. .. .. .. .. .. .
. .

Púťové rezy - RECEPT 22982

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 135731 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Púťové rezy


[ recept č. 22982 zo dňa  ]


Púťové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 120 g práš.cukru, 3 jahodové pudingy, 1/2 prášku do pečiva, 3 lyžice vlažnej vody Krém: 500 ml mlieka, 100 g práš.cukru, 1 žltok, 1 vanilkový puding, 1 lyžica kukuričného škrobu, 1 vanilkový cukor, 200 g masla Rumová zálievka: 0,5 dl rumu, 1 dl vody, 1 vanilkový cukor Kávová zálievka: 1,5 dl vody, 2 lyžicky instantnej kávy, 1 vanil.cukor Rumová poleva: 50 g masla, 1 lyžica Cery, 150 g práš.cukru, 0,5 dl rumu (ja som použila aj ružový sirup, aby bola poleva ružová) K tomu: 200 g dlhých piškót (pre istotu viac), ríbezľová džem

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som objavila v takom mini časopise, tuším Katka špeciál, alebo Katarínka? Recept ma zaujal svojou podobnosťou s punčovými rezami, od ktorých som závislá ;-)

Postup - cesto: žltky, cukor a vodu vymiešame do peny. z bielkov vymiešame tuhý sneh a striedavo s pudingami a práškom do pečiva vmiešame do žltkov. Pečieme vo vyhriatej rure pri 180 C na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Krém: Mlieko, žltok, puding, maizenu a cukor rozmiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Za občasného premiešania ho necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo zmäknuté na izbovú teplotu vymiešame do peny, po častiach pridáme puding.
Poleva: Všetky suroviny vymiešame spolu nad parou.

Púťové rezy - postup:
1. Z vychladnutého cesta stiahneme papier.
2. Plát natrieme džemom, striedavo poukladáme piškóty namočené v rumovej a v kávovej zálievke. Na piškóty navrstvíme krém, na krém polevu.
3. Necháme min 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
4. Pokrájame na úhľadné rezy.
<< Mafiny s trojakou čokoládou | Púťové rezy | Hruškovo-zázvorové mafiny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (4.2.2010, 23:54)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea h. (ada179) ID 131877 (2.2.2010, 20:44)
(Y) (radost) (radost) (radost) super, len som ešte nerobila polevu s cerou, tak by ma zaujímalo, či je mnam
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (5.2.2010, 0:31)
poleva s cerou je v pohode, ja som robila polevu ako na puncaky, aj som ju prifarbila na ruzovo, v povodnom recepte bola poleva biela. No a pokojne sa moze pouzit aj kupovana puncova poleva ;-)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (2.2.2010, 12:18)
super vypadaju.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
marta h. (martula1965) ID 56905 (2.2.2010, 9:15)
(Y)
ODPOVEDAŤ
marta h. (martula1965) ID 56905 (2.2.2010, 9:15)
su fakt super ..ja ich robievam kazdorocne na vianoce ..velmi si na nich kazdy pochuti
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.2.2010, 7:40)
punčáky máme radi, takže už aj odkladám receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu