. .. .. .. .. .. .
. .

Výborné zemiakové pagáče - RECEPT 55683

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 93057 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov)


Výborné zemiakové pagáče


[ recept č. 55683 zo dňa  ]


Výborné zemiakové pagáče


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO - 150 g polohrubej múky, 350 - 370 g hladkej múky, 350 ml mlieka, 100 ml oleja, 2 žĺtka, 1 kávová lyžička soli, 1 kávová lyžička cukru, 1 kávová lyźička sušeného cesnaku / alebo 1 malý strúčik pretlačeného/ a pol kocky čerstvého droždia ĎALEJ - 350 - 400 g zemiakov uvarených v šupke, 100 - 130 g masla, soľ NA POTRETIE 1 vajce a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som dostala mailom od kamarátky. Zaujal ma, lebo je pomerne jednoduchý na spracovanie aj na suroviny, vyskúšala, snažila som sa nafotiť aj postup,ktorý je rozpísaný nižšie pri obrázkoch.
Pagáče sú naozaj chuťovo výborné, mäkké aj na druhý deň a ja ich naozaj odporúčam vyskúšať aj keď viem, že tá hlavná foto nie je až tak extra lákavá., sú trochu ako keby od múky, tieto som nepotierala nićím, ale na chuti im to neubralo.
Dúfam, že budú chutiť aj vám, aj keď ako sa vraví sto ľudí sto chutí....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zo všetkých surovín na cesto si spracujeme ručne, alebo v pekárničke také stredne tuhé cesto. U mňa sa miesilo v pekárničke asi 15 minút. Pozor ! Cesto nenechávame v pekárničke ďalej kysnúť ,ale si ho vyberieme na pomúčenú dosku - stôl a ideme hneď spracovávať. Kysnúť bude neskôr. Cesnak nemusíte vôbec dávať. Má ho tam byť iba naozaj cítiť jemne ,veľmi jemne, aby neprerazil chuť varených zemiakov a masla. Namiesto soli môžte dať do cesta vegetu ako ja. Mám ju rada, kupujem bez glutamanu. Ak máte chuť tak si pridajte aj tvrdý syr, bylinky,alebo slaninku. Ja nedávam. Majú to byť zemiakové pagáče a nie syrové ...
Použila som takéto 4 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke. Bolo to presne 370 gramov, no myslím, že môže byť kľudne aj trošku viac. Originál maslo som bohužiaľ ako na potvoru nemala, dala som toto maslenko. Na chuti to vôbec neubralo, aj keď verím, že s klasickým maslom to je určite ešte lepšie.
Kým sa miesilo cesto tak som si na strúhadle na veľkých slzićkách nastrúhala maslo aj zemiaky. Ale môžete aj strúhať rovno na cesto.
Cesto rozvaľkať cca na hrúbku 1 cm a polovicu posypať nastrúhaným maslom a zemiakmi. Nezabudnite aj posoliť, alebo povegetiť, tak primerane. / ako sa píše nižšie v komentároch tak môžte pridať aj tvrdý syr, ale potom pozor na soľ /
Preložiť a nechať kysnúť 20-25 minút. Ak máte zimu v kuchyni ako ja, tak aj dlhšie. :)
Znova preložiť a nechať kysnúť ďalších 20-25 minút. Tu sa mi to trošku začalo pri prekladaní trhať, lebo som málo podsypala múkou a troška sa mi prilepilo na stôl.
Preložiť tretí krát, ale už nenechávame kysnúť ani nijako nemiesime. Ideme rovno vaľkať.
Rozvaľkáme na hrúbku asi necelý 1 cm. A vykrajujeme kolieska / priemer 5,5 cm/. Ak chcete tak menšie, alebo väčšie. My máme radi pagáče také stredne veľké a nie veľmi vysoké.
Ukladáme na suchý plech.
Potrieme rozšľahaným jemne posoleným vajíčkom. Ja väčšinou nepotieram ničím. Môžete urobiť mriežku, posypať makom, sezamom, kto má ćo rád ... A dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov zhruba na 20 minút. Ale sledujte , každá rúra pečie inak.
Upečené. Vyšlo 52 pagáćikov a aj sa pekne lístkovali. Ledva vychladli a už padla za obeť dobrá polovica. Výborné, jemné, veľmi chutné .... Určite urobím ďalšiu dávku ešte budúci týždeň a na silvestra minimálne dvojitú.
Dobrú chuť ....
Dobrú chuť ...
Dobrú chuť ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< DVOJFAREBNÁ BÁBOVKA | Výborné zemiakové pagáče | So samopalom na želanie... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Zuzana Ť. (tazovka) ID 30021, mimibazar.sk/tazovka (19.4.2014, 12:33)
Dnes som ich robila druhý krát a sú opäť vynikajúce (Y) Super recept, ďakujem (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzi71) ID 12145 (1.3.2014, 9:57)
dakujem za recept, su uzasne, (Y) (clamp) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Liba B. (babibi) ID 213130 (28.2.2014, 20:40)
To je super (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (12.1.2014, 15:32)
Vyskúšané super (Y) (Y) (Y), len nabudúce tie zemiačky s maslom viac posolím, dnes som sa trošku bála aby to nebolo slané...
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (10.1.2014, 8:09)
Vyzerajú super (Y), cez víkend vyskúšame.
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (6.1.2014, 16:43)
Vynikajuce! Dakujem za recept (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (28.12.2013, 15:19)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Katka K. (Kate0863) ID 154910 (28.12.2013, 12:58)
Maťka akurát som dopiekla sú výbornéééééé (Y) (Y) (Y) (clamp),ďakujem za recept na silvestra zopakujem (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (28.12.2013, 14:35)
Katka, som rada, že chutili ... tiež ich budem robiť na silvestra ... (L) (L) (L) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (Evita 76) ID 18507 (16.12.2013, 10:15)
Ďakujem za výborný recept (Y) (Y) (Y) (Y) (hello).
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (28.12.2013, 14:34)
Rado sa stalo .... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
julia k. (kvetinka29) ID 282508 (13.12.2013, 12:36)
tento recept mam aj ja, robila som uz viac krat a su fakt vyborne,, davam aj syr, robila som aj cesnakove a teraz aj slaninkove naposledy,,vzdy moc chutili :)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (28.12.2013, 14:32)
Aj nám veľmi chutia ... s cesnakom a slaninkou sú tiež určite výborné ... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (12.12.2013, 13:03)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (28.12.2013, 14:30)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (9.12.2013, 13:15)
(sampus) skúsim na silvestra sa budú hodiť po toľkých sladkostiach (silvestr) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (9.12.2013, 13:31)
Vrelo odporúčam, nech sa podaria ... urćite prídu vhod po kope sladkého ... aj ja ich budem znova piecť, aj syrové a mamka tradičné škvarkové ... (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (9.12.2013, 12:04)
(Y) (Y) (Y) (Y)super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (9.12.2013, 13:30)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (Bylinka1) ID 68782 (7.12.2013, 6:22)
To musím dnes udělat!
(F)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (9.12.2013, 13:29)
Nech sa podaria a chutia ... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (4.12.2013, 11:27)
pááááááááááánečky...Maťka, toto vyzerá riadne "žravo " ,-) ,-) ,-)...kopírujem a iste v krátkej dobe upečiem... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (9.12.2013, 13:29)
Ďakujem Martuška ... vyskúšaj, určite budú chutiť. Ja som už piekla znova s originál maslom , no paráda ... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (3.12.2013, 14:19)
moja mamička robila podobné, len som si neschovala recept, ale podobá sa mi to z jej rozprávania, takže ukladám a vyskúšam (Y).......
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (9.12.2013, 13:28)
Odporúčam vyskúšať ... sú veľmi chutné .... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (adik64) ID 13933 (3.12.2013, 10:49)
Vyzerajú veľmi lákavo, určite vyskúšam na Silvestra. Akurát mi nesedí to množstvo droždia, nemá ísť na 500 g múky celá kocka?
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (3.12.2013, 11:55)
Ďakujem. Množstvo droždia je správne . Podľa receptu, ktorý som dostala tam má ísť pol kocky čerstvého droždia ,alebo 5 g sušeného. Neviem ako iné dievčatá, ale ja dávam na pol kila múky celú kocku, len vtedy ak do cesta idú také ťažšie suroviny ako syr, kyslá smotana a podobne. Ale zasa netvrdím, že aj do tohto receptu nemôže ísť aj celá kocka. Fakt neviem. Skúšala som presne podľa receptu a pagáčiky boli dobré ... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anka D. (fabianka) ID 53068 (3.12.2013, 9:24)
môžem len odporučiť, sú výborné, ak mám tvrdý syr v chladničke, tak na postrúhané zemiaky ešte dám nastrúhaný syr, sú troška iné, ale na chuti neuberie podľa mňa skôr pridá, ďakujem za oprášenie receptu už som ich dávno nerobila...
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (3.12.2013, 11:57)
Ďakujem. Aj za tip ako ich vylepšiť strúhaným syrom. Skvelý nápad. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anka D. (fabianka) ID 53068 (4.12.2013, 10:39)
nedalo mi to, včera som ich večer spravila a moja 6-ročná dcéra keď ochutnala, povedala iba: "perfecto" niet čo dodať a hneď si balila do školy na desiatu, robila som ich aj so syrom (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (upravené 4.12.2013, 16:49)
Ďakujem za milé slová Anka a veľmi ma teší, že chutilo ... Ja sa ich chystám robiť zajtra, ale z dvojitej dávky, niečo pre nás, niećo pre mamku a ďalšie "hladné krky", ktoré sa cez víkend pritrafia ... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (3.12.2013, 7:42)
Vyzerajú vynikajúco, lákavo, cez víkend určite upečiem. (Y) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (3.12.2013, 11:55)
Ďakujem, naozaj odporúčam. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (2.12.2013, 22:33)
jáj ,vyzerajú moc moc chutne (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (2.12.2013, 22:59)
Ďakujem ... boli naozaj skvelé ... (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu