. .. .. .. .. .. .
. .

Punčové rezy - RECEPT 49761

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 251735 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)


Punčové rezy


[ recept č. 49761 zo dňa  ]


Punčové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

2x Biele cesto: 4 vajcia, 60 g kryštálového cukru, 80 g polohrubej múky, 1 lyžica oleja, 1 lyžička prášku do pečiva ********** Ružové cesto: 5 vajec, 75 g kryštálového cukru, 100 g polohrubej múky, 1 lyžica oleja, 1 lyžička prášku do pečiva, trochu červeného potravinárskeho farbiva rozpusteného v lyžičke vody ********** Na potretie: marhuľový lekvár ********** Punčový sirup: 300 ml jahodový sirup, 50 ml tuzemského umu, kryštálový cukor a citrónka podľa chuti (dávam 2 lyžice cukor a 2 lyžice citrónky) ********** 2x Punčová poleva Dr. Oetker

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 36x26 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najskôr si pripravíme dve biele cestá. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 10 minút.
Celý postup zopakujeme ešte raz a rovnako upečieme aj druhý biely plát cesta.
Potom si pripravíme ružové cesto. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme červené farbivo rozpustené vo vode, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 15 minút.
Spodný plát bieleho cesta potrieme hrubšou vrstvou marhuľového lekváru a prikryjeme ho ružovým plátom cesta.
Ružový plát cesta popicháme vidličkou a polejeme ho vychladnutým punčovým sirupom. Punčový sirup pripravíme uvarením jahodového sirupu, rumu, cukru a citrónky. Cesto poliate punčovým sirupom necháme trochu postáť. Potom povrch opäť potrieme hrubšou vrstvou marhuľového lekváru a prikryjeme ho druhým bielym plátom cesta.
Koláč zaťažíme na pol hodinku a potom necháme postáť aspoň 12 hodín ( mozeme uz aj bez zatazenia).
Punčovú polevu si pripravíme podľa návodu na obalu. Keď koláč vyberieme z chladničky, celý ho obrátime hore nohami, aby sa spodná piškóta stala vrchnou. Po obrátení koláča bude spodná vrstva suchšia, nakoľko predtým bola na vrchu a sirup stekal do teraz hornej piškóty.
Koláč potrieme pripravenou punčovou polevou a necháme stuhnúť. Potom už len krájame na rezy.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vajíčkový perkelt | Punčové rezy | Veniec s vanilkovým krémom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarina I. (Kacenocka9) ID 332711 (7.12.2021, 13:49)
S týmto rumom https://www.dobrepitie.sk/rum/kraken-black-spiced-400-7l/ sú výraznejšie a chutia priam božsky
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ikpd) ID 6596 (11.4.2018, 20:44)
Robila som na Velku noc aj narodeninovu oslavu, bol fantasticky, super chutil aj vyzeral (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivetka Herdová (ivetka261) ID 65292 (27.3.2016, 9:41)
Božskýýýýý (Y) (Y) (Y) práve dorobený na kompletku |:o) |:o)maximálna spokojnosť (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (10.4.2014, 17:24)
tak koláč je upečený (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (13.4.2014, 17:55)
Dobrý deň. Dúfam, že sa koláč podaril a že vam chutil . (hello)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (13.4.2014, 20:34)
dakujem koláč mal velký úspech (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (14.4.2014, 9:41)
Ďakujem. To ma veľmi teší (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monika1991) ID 155410 (21.12.2013, 18:27)
Dúfam, že ma nikto neukameňuje, ale osobne som z receptu strašne sklamaná :( Ale asi je to aj moja vina, nakoľko som si nevšimla, že vy máte punčový rez v tvare štvorca, ktorý má dĺžku a šírku ako jeden príbor. Ja som robila punčový rez na veľký plech 30x40 , takže moje cestá majú sotva pár milimimetrov :-| A po okrajoch na niektorých miestach ani nemám cesto, také to je tenučké :-( :-( No neviem, čo z toho nakoniec bude :( Keby som mala neobmedzené množstvo surovín, spravím recept znovu a s väčším množstvom surovín, žiaľ vajíčka sú príšerne drahé, nemôžem si dovoliť spraviť to znova. Takže výzorovo to bude o ničom, ale snáď bude chuť dobrá, určite sem ešte napíšem :)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (22.12.2013, 14:24)
Dobrý deň. Ako uvádzam v postupe prípravy ingrediencie sú na plech s rozmermi 36x26 cm. Mrzí má že ste si to nevšimli a ovplyvnilo to cely výsledok.
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (18.10.2013, 20:04)
Zo všetkých receptov ktoré sú tu na punčáky som si vybrala tento. Punčák som totiž piekla prvýkrát. Zákusok už je upečený a zaťažený, tak som strašne zvedavá aký bude. Hneď ráno ho polievam. :-) Ja som pridala o jedno vajce viac do každého plátu, lebo mám plech trochu väčší, len sa bojím, že piškóta nebude aj tak dosť vysoká, pláty sa mi zdali trochu nižšie. Piekla som ale na papieri na pečenie, zdalo sa mi to praktickejšie ako to prácne dávať dole z plechu, lebo nemám teflónové plechy.
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (28.10.2013, 8:29)
Dobrý deň. Aj keď reagujem trošku neskôr, aj napriek tomu dúfam, že sa koláčik podaril a že chutil. (hello)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (5.11.2013, 22:16)
Dobrý večer, koláčik sa podaril, dokonca aj tie piškóty boli super. Som sa bála, že budú nízke, ale boli tip-top. Punčák vyzeral jak originál z cukrárne. Chuť bola podľa môjho muža veľmi dobrá (ja punčáky neobľubujem, ale skúsila som aj ja zo dva kúsky :-D) (hello) (Y) (Y). Len som mala dať trochu menej lekváru, trochu sa mi šmýkali pláty o seba jak Nepela na ľade ,-)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (6.11.2013, 8:49)
Tak som rada, že aj napriek menším ťažkostiam chutilo (hello)
ODPOVEDAŤ
Nadežda H. (NadeždaH) ID 185116 (4.10.2013, 10:53)
Neviem kde som urobila chybu, ale mne sa vôbec nepodaril. Cestá som mala tenké ako papier, postup aj suroviny som dodržala, aj veľkosť plechu, tak fakt neviem. Ale chuťovo je dobrý.
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (5.11.2013, 22:20)
Ak ste šľahali vajcia celé ako je v postupe, tak vtedy sa piškóta zvykne nepodariť. Hlavne ak sa dlho zmes nešľahá v robote dostatočne dlho. Ja tak šľahávam minimálne 25 min., ale radšej robievam klasika overeným spôsobom žĺtka s cukrom a sneh zvlášť. Tak sa mi vždy podarí. (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (4.10.2013, 12:03)
Dobrý deň. Neviem vám povedať, kde sa stala chyba. :´( Ale som rada, že aj napriek tomu chutil. (hello)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (9.4.2013, 17:40)
NOOO, musím sa poďakovať za skvelý koláčik, na prvý krát sa mi pekne podaril a hlavne chutil (zajic) (zajic) (zajic) Jedno šťastie, že som nerobila z polovičnej dávky ako som pôvodne chcela :-)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (12.4.2013, 12:37)
Dobrý deň. Som rada, že sa vydaril a že vám chutil (hello)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (25.3.2013, 16:34)
Baby ďakujem vám krásne za odpoveď (L) Už sa na ňho teším, najprv som si myslela, že urobím len z polovičnej dávky ale po tých slovách chvály si myslím, že by ho bolo málo *-), keď sa do ňho pusíme (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (26.3.2013, 8:28)
Dobrý deň. U nás som z polovičnej dávky robila len raz, ale niekde záhadne zmizol [A] , odvtedy robíme už len celý. Tak prajem nech sa vydarí. (hello)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (23.3.2013, 18:13)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (23.3.2013, 16:56)
Chcela by som ho skúsiť urobiť na Veľkú noc, bude to moja premiéra punčáku :-) :-) :-) len sa chcem opýtať do cesta ide len tak málo 75g múky a 55g cukru?? Nechcem ho pokaziť tak si chcem byť istá, že je to tak :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (25.3.2013, 9:09)
Dobrý deň. Ako správne a rýchlejšie odpovedala pani Janka, do jedného plátu cesta ide spomínané množstvo múky a cukru. Takúto cestá upečieme dve. Cesto nie je príliš sladké a je jemné. Osladne potom z toho lekváru a punčovej vody. Dúfam, že sa vám na Veľkú noc podarí (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (23.3.2013, 19:01)
Keď môžem, odpoviem ja.Ano, ide tam len toľko, ale to je množstvo len na jeden plát bieleho cesta. To isté sa upečie ešte raz...Je naozaj výborný, odporúčam.. (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (25.3.2013, 9:06)
Ďakujem veľmi pekne za kladné ohodnotenie :-), aj za promptnejšiu odpoveď : (hello)
ODPOVEDAŤ
Vlaďka B. (dadulcek26) ID 193287 (12.3.2013, 13:11)
Suprové cestíčko, ďakujem za receptík, všetkým chutil, len ho bolo málo (H) (Y) (H) :-)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (12.3.2013, 13:30)
Dobrý deň. Som rada, že chutilo (hello)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.1.2013, 11:59)
Tento koláčik už z obrázku vyzerá veľmi chutne (pl) môj malý bude mať narodky tak ho skúsim díky za inšpiráciu (F) (F) (F) (Y)
ODPOVEDAŤ
simona k. (siwonka) ID 27057 (25.1.2013, 11:06)
Dobrý deň,

ten punčový sirup sa robí zo 400ml čistého sirupu alebo už sirupovej vody?
Ked len sirup nie je to prehnane sladke?

Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (30.1.2013, 14:33)
Dobrý deň. Ja robím z 400 ml sirupu a neriedim ho vodou. Samozrejme závisí to aj od kvality sirupu. Ja používam také lacnejšie, čo sú menej husté, sú viac vodové, tak tie potom neriedim a nie je to príliš sladké. Ak však máte kvalitný hustý sladký sirup, tak ten sa môže aj riediť vodou, v takom pomere ako vám chuťovo vyhovuje.
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (27.9.2012, 10:39)
(Y) (Y) tento možno skúsim aj ja (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika K. (eviliena) ID 25642, mimibazar.sk/eviliena (27.9.2012, 7:21)
Dobrý deň,
váš koláčik vyzerá famózne . Deti milujú punčové rezy, ale ešte som sa neodvážila. Myslím že Váš receptík vyskúšam. Mám len jednu otázku citronka je čo.
Dík
Erika (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (27.9.2012, 10:41)
Dobry den.
Citronka je citronovy napojovy koncentrat (napr. nahodne vyberam takyto http://www.mojepotraviny.sk/eshoppotraviny/eshop/8-1-Nealko-napoje-kava-a-caje/9-2-Caje/5/527-Citronka-lamba-500ml). Do receptu mozete davat aj stavu z citrona. Ale u nas sa doma citron pouziva iba pri chorobe, tak pouzivam citronku, lebo ta v spajzi postoji aj dlhsie :)
ODPOVEDAŤ
Erika K. (eviliena) ID 25642, mimibazar.sk/eviliena (27.9.2012, 16:44)
Super,
pekne ďakujem za odpoveď. (L) (L) (L) (L)
Erika
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (15.9.2012, 15:46)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petronela T. (petronela282) ID 173728 (15.9.2012, 14:50)
Akurat som dnes robila podla vasho receptu puncovy kolacik :-)
Vysiel mi (Y) Je vynikajuci a vsetkym chuti. Je tak fajne stavnaty (Y)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Uz sa tesim ked ho spravim opat nabuduce (jidlo) (radost)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (8.9.2012, 14:29)
robim aj ja..milujem puncaky mas ich super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu