. .. .. .. .. .. .
. .

Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/ - RECEPT 54178

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.10.2008
Naposledy: 25.12.2023 14:20
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 2

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/


[ recept č. 54178 zo dňa  ]


Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g pšenično - ražnej múky, * 100 g celozrnnej ražnej múky, * 1 a pol ČL soli, * 2 ČL majoránky, * 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, * 1 ČL mletej rasce, * pol kocky droždia, * 1 ČL cukru, * asi 200-250 ml vlažnej vody, * 2 ČL octu, * 4 ČL olivového oleja, * 2 PL slnečnicových semienok / alebo rôzne iné,ľanové, tekvicové a pod. / odkaz na pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796 Po skúsenostiach s rozličnými druhmi múky jednoznačne radím ruskovskú múku pšenično-ražnú....ostatné mi tak krásne nevykysli - dá sa kúpiť v Tescu . Chlieb sa dá samozrejme upiecť aj bez majoránky a cesnaku a dostaneme super chutný klasický celozrnný chlebík.

POSTUP PRÍPRAVY

Našla som tu nedávno fantastické celozrnné rožky od kristiny s. a keďže mi veľmi chutili a my sme rodinka skôr chlebová, po miernej úprave som vyskúšala upiecť chlieb. Je pečený v klasickej plynovej rúre, miesený obyčajným ručným hnetačom na cesto.

Droždie rozmiešame vo vlažnej ocukrenej vode, múku a všetky ostatné prísady dáme do misky, prilejeme rozpustené droždie a poriadne vymiesime., kým sa cesto pekne neodliepa od misky. Vymiesené cesto poprášime múkou a necháme vykysnúť. Potom na doske vyváľame do tvaru bochníka / opatrne, aby sa príliš nezdusil / a vložíme do obdĺžnikovej formy , vyloženej papierom na pečenie.Necháme ešte podkysnúť cca 20 -30 minút - vizuálne by mal narásť na dvojnásobok pôvodného objemu. Potrieme ho mierne osolenou vodou /alebo ideálne porosíme rozprašovačom, kde sme naliali slanú vodu - chlebík tak zostane dokonale vytvarovaný a ani o milimeter neklesne / s vložíme do maximálne vyhriatej rúry asi na 15 minút. Do rúry súčasne s chlebom dáme aj plechovú nádobu s vodou.Za tých 15 minút by mal chlebík chytiť peknú zlatú farbu. Znova potrieme vodou a pečieme pri mierne zníženej teplote / o nejaké 2 - stupne / ďalších 25 - 30 minút Ja pečiem v starej plynovej rúre a pred dopečením cca 5 minút vyberiem hrnček s vodou z rúry a chlieb je krásne chrumkavý..Po upečení hneď vyklopíme a necháme na vzduchu voľne vychladnúť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


takto vykysne


ešte jeden pohľad pred odchodom do rúry


čerstvo upečený


upečený chlebík na vlastnoručne vyšívanom obrúsku...


a takto vyzerá zvnútra...



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zázvorové keksy | Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/ | Domáca sekaná, jednoduchá, chutná a lacná >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva N. (leskot) ID 98318 (22.7.2013, 18:00)
Je naozaj krásny (Y) v pekárničke sa takto pekne kôrka neupečie aj spodná, aj na bokoch ... ja som dlho piekla v pekárni a boli sme spokojní ... až kým som nevyskúšala upiecť v rúre .... tak to je fakt rozdiel, krásne bochníky sa upečú s fantastickou kôrkou ... pekárnička už iba miesi (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana U. (JankaU) ID 20626 (19.7.2013, 21:40)
My sme si tiež kúpili pekárničku na vianoce, od vtedy už nekupujeme chlebík, ale pečiem /teda pekárnička/ . Už by som ju nedala za nič. Chlebík upečený doma sa nedá porovnať s tým kúpenským. Ak môžem poradiť gazdinkám, ktoré začínajú piecť v pekárničke, tak ja dávam namiesto sušeného droždia to čerstvé - jeden kúsok rozdelím na 3 kusy - teda z jedného droždia vyjdú 3 chlebíky. Z čerstvého droždia je chlebík taký nabobtnatejší, s takými väčšími pórmi, taký ľahší... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (19.7.2013, 21:59)
môžem sa spýtať akú pekáreń si si kúpila ? (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (upravené 26.7.2013, 13:19)
Ďakujem za pochvalu... milé slovo stále poteší... :D
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (25.6.2013, 20:55)
zlaté ruky (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (10.7.2013, 14:52)
dakujem :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.6.2013, 16:27)
Zuzka, ahoj :-) krásne sa ti vydaril (Y) Mala by si sem ešte vlepiť aj tú fotku, čo si mi ukazovala... ako vyzerá chlieb na reze, aby bolo vidno, aký je chutný i dnu (clamp) A fakt ten obrúsok je prenádherný (clamp) (clamp) (clamp) Som rada, že si sa inšpirovala. čaf (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (25.6.2013, 20:14)
tak som pridala aj druhú fotku...však aj ten chlebík je už druhý, pomaly už ani do obchodu chodiť nebudem :-)
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (25.6.2013, 9:06)
neviem sa rozhodnúť, ktoré vyzerá lepšie, či ten chlebík alebo obrus (Y) krásny je chlebík, vyzerá veľmi chutne a obrus je nádherný (clamp) klobúk dole pred touto šikovnosťou |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu