. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekané šúľance s bryndzou - RECEPT 17330

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 48300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Zapekané šúľance s bryndzou


[ recept č. 17330 zo dňa  ]


Zapekané šúľance s bryndzou


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : uvarené zemiaky, polohr.múka, soľ, Zálievka: 1 kyslá smotana, 125g bryndza, 2 vajíčka, 1-2 ML soľ , 1 ML pažítka, Ďalej: 1 veľká cibuľa, 150g oravská slanina, ..... masť a strúhanka na vymazanie a vysypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

... možno to na tej foto nevyzerá ako šúľance - ale keďže je to z čerstvo robených , tak to moc nedržalo tvar - ale chuti to neuberie ..... je to neskutočná bašta .... čo Vám poviem .. treba ochutnať .... a keď už mám jesť niečo takéto - tak som premohla svoju lenivosť a urobila presne tak - ako majú byť - pravé zemiakové .. :) ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- uvaríme zemiaky - ošúpeme .... /zemiačiky som varila večer, aby som mala dnes menej práce/ nech Vás nezavádza to veľké množstvo zemiakov, ale robila som aj makové šúľanky, bryndzové pirohy podľa Ester http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17204 .................................................http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=577018 a aj tieto zapekané ... preto neuvádzam presné množstvo ingrediencií ... iba viem, že zemiakov bolo 2 kg .. totižto- v takom vrecku som ich kúpila
- nastrúhame - osolíme - do tejto 2 kg masy som dala asi 2 1/2 ML soli
a polohr.múku ... predpokladám, že jej mohlo byť asi 35 -40 dkg .na toto množstvo. Všetko záleží aké máme zemiačiky
- vymiesime cesto - plastelínovej konzistencie
urobíme hadíkov v priemere asi 3 cm a krájame a krájame a krájame ... a šúľame ... ja dnes do zblbnutia ...
- vyvaríme v osolenej vode - po vyplávaní hneď vybrať ... trošku omastíme
- zapekaciu nádobu vymažeme masťou a vysypeme strúhankou a do misky vložíme bryndzu, smotanu, soľ, pažítku a 2 vajíčka ..... množstvo soli záleží od toho akú slanú máme bryndzu - tá moja nebola takmer vobec
- vymiešame do hladka
- šúľanky pacneme do zapekacej misy
- zalejeme zálievkou
- cibuľu a slaninu nakrájame a trochu ošmahneme ... nie do úplna ... lebo v rúre sa nám bude ešte piecť - a tam sa dosmaží
- navrstvíme na zaliate šúľanky, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na caa 20 min pri 175 stupňoch .... potom alobal odstránime a necháme dopiecť ašte asi na 10- 15 min do chrumkava
- upečené ..............
- ........................... no a mlsáme :) ... je to straaašne dobré - .............................. toto jedlo je fakt najlepšie urobiť zo šúľancov z predošlého dňa - ako som už písala na začiatku - lepšie držia tvar - len u nás moc toho z nich do druhého dňa nezostane :(
- dovolím si ešte 1 dodatok - dá sa to urobiť aj z toho rožkového cesta - keď máme ozaj málo času -/ i keď zemiakovému sa naozaj nič nevyrovná/ , - v tom prípade, ale do tej zálievky treba pridať aspoň 1-2 uvarené nastrúhané zemiačiky a zvýšiť pomer smotany a bryndze - aby sa nám to dalo vymiešať a malo to aký - taký zemiakový šmak,.................... tiež možeme namiesto šúlancov použiť zemiakové halušky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zemiaková roláda - zo židovskej kuchyne | Zapekané šúľance s bryndzou | Šolet s mäsovou knedľou - zo židovskej kuchyne >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana M. (anaj70) ID 308233 (16.1.2015, 11:51)
Neskutočne výborná "záležitosť" ! (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (12.1.2015, 10:38)
(zajic) (zajic)super receptik, aspon viem čo urobim na stredu :-) :-) :-) :-) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva B. (hula) ID 4689 (11.1.2015, 19:27)
Zasa som si nasla perfektny recept a zasa od Vas :) Ste velmi sikovna kucharka plna napadov. Dakujem Vam za skvele recepty!!!!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Saša F. (drobcek28) ID 131432 (20.2.2010, 17:02)
Sú vynikajúúúúce, práve som dojedla (zajic) (zajic) (zajic)....ďakujem za super recetík.... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.2.2010, 17:14)
Som radaa Saška (L) (L) (L) - je mi potešením (Y) (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Saša F. (drobcek28) ID 131432 (20.2.2010, 15:34)
práve sa na ne chystám, ale šúlance mám mrazeneé....tak uvidím ako to dopadne.... :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína C. (katkazm) ID 116402 (14.1.2010, 21:34)
vyzera to neskutocne urcite vyskusam. (clamp) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.1.2010, 21:42)
Ďakujem Kati (L) - niekedy vyskúšaj, je to fuuuha, no mooc dobré (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.1.2010, 20:58)
:-o ako to,ze tu som nenapisala,ze (Y) (clamp) :-p ? super, Mati, korunujem ta za bryndzovu kralovnu (*) ;-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.1.2010, 21:01)
- lebo na mňa kašleš ?? *-) *-) :-D :-D - dávam Ti čierny bod napísaný do komína ;-) ;-) - no ja sa fakt tej bryndze neviem dojesť / aj s mojimi babami :^) :^) , to zdedili asi po mne ;-) ;-)/ - ja som ju schopná jesť len tak samotnú lyžičkou a k tomu suchý čierny chlebík :-$ :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.1.2010, 21:05)
:-D ale co si.to by som si nikdy nedovolila. nejak som musela prehliadnut,ale to vzdy vravim,pri takom mnozstve tvojich receptov ... no stane sa. :-p neboj nic,ked ma prejde lenivost, vyskusam, sulance mame radi, bryndzu tiez,zapekane jedla ani nehovorim. mala som na plane robit zajtra bryndz. posuch,ale zvysili sa spagety s masovou omackou,tak az buduci tyzden. mimochodom, do tej omacky som dala aj tu sterilizovanu soju,je to spolu super,ale prekvapilo ma,ze ten nalev nebol tekuty,ale taky huspeninovy. to je tak vzdy?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.1.2010, 21:10)
máš odpustené - keďže máš moje sympatie :-$ :-$ (L) - no áno tá sója je trochu huspeninová /aspoń aj mne sa ju vždy tak podarilo kúpiť/ a vždy to vyklopím do sítka a tú huspeninku z nej zmyjem ;-) ;-) a potom je fajná :) ja nemám rada sójové maso, neviem mu prísť na chuť na žiaden sposob, ale na sójové boby a tofu nedám dopustiť :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.1.2010, 21:22)
:-$ uf,dakujem ;-) aj ja som to v sitku premyvala, ale trosku tam zostalo. asi lepsie premyt horucou vodou,aby sa to roztopilo,ze? nevadi,mam este pol plechovice, tak asi zajtra urobim polievku. mam recept na jeden salat s jablkom,ale nemam jablcko,tak uvidim,ci sa mi bude chciet ist do obchodu ;-) ja mam sojove maso rada,ale len obcas a velmi dobre ochutene. vacsinou robim len ako azu,co mam v receptoch alebo este zo sojoveho granulatu omacku na spagety. tam to nie je moc citit.
no ale tak tofu a boby..to je ina pohadka. to sa musi nechat. vcera vecer sme si robili opekane tofu,zase len tak ku telke, to by si mala vidiet ten boj o kazdy kusok :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.1.2010, 21:35)
lenivec - pekne zajtra zdvihni zadok a kúp to jabĺčko, som zvedavá na šalátik :-$ :-$ - a nerob tú už v takú večernú hodinu chúťky .. ano ? :-D :-D , lebo nakoniec ešte pojdem mrknúť tú moju pečenicu a to by nedopadlo iba pri tých jablkách ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.1.2010, 21:36)
;-) hehe, mam chut na nieco fajne. ako som uz kdesi pisala,obedovali sme o siestej,takze cisto teoreticky je teraz ten spravny cas na veceru :-D :^) hm
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.1.2010, 21:41)
ach jaj , provokatérka 8o| 8o| 8o| - asi sa pojdem poobzerať v zrkadle :^) :^) - to ma potom hneď prejde na všetko chuť a uvarím si zelený čaj :-D :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.1.2010, 23:54)
;-) ja si vzdy hovorim,ze tie zle veci robi to,ze zrkadlo nemam zavesene len oprete o stenu. vies, zly uhol.. skracuje a skresluje a obcas aj rozsiruje :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (16.1.2010, 11:47)
v tejto súvislosti ma napadla jedna príhoda so zrkadlom :-D :-D - raz sme mali na návšteve u jedného kamoša v Olomouci - a on mal zrkadlo zavesené na WC - rovno oproti, na stene ..... :^) :^) no pomyslíš si všeličo keď sa na seba v tom prípade pozeráš :-D :-D :-D - také som ešte u nikoho nevidela a radšej ani nekomentovala ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.1.2010, 16:50)
:-D presne tak isto maju nainstalovane zrkadlo v nasej oblubenej kaviarni a zabavame sa na tom aj po rokoch ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana F. (Piso) ID 9933 (14.1.2010, 20:44)
Dnes som robila šúlance a môžem povedať, že sú výborné. Všetci sme sa zalizovali až za ušami. (pl) Všetkým odporúčam vyskúšať. Dakujeme za skvelý recept. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.1.2010, 20:55)
Ivka to som veľmi rada , že chutilo (L) (L) - veru u nás sa to jedlo dlho neohreje , lebo bryndzu zbožňujeme asi vo všetkom (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (30.8.2009, 11:07)
panecku, toto by som zbastila len taky fukot! ;-) vyzera to pracne ale nepochybujem, ze vysledok stoji za tu namahu! (clamp) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (30.8.2009, 13:42)
Evička , bolo to pracnejšie - to ano - ale menej ako som si myslela, ale ten požitok z (hotdog) stál za to (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (29.8.2009, 22:02)
Zemiakové cesto a bryndzu tááák milujem :-p :-p, určite vyskúšam (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (30.8.2009, 6:54)
aj my Darinka (pl) (pl) , bolo to vynikajúce papaníčko (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.8.2009, 20:22)
mňaaaaaaaaaaam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.8.2009, 20:27)
(L) ano, kto má rád bryndzové jedlá, tak s týmto si bruško pomastí (radost) (radost)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.8.2009, 18:28)
toto by som veru aj okostovala.Ale ked ja som uz davno ani brandzove halosky nemala.Ked tu v CR bryndzu malokedy dostat a este nie taku dobru :-@
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.8.2009, 19:32)
- Ľubka - niekto to robieva aj s tvarohom - hrudkovým ... ale pravdupovediac .. s tým som to ešte nerobila :^) :^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (26.8.2009, 14:38)
(Y)mnam,urcite vyskusam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.8.2009, 15:26)
(L) (L) ja som sa ich tak prejedla .. až mi je zle :-D :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia J. (lucisek) ID 6057 (26.8.2009, 14:17)
Fiiiiha, toto vyzera na super mnamku z kategoerie kalorickych bomb :-)
Fajn napad, vyskusame (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.8.2009, 15:26)
Ďakujem Lucka ... (L) fakt je to vynikajúce
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu