. .. .. .. .. .. .
. .

CELOZRNNY CHLIEB /SUPER/ - RECEPT 11286

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 9224 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)


CELOZRNNY CHLIEB /SUPER/


[ recept č. 11286 zo dňa  ]


CELOZRNNY CHLIEB /SUPER/


POTREBNÉ PRÍSADY

0,35 l vody 0,05 l octu 35 dkg celozrnnej special-strednej muky 35 dkg hladkej muky 1 stredne velky,surovy,nastruhany zemiak 2 KL morskej soli 2 PL oleja-ja davam olivovy 1 kocku kvasnic 1 PL lanoveho semena 4 PL slnecnicoveho 2 PL tekvicoveho

POSTUP PRÍPRAVY

Tak ako su napisane ingrediencie ,tak davam do pekare.Program klasik,tmavy,II,
Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

na vahe
prierez


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Krehké keksíky | CELOZRNNY CHLIEB /SUPER/ | Valentínska torta - jogurtová torta s jahodami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava S. (Mirka-Thx) ID 253657, mimibazar.sk/mirka-thx (29.3.2017, 14:09)
Som len začiatočník v pečení chleba v pekárničke ,-) moja otázka znie, droždie - treba si dopredu pripraviť kvások, alebo ho jednoducho dať rovno bez prípravy do pekárničky? :-$ Ďakujem (hello) chcem skúsiť receptík a nechcem ho dodrbať +o(
ODPOVEDAŤ
Adriana K. (brooky) ID 7176 (30.3.2017, 13:56)
Nie netreba, stačí pomrviť ani nemusí ísť celé droždie tak 3/4 úplne stačí. Nemal by prísť do styku so soľou.
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (3.3.2010, 17:12)
Tak dnes je chlebík presne taký istý ako včera (Y) (Y) (Y) vôbec nestvrdol, ani nevyschol ........... a môjmu mužovi nesmierne chutí ..... posiela ti osobitnú pochvalu (F) (L) (F) .............. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (23.3.2010, 20:45)
som rada ze Vam chuti
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (7.3.2010, 21:50)
DAKUJEEEEEEEEEEEEEEEEEEM (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (2.3.2010, 21:16)
Zdravím ťa, Alenka, chlebík je naozaj výborný - taký pravý celozrnný (Y) ...... konečne som sa dnes k nemu dopracovala (tie poradovníky sú hrozne dlhé) ,-) .... som zvedavá, aký bude zajtra, či ten zemiačik má nejakú zvlhčovaciu funkciu...... takže pochvala, som veľmi spokojná (balicek) (D)
ODPOVEDAŤ
Lena G. (lena.gar) ID 80777 (28.2.2010, 20:13)
Alenka, mozte mi prosim napisat kolko minutovy je ten program? dakujem
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (2.3.2010, 14:33)
Ja peciem na programe klasik-normal .Trva to dlhsie , potrbuje svoj cas 3.hod30.min Nic nemenit ja som s chlebikom velmi spokojna.Vcera som ho piekla nema chybu.Muku kupujem v KAUFLANDE , hladku davavam na kazdy chlieb T 650. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (74monika) ID 108263 (9.1.2010, 17:53)
mne sa už pečie ale nevyzerá to nádejne :-S :-S :-S . najprv som miesto 350 g celozrnnej dala len 250 g / nech lepšie kysne/, nechala vymiesiť v pekárničke, keď skončil program cesto som to vykydla do ošatky /už vtedy sa mi to zdalo nejaké riedke/ no ale povedala som si ....uvidím. Nechala som 45 minút kysnúť a keď som to chcela vyklopiť na plech, rozlialo sa mi to na placku. Tak som to z papiera na pečenie zoškrabávala na dosku a pridávala polohrubú múku. A znova kyslo... Už sa troška zdvihol, ale viac ho robiť asi nebudem.Som zvedavá na finálny výsledok.
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (28.2.2010, 12:47)
Ako to dopadlo???
ODPOVEDAŤ
Margita P. (gitusa77) ID 74851 (5.3.2009, 20:12)
Zdravim všetky, ktoré sa zaujímajú o dobré recepty na chlieb. Veľmi ma upútal tento recept a skôr ten prierez chleba. Piekla som, ale na rozdiel od Vás všetkých som bola veľmi sklamaná. Mám už skúsenosti s pečením chleba, ale stále hľadám recept na chlieb grahamový a myslela som, že tento bude ten pravý. Neviem, kde som urobila chybu. Už na začiatku bolo cesto hutné a tej vody sa mi zdalo na to množstvo málo, pretože pekáreň nestačila cesto premiešavať. Mám značku Moulinex Home Bread a som s ňou veľmi spokojná. Samozrejme som pridala asi pol deci vody. Iné som všetko dala tak ako treba až na kvasnice, ktoré som dala sušené. Dávam do všetkých chlebov. Žeby ten výsledok bol v tom? Chlieb bol neprepečený a ešte som dala ďalších 20 minút na pečenie, ale výsledok: bol ťažký, akoby stále neprepečený. Nebola som nadšená týmto receptom. Už v recepte by malo byť napísané, akú grahamovú múku dať a hladkú múku tiež nazvať presnejšie. Ja som dala grahamovú ražnú a hladkú T-650. Neviem, či ho ešte budem chcieť piecť. Momentálne som rozhodnutá, že nie. Prepáč Alena K., je to môj názor.
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (upravené 16.9.2009, 19:22)
Je to pravda, použila si úplne inú múku (hladká by mala byť v poriadku, lebo T-650 je chlebová a 00 špeciál je jemná svetlejšia na koláčiky). A ešte k tomu si použila grahamovú ražnú - ražné múky sú ťažšie ako pšeničné. Aj celozrnná je pšeničná aj ražná. Ražné múky používame vždy v menších množstvách ako pšeničné, lebo výrobky z nich sú ťažšie, hutnejšie. Aj tá pridaná voda to mohla tiež pokaziť, lebo čím viac celozrnnej alebo grahamovej múky, tým menej tekutín. Tiež sa mi to párkát stalo, že som dala viac celozrnnej a menej hladkej, tekutiny som nechala tie isté a pri miesení sa to len tak mazglilo, vôbec to nevytváralo bochníček. Stačilo trochu prisypať hladkej a už to krásne miesilo a odlepovalo sa od nádoby. Ale to je normálne, že sa všetko nepodarí na prvý raz. Netreba hneď hádzať flintu do žita (palice) a skúšať znova. A hlavne roztriediť si múky . Kým som nemala pekárničku, tiež som v tom mala guláš (smich) (smich) (smich). Maj sa pekne a peč! (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (2.4.2009, 12:48)
;-) ;-) ;-) tak ty dáš úplne iné múky a potom povieš, že tento recept je na vine? :-D (child12)
veď tam žiadna grahamová ani ražná nešla, tak o čom točíš? (N)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (upravené 7.3.2009, 0:29)
JA V TOM CHLEBIKU NEUVADZAM GRAHAMOVU MUKU!!!!!!!!!!! (N) (N) (N)
SKUS ESTE RAZ
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (21.2.2009, 19:52)
Tak vcera som upiekla chlebik, zas ho musim len vychvalit a este raz aj Alenku za skvely receptik (L) A samozrejme aj moju novu pekaren ;-) Akurat ze sa mi chlebik v strede trochu prepadol, ale som si vedoma ze bolo cesto trochu mokrejsie. Ale je to len kozmeticka chyba.
Alenka chcem sa este opytat, nevyteka vam cesto pri kysnuti z formy? Aku mate velku pekaren? Niekolkokrat som musela cesto nahanat aby mi uplne neprekypelo...asi budem musiet trochu upravit mnozstva aby som nemusela kontrolovat. ;-) Ja mam velkost na 750-1125g chleba, hotovy chlebik vazil okolo 1250g.
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (22.2.2009, 22:08)
Inak skus aj SENDVIC od
Iveta P. (ivetpm) ID 80819 .Pridala som slnecnicove semienka,tiez je dobry. (Y)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (22.2.2009, 22:04)
JA MAM ETA HARMONY 2149 MAX 1,5 kg tento chlebik mal tak 1,40.Skus 1/2 davku,alebo vyrataj 3/4 davku.Drzim palce.Ked uz pekaren pecie neotvaraj!!!!Aku mas pekaren?
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (20.2.2009, 14:54)
Tak uz mam aj ja pekaren a skusim tento chlebik upiect aj v nej nech vidim ten rozdiel. Smola ze nemam doma zemiaky, uz by sa aj piekol... :-)
Chlebik je chutovo neskutocny.... (Y)
ODPOVEDAŤ
Olga F. (honda) ID 29673 (1.3.2010, 20:11)
ja som tu už viackrát písala,že namiesto zemiakov dávam sušenú zemiakovú kašu-do chleba dávam 2-3 polievkové lyžice a naviac asi 1 dl vody,okrem množstva vody,ktorá sa dáva v recepte a je to super. Ja už zemiaky ani nevarím a ani sa s tým nezdržiavam a tá zemiaková kaša sušená úplne tie zemiaky nahradí. Ja ju kupujem v Kauflande,ale určite aj v iných obchodoch je to bežný tovar. Tak skúste a uvidíte ako si na to zvyknete. (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (19.2.2009, 20:10)
tiež som ešte surový zemiak nedávala,ale určite skúsim (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (17.2.2009, 21:33)
Chcem sa spytat, ci ta kocka drozdia nie je vela? A zemiak fakt surovy? Vacsinou sa stretam v receptoch s tym, ze sa dava vareny v supke *-)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (upravené 17.2.2009, 23:41)
Zemiak fakt surovy,viem ze sa dava vareny,ale mne poradili surovy,mas tam 70 dkg muky ja som dala kocku,aby bol viac nadychany.Ten cukor stiahne pach kvasnic.Ak chces daj 3/4.Na 1 kg muky by sa mala dat kocka.Chlebik je ozaj vyborny (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (17.2.2009, 16:26)
Prave som zamiesila, sice rucne strucne ale dalo sa. :-) Vyborne sa mi robilo s cestom. Uz kysne, potom dam vediet ako to dopadlo (hello)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (17.2.2009, 19:53)
Som zvedava,co poviete :-$
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (17.2.2009, 20:36)
Alenka je uzasny... (L) Isla som vynimocne presne podla receptu, teda okrem toho ze som to robila rucne, a namiesto tekvicovych semienok(tie som nemala) som dala sezamove a celozrnnu muku som dala bio spaldovu. Upiekla som ho v babovkovej forme, aby sme nemali prilis velke krajce.
No a vysledok je (Y) (Y) (Y) |:o) a to ked moj muz povedal ze sa da jest len tak suchy....Naozaj je vyborny. Uz je nakrajany a v mraznicke a budeme si pomaly vyberat, nech je kazdy den cerstvy.
Dnes som len tak pozerala aky chlebik vyskusam a hned mi padol do oka vas a teda budem ho robit pravidelne. Mnaaaam. Dakujem za vyborny receptik (L)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (17.2.2009, 21:08)
Ja som ho pred chvilou vybrala s pekerne a zostala tam 1/4 ka.Vcera to iste.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu