Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Punčový rez
[ recept č. 21543 zo dňa 21.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 350g kryštáľového cukru,
1 vanilkový cukor,
400g hladkej múky,
12 vajec,
Citrónová kôra,
marhuľový lekvár,
Cukrový rozvar: 520g cukru,
3,5 dcl vody,
1 dcl rumu,
1 fľaštička rumovej arómy,
Potravinárske farbivo – červené,
Poleva: kúpená prášková poleva- 2ks alebo od oka okolo 300g práškového cukru, 3 - 4 PL vriacej vody, 1 lyžica cit. šťavy, rum a trochu čer. potr. farbiva.
POSTUP PRÍPRAVY
Žĺtka vymiešame s 20 dkg cukru, vanilkovým cukrom, cit. kôrou a 1 dcl vody- vyšľaháme. Bielka vyšľaháme a postupne zašľaháme 15 dkg cukru. Pridáme k žĺtkam a postupne pridávame múku. Dáme piecť na jeden hlboký a 2 plytké plechy vystlané papierom. Z tenkých plátov stiahneme papier a natrieme na tenko lekvárom. Hrubšie cesto pokrájame na pláty (cca 3 cm široké), ktoré močíme striedavo do bieleho a červeného cukrového rozvaru. Kladieme na jeden plát a prikryjeme druhým plátom, lekvárom dnu. Takto hotový na chvíľu trochu zaťažíme. Vrch polejeme polevou. Dáme stuhnuť a krájame na rezy.
Rozvar: cukor s vodou dáme zovrieť. Do teplého dáme rum a rumovú arómu. Polovicu zafarbíme na červeno.
Poleva: kupovaná postup podľa návodu alebo si pripravíme svoju. Ja som robila teraz len tak od oka.
Všetky suroviny na polevu zmiešať na hladký krém, ak je riedka pridať cukor ak hustá pridať vodu. Polevou natrieť vrchný plát a necháme stuhnúť. Potom krájame. |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (10.1.2010, 21:55) |
Heňulka, musím sa ja odvážiť na tento punčák...robieva ho moja svokra a takýýý je dobrýýýýýý Mne to strašne chutí. Keď ho budeš najbližšie robiť, pridaj obrázkový postup prosím...pre trubku ako som ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (10.1.2010, 22:19) |
Vraj trubku , vôbec nie si. AJ som chcela, ale v ten deň sa mi vôbec nedarilo a navyše môjmu (2r.) sa tlačia zadné stoličky - no neviem, kedy mu výjdu - je to utrpenie dodnes, pri som také dačo ani nepoznala. Ale budem mať na pamäti a postup doložím.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marika S. (finka) ID 64179 (10.1.2010, 22:46) |
Poznám...nám tiež teraz idú...jedna už je vonku...ale ešte ich na nás čaká toľko Miško pritom vôbec neplače, akurát má teplotky a kvapky sliniek zotieram po každom piatom kroku Na ten postup sa takto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Nikola O. (astaroth) ID 129939 (28.12.2009, 21:21) |
Vyzerá krásne... A je chuťovo podobný ako tie z cukrárne? Pretože ja zháňam recept na taký "pravý", riadne rumový punčák... alebo to záleží skrátka len od toho, aké množstvo rumu použijem?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (29.12.2009, 13:36) |
Ďakujem Nika, áno záleží na tom rume , ak ho chceš mať viac opitý, treba pridať viac rumu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (22.12.2009, 20:53) |
krásne sa ti vydarili, gratulujem!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (22.12.2009, 21:09) |
Ďakujem Anka, prajem pekné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (22.12.2009, 20:50) |
supr..aj ja ho robim..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (22.12.2009, 20:52) |
Ďakujem Dada, prajem pekné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.12.2009, 20:35) |
tie sa teda vydarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (22.12.2009, 20:44) |
Ďakujem Ivetka, aj super chutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.12.2009, 15:28) |
Heni- ja teda punčák nemusím, ale Tvoje dielko skutočne oceňujem - máš ho krásny ako z pravej cukrárne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (22.12.2009, 20:43) |
Maťka ďakujem za milý komentárik. U nás ide punčák na dračku. Mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |