
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Slávka K. (slavenka) ID 760 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané******[ recept č. 449 zo dňa 8.10.2006 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Plnka: *hrniec uvarených zemiakov *1kocka brynzde *pažítka podľa chuti *soľ/Cesto: *hrniec očistených zemiakov *hladká múka (1 lyžica) *soľ *mleté čierne korenie * 2 vajíčka/Spražené maslo na poliatie. Olej na vyprážanie. Mikroténový sáčok na robenie pirohov. POSTUP PRÍPRAVY Tento fantastický receptík pochádza z Kamienky pri Starej Ľubovni. Robievala ho moja stará mama. Od nej ho vie moja mamka a teraz ja... Pôvodne sa robil na kapustnom liste a plnil sa aj dusenou kapustou. Príprava je veľmi pracná, ale stojí za to. Upozorňujem, že konzumovať sa musia horúce...vtedy sú chrumkavé. Pečie moja mamka, naša babička.... :) Inak "profesorka" na Hotelovej akadémii v Prešove, kde učí Teóriu prípravy pokrmov.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Deň dopredu si uvaríme hrniec zemiačkov a ešte horúce potlačíme...aby neboli hrudky. Do studenej kaše dáme kocku bryndze, posekanú pažítku a soľ podľa chuti. Dobre premiešame. Plnka je hotová. ![]() Cesto Očistené zemiaky nakrájame na kocky. ![]() Rozmixujeme (bez vodičky...tej čo možno najmenej)alebo nastrúhame ako na placky. ![]() Vylejeme do cedníka a necháme dobre(ale veľmi dobre!!!) odkvapkať. ![]() Keď už dobre odkvapkali, prehodíme ich do kastrólika. A teraz si pozorne pozrite vodu, čo z nich odkvapkala. Vodu zlejte a na spode hrnca vám ostala biela hmota. To je ŠKROB. (Moja babka používala na škrobenie prádla). ![]() Vy ho pekne vyškrabte do nášho cesta!!! ![]() Pridáme dve vajíčka, lyžicu múky... ![]() štipka soli a korenie ![]() rozmiešame ![]() Ideme na to! Rozpálime si olej (ale nie tak, ako manžela!!!) a pripravíme si mikroténové vrecko. Vrecko si rozložíme na dlaň. Na ňu si dáme za varešku cesta. ![]() Do cesta vložíme plnku. ![]() Pomocou vrecka plnku obalíme cestom. ![]() Poriadne! ![]() Pirožtek preklopíme na dlaň! ![]() ....a šup na rozohriateho oleja. Nebojte sa a dajte ruku čo najnižšie, aby vám tam nepľasol. Popálil by vás. Len zjemna.... ![]() ....a už sa vypráža.... ![]() aj ostatné sa vyprážajú.... a celkom sa tešia...aj my :) ![]() obrátime.... ![]() ...odkvapkať na servítku a šuuuuuuup na tanier. ![]() ....prepražíme masielko, polejeme pirohy a do hrnčeka dáme mlieko... zákvas.... kyslé mlieko.... (Tento servis je dedičstvo po babičke, ktorá pirohy robievala) ![]() ...a takto ich papá naša Aja.... ![]() ...a takto ich skúma náš Danielko OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (16.6.2013, 18:19) |
Tak som ich skúsila robiť,poznám toto jedlo a chutí mi,a veru s tým plácaním v mirkoténe to bolo srašné, tak som vytiahla panvicu na dolky a veselo piekla- lyžicu cesta na panvicu, na to kôpku plnky a zasa lyžicu cesta-je to omnoho komfortnejšie a nenadobudla som si ďalšie pľuzgiere...pri tom prvom-priamo do oleja-veru nejaký vybehol... ![]() Ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Petra J. (Petraja) ID 274339 (9.5.2013, 11:32) |
a s čím sa to je? aká je k tomu príloha? či len tak samotné? nie je to velmi mastné kedze sa to vypráža potom k tomu maslo? ![]() ja hladam také zemiakovobrydzové pirohy čo sa varia a potm sa tam dá slaninka smotana, len som to tu nenašla. tieto sa nedajú tak? |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (11.5.2013, 22:22) |
je sa to len tak - poliate maslom...je to božské jedlo. A klasika pirohy mám tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=459&user=760 | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (26.4.2011, 19:14) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (27.4.2011, 15:02) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva S. (skovka) ID 38880 (16.9.2009, 15:26) |
![]() milujem tieto pirohy mohla by som to jest stale len keby mi to mal kto robit |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (20.9.2009, 14:31) |
aj ja....pracne to je, ale taaaaaaaaaak dobre...a teraz, ked su nove zemiaky su chrumkave ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marián N. (Cebord) ID 15243 (21.9.2008, 10:40) |
Ďakujem ti neterka za receptik. Včera sme pozerali reláciu o rusnakoch a tam jedli tieto pirohy. Tak som spomenul Vierke a ona si nepamätala presne ako sa robia. To že sú na NETE je SUPER. Dufam ,že dnes na obed ich budeme mať. Pozravujem rodinku a samo aj teba. Pa a strykovská pusa. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (21.9.2008, 20:19) |
Ahjoj stýčko Maroš ![]() Uz som pocula, ze ste robili, mamka mi vravela....a podarili sa? ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marián N. (Cebord) ID 15243 (22.9.2008, 19:54) | |
Áno, boli super - len bolo málo. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (22.9.2008, 20:23) | ||
No teda, Vy ste jej za tu namahu ani nenachali???? Je to ozaj dost narocne na pripravu.... ale moja mamka(Tvoja sestricka milovana) ich uz robi ako na beziacom pase..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (29.2.2008, 19:49) |
Cicka v lete keď prídem si toto prosím nič iné max.pre Paťka niečo iné nakoľko on takéto až tak nemusí aj keď bryndzu má rád ,ale je mu stačí aj kura ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (29.2.2008, 21:10) |
igen ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (29.2.2008, 21:46) | |
úha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (1.3.2008, 18:28) | ||
budes ma učiť???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | miriam v. (mirocka1) ID 18717 (29.2.2008, 9:02) |
my byvame blizko kamienky a robili sme ich tak, ze na panvicu na volske oka sme dali trochu cesta, na to plnku a na to zasa cesto a tak sa to vyprazalo | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (29.2.2008, 17:46) |
takto ich podavaju aj na Salasi...viem...ale ja mam receptik a postup od mojej babicky, ktorá bývala v Kamienke.... ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (15.11.2007, 16:21) |
No vyzera to super, prave som dopiekla domaci chlieb, takze som neodolala, ale dala by som sa nahovorit, lebo bryndzove su moje najoblubenejsie. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (15.11.2007, 16:25) |
Petka je to dost narocne na pripravu...ale ten pozitok pri jedeni...a da sa to plnit aj restovanou kyslou kapustou...tiez bomba.... Uz sa tesim, kedy to aspon jedna maminka vyskusa....rada poradim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (1.11.2007, 10:53) |
Slávka, vyzerá to úžasne. Prosím Ťa, koľko je to asi - hrniec zemiakov - aspo)n približne, lebo keď tam má ísť ken 1 lyžica múky, tak potom neviem ten pomer. Budeš taká dobrá to priblížiť. Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (upravené 15.11.2007, 16:26) |
Zdenka je to taky stredny hrniec...asi 3l ??? tak priblizne....zemiaky obsahuju skrob a ten ich bude drzat pokope...len ho tam treba po odcedeni dat...je to tam na obrazku.... urcite si pochutnate....je to najlepsie jedlo, ake som kedy jedla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Erika B. (BrDo) ID 3728 (9.10.2006, 19:33) |
tak na TPP-čko z hotelovky si aj ja dobre pamätám ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (8.10.2006, 21:00) |
Hmmmm Slávka, to je dobrota..... ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (9.10.2006, 12:37) |
su fantasticke...ta robota okolo stoji za to, ver mi. Ak vam bryndza nerobi problem, tak sa budete oblizovat, slubujem ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (8.10.2006, 20:50) |
Slávi, super recept, určite vyskúšam. K bodu 2. mám otázku: rozmixovať treba surové zemiaky aj s vodou? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.10.2006, 20:54) |
nie len zemiaky....bez vodičky | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (8.10.2006, 21:13) | |
Slávka, tak to je bomba recept. Naozaj mi to nedá nevyskúšať. Ty si to ale zvládla na štátnicu, ja sotva zmaturujem ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.10.2006, 21:15) | ||
mne nedalo nepodeliť sa s vami o túto dobrotu ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |