26.3.2013, 15:51) | |
zaujímavé....vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (20.2.2013, 10:17) | |
tak taketo pagačiky som ešte nejedla,ale určite vyskúšam. | |
ODPOVEDAŤ |