Yvona G. (yvon) ID 1354 |
|
mimibazar.sk/yvon |
Oblasť: Poprad |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 7.11.2005 |
Naposledy: 22.7.2021 11:56 |
Aktualizácia: 17.5.2021 11:41 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
Skvelé zapekané zemiaky s bryndzou
[ recept č. 52459 zo dňa 18.2.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1200 g zemiakov uvarených v šupke, 1 bryndza , 1 bambino veľké, pažítka jarná cibuľka, smotana, 2 vajcia, maslo, plátkový syr., p
POSTUP PRÍPRAVY
2/3 zemiakov uvarených v šupke a olúpaných nakrájame na kolieska a 1/3 postrúhame na vymastený plech naukladame kolieska zemiakov pokvapkáme rozpusteným maslom na to dáme plnku- nastrúhané zemiaky zmiešame s bryndzou a syrom, jarnou cibuľkou a pažítkou a vlejeme asi 100 ml smotany vymiešame, natrieme na zemiaky a naukladáme daľšie zemiaky na kolieska pokvapkame rozpusteným maslom uložíme na to plátkový syr a zalejeme zvyšnou smotanou vymiešanou z dvoma vajíčkami dáme zapiecť do rúry.\r\n\r\nJe to výborné mali tam isť dve bryndze ale ja som dala jedno bambino inak by to bolo veľmi bryndzové a to mi nemusíme. Ale kto ma rád môže to urobiť len s bryndzou.Fotiť som zabudla. |
Veronika T. (eseta) ID 106408 (30.4.2013, 10:47) |
vyskúšame na večeru , teda ak mi naša dá dostatok času |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (zumma) ID 214481 (23.2.2013, 14:04) |
... ja robím podobne - len uvarené zemiaky nekrájam, ale iba ošúpem a prekrojím po dĺžke na polovicu, ešte teplé vydabem, vydlabanú zmes zmiešam s bryndzou, trochou kyslej smotany a výpeku zo slaniny - naplním späť do zemiakov, navrch dám na kocky pokrájanú a opraženú slaninu a zapečiem do ružova ... je to mňamka .... ale určite vyskúšam aj túto variantu |
ODPOVEDAŤ |
| marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (23.2.2013, 12:19) |
akurat sa pecu len s mensou obmenou dala som dve bryndze,nivovy syr v crievku,smotanu,vareny zemiak ako ty,na vrch poukladala kocky slaniny a prikryla zemiakmi,polialala smotanou s vajickom,dala zapiect a posypem to este udenym syrom |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (Zush) ID 145478 (22.2.2013, 18:16) |
Toto vyzera nechutne dobre a lakavo Len tu v Belgicku nemame bryndzu ani omylom- moze byt ale fetta ako nahrada za bryndzu, nie? |
ODPOVEDAŤ |
| | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (23.2.2013, 14:50) |
Ja si vzdy nakupim na SVK do zasoby a potom uz len vytahujem z mrazaku . Jeden suflik mam len bryndzovy. |
ODPOVEDAŤ |
| | Yvona G. (yvon) ID 1354, mimibazar.sk/yvon (23.2.2013, 10:46) |
treba skúsiť a dať vedieť Y |
ODPOVEDAŤ |
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (19.2.2013, 20:13) |
Vyzerá to perfektne Určite vyskúšam. |
ODPOVEDAŤ |
| | Yvona G. (yvon) ID 1354, mimibazar.sk/yvon (21.2.2013, 8:55) |
sú naozaj výborné, oplatí sa vyskúšať |
ODPOVEDAŤ |