. .. .. .. .. .. .
. .

Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané****** - RECEPT 449

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 760 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané******


[ recept č. 449 zo dňa  ]


Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané******


POTREBNÉ PRÍSADY

Plnka: *hrniec uvarených zemiakov *1kocka brynzde *pažítka podľa chuti *soľ/Cesto: *hrniec očistených zemiakov *hladká múka (1 lyžica) *soľ *mleté čierne korenie * 2 vajíčka/Spražené maslo na poliatie. Olej na vyprážanie. Mikroténový sáčok na robenie pirohov.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento fantastický receptík pochádza z Kamienky pri Starej Ľubovni. Robievala ho moja stará mama. Od nej ho vie moja mamka a teraz ja... Pôvodne sa robil na kapustnom liste a plnil sa aj dusenou kapustou.
Príprava je veľmi pracná, ale stojí za to. Upozorňujem, že konzumovať sa musia horúce...vtedy sú chrumkavé.

Pečie moja mamka, naša babička.... :) Inak "profesorka" na Hotelovej akadémii v Prešove, kde učí Teóriu prípravy pokrmov....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Deň dopredu si uvaríme hrniec zemiačkov a ešte horúce potlačíme...aby neboli hrudky. Do studenej kaše dáme kocku bryndze, posekanú pažítku a soľ podľa chuti. Dobre premiešame. Plnka je hotová.
Cesto
Očistené zemiaky nakrájame na kocky.
Rozmixujeme (bez vodičky...tej čo možno najmenej)alebo nastrúhame ako na placky.
Vylejeme do cedníka a necháme dobre(ale veľmi dobre!!!) odkvapkať.
Keď už dobre odkvapkali, prehodíme ich do kastrólika. A teraz si pozorne pozrite vodu, čo z nich odkvapkala. Vodu zlejte a na spode hrnca vám ostala biela hmota. To je ŠKROB. (Moja babka používala na škrobenie prádla).
Vy ho pekne vyškrabte do nášho cesta!!!
Pridáme dve vajíčka, lyžicu múky...
štipka soli a korenie
rozmiešame
Ideme na to! Rozpálime si olej (ale nie tak, ako manžela!!!) a pripravíme si mikroténové vrecko. Vrecko si rozložíme na dlaň. Na ňu si dáme za varešku cesta.
Do cesta vložíme plnku.
Pomocou vrecka plnku obalíme cestom.
Poriadne!
Pirožtek preklopíme na dlaň!
....a šup na rozohriateho oleja. Nebojte sa a dajte ruku čo najnižšie, aby vám tam nepľasol. Popálil by vás. Len zjemna....
....a už sa vypráža....
aj ostatné sa vyprážajú.... a celkom sa tešia...aj my :)
obrátime....
...odkvapkať na servítku a šuuuuuuup na tanier.
....prepražíme masielko, polejeme pirohy a do hrnčeka dáme mlieko... zákvas.... kyslé mlieko.... (Tento servis je dedičstvo po babičke, ktorá pirohy robievala)
...a takto ich papá naša Aja....
...a takto ich skúma náš Danielko


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Špekáčiky na indický spôsob | Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané****** | Jednoduché jablkové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (16.6.2013, 18:19)
Tak som ich skúsila robiť,poznám toto jedlo a chutí mi,a veru s tým plácaním v mirkoténe to bolo srašné, tak som vytiahla panvicu na dolky a veselo piekla- lyžicu cesta na panvicu, na to kôpku plnky a zasa lyžicu cesta-je to omnoho komfortnejšie a nenadobudla som si ďalšie pľuzgiere...pri tom prvom-priamo do oleja-veru nejaký vybehol... :-)
Ďakujem za recept
ODPOVEDAŤ
Petra J. (Petraja) ID 274339 (9.5.2013, 11:32)
a s čím sa to je? aká je k tomu príloha? či len tak samotné? nie je to velmi mastné kedze sa to vypráža potom k tomu maslo? *-)
ja hladam také zemiakovobrydzové pirohy čo sa varia a potm sa tam dá slaninka smotana, len som to tu nenašla. tieto sa nedajú tak?
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (11.5.2013, 22:22)
je sa to len tak - poliate maslom...je to božské jedlo. A klasika pirohy mám tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=459&user=760
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (26.4.2011, 19:14)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (27.4.2011, 15:02)
(L) (L) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (skovka) ID 38880 (16.9.2009, 15:26)
8o| mnaaaaaaaaaaaaaam
milujem tieto pirohy mohla by som to jest stale len keby mi to mal kto robit
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (20.9.2009, 14:31)
aj ja....pracne to je, ale taaaaaaaaaak dobre...a teraz, ked su nove zemiaky su chrumkave (pl)
ODPOVEDAŤ
Marián N. (Cebord) ID 15243 (21.9.2008, 10:40)
Ďakujem ti neterka za receptik. Včera sme pozerali reláciu o rusnakoch a tam jedli tieto pirohy. Tak som spomenul Vierke a ona si nepamätala presne ako sa robia. To že sú na NETE je SUPER. Dufam ,že dnes na obed ich budeme mať. Pozravujem rodinku a samo aj teba. Pa a strykovská pusa. (K)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (21.9.2008, 20:19)
Ahjoj stýčko Maroš :)
Uz som pocula, ze ste robili, mamka mi vravela....a podarili sa? (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marián N. (Cebord) ID 15243 (22.9.2008, 19:54)
Áno, boli super - len bolo málo. ;-) Tohto roku sa nám pred panelákom urodilo málo zemiakov. :-D Najviac som si pochutil ja, trošku menej Marek - a najmenej sa ušlo mamke. ;-) Tak jej treba, keď nepripravila dostatočné množstvo. (H)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (22.9.2008, 20:23)
No teda, Vy ste jej za tu namahu ani nenachali???? Je to ozaj dost narocne na pripravu.... ale moja mamka(Tvoja sestricka milovana) ich uz robi ako na beziacom pase..... ;-) ;-) ;-) :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (29.2.2008, 19:49)
Cicka v lete keď prídem si toto prosím nič iné max.pre Paťka niečo iné nakoľko on takéto až tak nemusí aj keď bryndzu má rád ,ale je mu stačí aj kura ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) (K) (L) (K) (L) (K) nie som náročná hihihi (K)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (29.2.2008, 21:10)
igen 8-| (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (29.2.2008, 21:46)
úha (Y) (Y) (Y) vidím,že ovládaš našu reč ;-) aj keď Paťko po maďarsky ani necekne ;-) ;-) ;-) ;-) já už len opatrne nakoľko nem mám babičku ,s ktorou som kecala po maďarsky ;-) (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (1.3.2008, 18:28)
budes ma učiť???? *-) *-) *-)ved zijem tiez v takomto kraji...a tie babky okolo nas stale len madarsky....a ja nist nem rozumiem :-( :-@ 8o|
ODPOVEDAŤ
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (29.2.2008, 9:02)
my byvame blizko kamienky a robili sme ich tak, ze na panvicu na volske oka sme dali trochu cesta, na to plnku a na to zasa cesto a tak sa to vyprazalo
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (29.2.2008, 17:46)
takto ich podavaju aj na Salasi...viem...ale ja mam receptik a postup od mojej babicky, ktorá bývala v Kamienke.... :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (15.11.2007, 16:21)
No vyzera to super, prave som dopiekla domaci chlieb, takze som neodolala, ale dala by som sa nahovorit, lebo bryndzove su moje najoblubenejsie.
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (15.11.2007, 16:25)
Petka je to dost narocne na pripravu...ale ten pozitok pri jedeni...a da sa to plnit aj restovanou kyslou kapustou...tiez bomba.... Uz sa tesim, kedy to aspon jedna maminka vyskusa....rada poradim :-) (L) |:o) (F) [A] (Y)
ODPOVEDAŤ
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (1.11.2007, 10:53)
Slávka, vyzerá to úžasne. Prosím Ťa, koľko je to asi - hrniec zemiakov -
aspo)n približne, lebo keď tam má ísť ken 1 lyžica múky, tak potom neviem
ten pomer. Budeš taká dobrá to priblížiť.
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (upravené 15.11.2007, 16:26)
Zdenka je to taky stredny hrniec...asi 3l ??? tak priblizne....zemiaky obsahuju skrob a ten ich bude drzat pokope...len ho tam treba po odcedeni dat...je to tam na obrazku.... urcite si pochutnate....je to najlepsie jedlo, ake som kedy jedla :-) pytaj sa kludne dalej :-) (L) (L) :-$
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (9.10.2006, 19:33)
tak na TPP-čko z hotelovky si aj ja dobre pamätám ;-), ale takéto super jedlo sme sa tam naozaj neučili, síce pracné, ale určite stojí za vyskúšanie :-)...vďaka za receptík (F) erika
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (8.10.2006, 21:00)
Hmmmm Slávka, to je dobrota..... :-P :-P :-P Hned by som tam prišla na ochutnávku...
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (9.10.2006, 12:37)
su fantasticke...ta robota okolo stoji za to, ver mi. Ak vam bryndza nerobi problem, tak sa budete oblizovat, slubujem :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (8.10.2006, 20:50)
Slávi, super recept, určite vyskúšam. K bodu 2. mám otázku: rozmixovať treba surové zemiaky aj s vodou?
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.10.2006, 20:54)
nie len zemiaky....bez vodičky
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (8.10.2006, 21:13)
Slávka, tak to je bomba recept. Naozaj mi to nedá nevyskúšať. Ty si to ale zvládla na štátnicu, ja sotva zmaturujem :-) Vyzerá to dosť zložito a prácne - našťastie to je to, čo ma na tom tak láka :-) A ozaj, máš krásny servis po babičke!!!
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.10.2006, 21:15)
mne nedalo nepodeliť sa s vami o túto dobrotu :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu