Kristína K. (kemkk) ID 251735 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)
Punčové rezy
[ recept č. 49761 zo dňa 7.9.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2x Biele cesto: 4 vajcia, 60 g kryštálového cukru, 80 g polohrubej múky, 1 lyžica oleja, 1 lyžička prášku do pečiva ********** Ružové cesto: 5 vajec, 75 g kryštálového cukru, 100 g polohrubej múky, 1 lyžica oleja, 1 lyžička prášku do pečiva, trochu červeného potravinárskeho farbiva rozpusteného v lyžičke vody ********** Na potretie: marhuľový lekvár ********** Punčový sirup: 300 ml jahodový sirup, 50 ml tuzemského umu, kryštálový cukor a citrónka podľa chuti (dávam 2 lyžice cukor a 2 lyžice citrónky) ********** 2x Punčová poleva Dr. Oetker
POSTUP PRÍPRAVY
Plech s rozmermi 36x26 cm.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Najskôr si pripravíme dve biele cestá. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 10 minút. |
![]() |
Celý postup zopakujeme ešte raz a rovnako upečieme aj druhý biely plát cesta. |
![]() |
Potom si pripravíme ružové cesto. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme červené farbivo rozpustené vo vode, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 15 minút. |
![]() |
Spodný plát bieleho cesta potrieme hrubšou vrstvou marhuľového lekváru a prikryjeme ho ružovým plátom cesta. |
![]() |
Ružový plát cesta popicháme vidličkou a polejeme ho vychladnutým punčovým sirupom. Punčový sirup pripravíme uvarením jahodového sirupu, rumu, cukru a citrónky. Cesto poliate punčovým sirupom necháme trochu postáť. Potom povrch opäť potrieme hrubšou vrstvou marhuľového lekváru a prikryjeme ho druhým bielym plátom cesta. |
![]() |
Koláč zaťažíme na pol hodinku a potom necháme postáť aspoň 12 hodín ( mozeme uz aj bez zatazenia). |
![]() |
Punčovú polevu si pripravíme podľa návodu na obalu. Keď koláč vyberieme z chladničky, celý ho obrátime hore nohami, aby sa spodná piškóta stala vrchnou. Po obrátení koláča bude spodná vrstva suchšia, nakoľko predtým bola na vrchu a sirup stekal do teraz hornej piškóty. |
![]() |
Koláč potrieme pripravenou punčovou polevou a necháme stuhnúť. Potom už len krájame na rezy. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Ingrid K. (ikpd) ID 6596 (11.4.2018, 20:44) |
Robila som na Velku noc aj narodeninovu oslavu, bol fantasticky, super chutil aj vyzeral  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivetka Herdová (ivetka261) ID 65292 (27.3.2016, 9:41) |
Božskýýýýý práve dorobený na kompletku maximálna spokojnosť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (10.4.2014, 17:24) |
tak koláč je upečený  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (13.4.2014, 17:55) |
Dobrý deň. Dúfam, že sa koláč podaril a že vam chutil .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (13.4.2014, 20:34) |
dakujem koláč mal velký úspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (14.4.2014, 9:41) |
Ďakujem. To ma veľmi teší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika B. (Monika1991) ID 155410 (21.12.2013, 18:27) |
Dúfam, že ma nikto neukameňuje, ale osobne som z receptu strašne sklamaná Ale asi je to aj moja vina, nakoľko som si nevšimla, že vy máte punčový rez v tvare štvorca, ktorý má dĺžku a šírku ako jeden príbor. Ja som robila punčový rez na veľký plech 30x40 , takže moje cestá majú sotva pár milimimetrov A po okrajoch na niektorých miestach ani nemám cesto, také to je tenučké No neviem, čo z toho nakoniec bude Keby som mala neobmedzené množstvo surovín, spravím recept znovu a s väčším množstvom surovín, žiaľ vajíčka sú príšerne drahé, nemôžem si dovoliť spraviť to znova. Takže výzorovo to bude o ničom, ale snáď bude chuť dobrá, určite sem ešte napíšem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (22.12.2013, 14:24) |
Dobrý deň. Ako uvádzam v postupe prípravy ingrediencie sú na plech s rozmermi 36x26 cm. Mrzí má že ste si to nevšimli a ovplyvnilo to cely výsledok. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (18.10.2013, 20:04) |
Zo všetkých receptov ktoré sú tu na punčáky som si vybrala tento. Punčák som totiž piekla prvýkrát. Zákusok už je upečený a zaťažený, tak som strašne zvedavá aký bude. Hneď ráno ho polievam. Ja som pridala o jedno vajce viac do každého plátu, lebo mám plech trochu väčší, len sa bojím, že piškóta nebude aj tak dosť vysoká, pláty sa mi zdali trochu nižšie. Piekla som ale na papieri na pečenie, zdalo sa mi to praktickejšie ako to prácne dávať dole z plechu, lebo nemám teflónové plechy. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (28.10.2013, 8:29) |
Dobrý deň. Aj keď reagujem trošku neskôr, aj napriek tomu dúfam, že sa koláčik podaril a že chutil.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (5.11.2013, 22:16) |
Dobrý večer, koláčik sa podaril, dokonca aj tie piškóty boli super. Som sa bála, že budú nízke, ale boli tip-top. Punčák vyzeral jak originál z cukrárne. Chuť bola podľa môjho muža veľmi dobrá (ja punčáky neobľubujem, ale skúsila som aj ja zo dva kúsky ) . Len som mala dať trochu menej lekváru, trochu sa mi šmýkali pláty o seba jak Nepela na ľade  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (6.11.2013, 8:49) |
Tak som rada, že aj napriek menším ťažkostiam chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nadežda H. (NadeždaH) ID 185116 (4.10.2013, 10:53) |
Neviem kde som urobila chybu, ale mne sa vôbec nepodaril. Cestá som mala tenké ako papier, postup aj suroviny som dodržala, aj veľkosť plechu, tak fakt neviem. Ale chuťovo je dobrý. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (5.11.2013, 22:20) |
Ak ste šľahali vajcia celé ako je v postupe, tak vtedy sa piškóta zvykne nepodariť. Hlavne ak sa dlho zmes nešľahá v robote dostatočne dlho. Ja tak šľahávam minimálne 25 min., ale radšej robievam klasika overeným spôsobom žĺtka s cukrom a sneh zvlášť. Tak sa mi vždy podarí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (4.10.2013, 12:03) |
Dobrý deň. Neviem vám povedať, kde sa stala chyba. Ale som rada, že aj napriek tomu chutil.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Angelika G. (angie82) ID 197025 (9.4.2013, 17:40) |
NOOO, musím sa poďakovať za skvelý koláčik, na prvý krát sa mi pekne podaril a hlavne chutil Jedno šťastie, že som nerobila z polovičnej dávky ako som pôvodne chcela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (12.4.2013, 12:37) |
Dobrý deň. Som rada, že sa vydaril a že vám chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Angelika G. (angie82) ID 197025 (25.3.2013, 16:34) |
Baby ďakujem vám krásne za odpoveď Už sa na ňho teším, najprv som si myslela, že urobím len z polovičnej dávky ale po tých slovách chvály si myslím, že by ho bolo málo , keď sa do ňho pusíme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (26.3.2013, 8:28) |
Dobrý deň. U nás som z polovičnej dávky robila len raz, ale niekde záhadne zmizol , odvtedy robíme už len celý. Tak prajem nech sa vydarí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Angelika G. (angie82) ID 197025 (23.3.2013, 16:56) |
Chcela by som ho skúsiť urobiť na Veľkú noc, bude to moja premiéra punčáku len sa chcem opýtať do cesta ide len tak málo 75g múky a 55g cukru?? Nechcem ho pokaziť tak si chcem byť istá, že je to tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (25.3.2013, 9:09) |
Dobrý deň. Ako správne a rýchlejšie odpovedala pani Janka, do jedného plátu cesta ide spomínané množstvo múky a cukru. Takúto cestá upečieme dve. Cesto nie je príliš sladké a je jemné. Osladne potom z toho lekváru a punčovej vody. Dúfam, že sa vám na Veľkú noc podarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (23.3.2013, 19:01) |
Keď môžem, odpoviem ja.Ano, ide tam len toľko, ale to je množstvo len na jeden plát bieleho cesta. To isté sa upečie ešte raz...Je naozaj výborný, odporúčam..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (25.3.2013, 9:06) |
Ďakujem veľmi pekne za kladné ohodnotenie , aj za promptnejšiu odpoveď :  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Vlaďka B. (dadulcek26) ID 193287 (12.3.2013, 13:11) |
Suprové cestíčko, ďakujem za receptík, všetkým chutil, len ho bolo málo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (12.3.2013, 13:30) |
Dobrý deň. Som rada, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.1.2013, 11:59) |
Tento koláčik už z obrázku vyzerá veľmi chutne môj malý bude mať narodky tak ho skúsim díky za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | simona k. (siwonka) ID 27057 (25.1.2013, 11:06) |
Dobrý deň, ten punčový sirup sa robí zo 400ml čistého sirupu alebo už sirupovej vody? Ked len sirup nie je to prehnane sladke? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (30.1.2013, 14:33) |
Dobrý deň. Ja robím z 400 ml sirupu a neriedim ho vodou. Samozrejme závisí to aj od kvality sirupu. Ja používam také lacnejšie, čo sú menej husté, sú viac vodové, tak tie potom neriedim a nie je to príliš sladké. Ak však máte kvalitný hustý sladký sirup, tak ten sa môže aj riediť vodou, v takom pomere ako vám chuťovo vyhovuje. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (27.9.2012, 10:39) |
tento možno skúsim aj ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika K. (eviliena) ID 25642, mimibazar.sk/eviliena (27.9.2012, 7:21) |
Dobrý deň, váš koláčik vyzerá famózne . Deti milujú punčové rezy, ale ešte som sa neodvážila. Myslím že Váš receptík vyskúšam. Mám len jednu otázku citronka je čo. Dík Erika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (27.9.2012, 10:41) |
Dobry den. Citronka je citronovy napojovy koncentrat (napr. nahodne vyberam takyto http://www.mojepotraviny.sk/eshoppotraviny/eshop/8-1-Nealko-napoje-kava-a-caje/9-2-Caje/5/527-Citronka-lamba-500ml). Do receptu mozete davat aj stavu z citrona. Ale u nas sa doma citron pouziva iba pri chorobe, tak pouzivam citronku, lebo ta v spajzi postoji aj dlhsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Erika K. (eviliena) ID 25642, mimibazar.sk/eviliena (27.9.2012, 16:44) |
Super, pekne ďakujem za odpoveď. Erika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petronela T. (petronela282) ID 173728 (15.9.2012, 14:50) |
Akurat som dnes robila podla vasho receptu puncovy kolacik Vysiel mi Je vynikajuci a vsetkym chuti. Je tak fajne stavnaty Uz sa tesim ked ho spravim opat nabuduce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (8.9.2012, 14:29) |
robim aj ja..milujem puncaky mas ich super..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |