končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
žltkové rezy makovéPOTREBNÉ PRÍSADY 6 ksbílku 200 gkr. cukr 200 gmák mletý 150 gpolohrubá mouka 1 bal.prášek do pečiva 250 gmáslo Poleva: 6 ksžloutku 200 gmoučkový cukr POSTUP PRÍPRAVY Bílky s cukrem si vymícháme do pěny a postupně přidáváme mák smíchaný s moukou a práškem do pečiva. Úplně na konec přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Takto připravené těsto si navrstvíme do vyššího plechu, který jsme si vymastili tukem a vysypali moukou (plech o velikosti 20 x 30 cm) a dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 170 stupňů po dobu cca 20 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2015, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Skvelé zapekané zemiaky s bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY 1200 g zemiakov uvarených v šupke, 1 bryndza , 1 bambino veľké, pažítka jarná cibuľka, smotana, 2 vajcia, maslo, plátkový syr., p POSTUP PRÍPRAVY 2/3 zemiakov uvarených v šupke a olúpaných nakrájame na kolieska a 1/3 postrúhame na vymastený plech naukladame kolieska zemiakov pokvapkáme rozpusteným maslom na to dáme plnku- nastrúhané zemiaky zmiešame s bryndzou a syrom, jarnou cibuľkou a pažítkou a vlejeme asi 100 ml smotany vymiešame, natrieme na zemiaky a naukladáme daľšie zemiaky na kolieska pokvapkame rozpusteným maslom uložíme na to plátkový syr a zalejeme zvyšnou smotanou vymiešanou z dvoma vajíčkami dáme zapiecť do rúry.\r\n\r\nJe to výborné mali tam isť dve bryndze ale ja som dala jedno bambino inak by to bolo veľmi bryndzové a to mi nemusíme. Ale kto ma rád môže to urobiť len s bryndzou.Fotiť som zabudla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 30.4.2013, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
párkové ružičkyPOTREBNÉ PRÍSADY urobíme si klasické kysnuté cesto ja robím: 500 g polohrubej múky 1 droždie 50 ml oleja 300 ml mlieka soľ POSTUP PRÍPRAVY takže : cesto dáme vykysnúť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 5.4.2013, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
škvarkové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 palmarín/ helia, hera/, 50 dg hl. múky, 2 žĺtka, 2 dc mlieka, 20 g droždie, 35 g škvarky, 1 trojuholník niva syra soľ POSTUP PRÍPRAVY urobíme cesto /čo nemusím snád rozpisovať ako/, necháme vykysnúť, rozdelíme n 6 bochníkov každý rozvaľkáme do kruhu potrieme plnkov zrolujeme do tvaru rožka tj. z širšej sreany k užšej.Potrieme žĺtkom a šup piecť. Plnka: pomelieme škvarky a nivu syr kadže je to dosť slané samo o sebe oľ nedávame do plnky iba do cesta OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
vajíčková tlačenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dg šunkovej salámy,4 vajcia na tvrdo,1 tatárska /250 ml/, 3 väčšie uhorky /zavarané/, kápia podľa chuti, hrášok /malá konzerva nemusí byť celá/ 1 želatína /20g/, 1 kocka bujonu POSTUP PRÍPRAVY želatínu rozpustíme v 1 dcl vody a v 1 dcl vody uvaríme bujon. Ostatné suroviny pokrájame na kocky, vmiešame tatársku, bujon vychadený, a želatínu. Vlejeme do foliou vyloženej formy na srnčí chrbát, alebo do formy od taperverukto má. Minimálne na 5h do chladničky, najlepšie cez noc. Vyklopíme nakrájame a papáme. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.5.2016, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
kysnutý závin so škvarkovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY 600g poloh. múky, 60 g masla, 3 dl. mlieka, 1 vajce, 1 čl soli, kocka droždia, štipka cukru Plnka: 380 g škvariek 1 mladá cukina, 2-3 zelené cibuľky, 3 vajcia,1/2 vrecúška sušeného majoránu, soľ, mleté biele korenie a 2PL kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si cesto ktoré dáme vykysnúť /nejdem to rozpisovať každý postup iste ovláda/ keď máme cesto vykysnuté rozdelíme si ho na 3 bochníky, ktoré natrieme plnkou a zvinieme. Potrieme roztopeným maslom a pečieme do zlatohneda sú skvelé. Ešte horúce ešte raz potrieme roztopeným maslom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
syrové kornútkyPOTREBNÉ PRÍSADY 8 plátkov syra /tehla/, 1 ks encián /plesnivec/, maslo, zelená cibuľka, reťkovka POSTUP PRÍPRAVY plátkový syr si skrútime do kornútkov naplníme plnkou a ozdobíme retkvičkou. Plnka: encián postrúhame vymiešame s maslom a zelenou cibulkou a ozdobíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2007, 9:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
bombonierová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 250g masla, 200g cukor, štipka soli, 4 vajcia, 360g polohr. múka, 100 ml. mlieka, 1 bal. pr. do pečiva a , 1 vanilkový cukor bomboniera /mala by byť karamelová ale kto má akú rád myslím, že aj koňaková, alebo likérová ak to nie je pre deti by bola fajn/ POSTUP PRÍPRAVY maslo, cukor, van. cukor, soľ vzmiešame, po jednom pridávame vajcia, múku s pr. do pečiva zmiešať a pomaly pridávať, nakoniec vlejeme mlieko. Vysypeme si tortovú formu, vlejeme do nej cesto a naukladáme cukríky, ktoré obalíme v hrubej múke, aby nám neklesli na dno. pečieme asi hodinu pri 175 st. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.1.2011, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
kukuričné lupienky v čokoládePOTREBNÉ PRÍSADY kukuričné lupienky, ks horká čokoláda+ ks mliečna čokoláda, trošku cery POSTUP PRÍPRAVY vo vodnom kúpely roztopíme čokolády vsypeme kukuričné lupienky jemne premiešame. Lyžicou si robíme kôpky /najlepšie na potravinovú fóliu/, alebo plníme košíčky na šuhajdy a dáme stuhnúť.,keď nám stuhnú tak držia dobre pokope. Sú veľmi dobré, rýchle a jednoduché, a tiež sú vhodné pre detičky /aj dospelých ktorý držia bezlepkovú dietu ako ja/ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.4.2007, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohový nákyp s marhuľamiPOTREBNÉ PRÍSADY 50g masla, 100g cukru, 3 žítky, 1 bal. vanilínového cukru, šťava a kôra z 1 chemicky neošetreného citrónu 75g škrobovej múčky, 500g tvarohu, 3 bielka, tuk na vymastenie formy 1 marhuľový kompót /460g/. POSTUP PRÍPRAVY Do misy vložíme mäkké maslo, cukor, žĺtky, van. cukor, citrónovú šťavu a kôru,škrobovú múčku a tvroh, elektrickým šľahačom dobre vymiešame. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Polovicou tvarohovej masy naplníme dobre maslom vymastenú nákypovú formu /to je jedno aj malý plech s vyšším okrajom/ navrstvíme na ňu odkvapkané marhule a prikryjeme zvyškom tvarohovej masy.Nákyp pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 st. asi 50. min do zlatova. Je vynikajúci ak máte radi tvaroh odporúčam, chutí aj za studena. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 12.4.2007, 6:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |