. .. .. .. .. .. .
. .

Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami - RECEPT 37009

Ivana P. (Ika) ID 2154
.
mimibazar.sk/ika
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2006
Naposledy: 2.5.2024 19:22 DNES
Aktualizácia: 12.2.2015 8:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 58
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 19
NÁVODY 0

HOVÄDZIE MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami


[ recept č. 37009 zo dňa  ]


Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami


POTREBNÉ PRÍSADY

Jahňacie mäso (napr. stehno), soľ, mleté čierne korenie, cesnak. Na mätovú omáčku: 175g masla, 4 žĺtky, 2 lyžice vody, soľ, Tesco mätová omáčka ALEBO čerstvá mäta, 1 lyžička cukru, 1 polievková lyžica horúcej vody, 3 polievkové lyžice vínneho octu, soľ. Na pečené cibule: červené cibule, maslo, soľ, čerstvý tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Jahňacie s mätovou omáčkou pripravujem na rôzne spôsoby, väčšinou grilované kotlety, tentoraz to bolo jahňacie stehno prešpikované cesnakom, osolené a okorenené, pečené v sáčku na pečenie hydiny.
Piekla som ho podľa návodu Jamieho Olivera, pri teplote 225°C.

Čas pečenia:
doružova - 10 minút na každých 450g plus 20 minút
stredne - 13 minút na každých 450g plus 20 minút
vypečené - 20 minút na každých 450g plus 20 minút
Zhruba každú polhodinu som stehno opatrne obrátila aj so sáčkom tak, aby sa nepretrhol. Po upečení treba mäso nechať aspoň 10 minút postáť.

Vedľa mäsa sa piekli aj červené cibule, tiež podľa Jamieho :-). Ošúpaným cibuliam nožom tesne odrežeme spodok, aby mohli v pekáči stáť. Potom ich narežeme dvoma rezmi do kríža, zhruba do polovice cibule. Do zárezov vtlačíme trochu masla, posekaný tymián, posolíme. Položíme na pekáč k mäsu, alebo pečieme samostatne v zapekacej mise cca 30-35 minút.

Mätová omáčka - základom tej našej je holandská omáčka, ktorú pripravíme nasledovne: Maslo necháme rozpustiť, medzitým v rajnici vyšľaháme ručne metličkou 4 žĺtky s 2-ma lyžicami vody, kým nezosvetlejú a nezačnú byť krémovité. Rajnicu položíme na sporák a pri miernej teplote šľaháme ďalej pár minút, kým zmes nezhustne. Treba dávať pozor, aby sa zmes príliš nezohriala a žĺtky nezrazili .Používam nerezovú rajnicu s hrubým dnom a zohrievam na elektrickej doske, ak si netrúfate, môžete použiť vodný kúpeľ.
Keď omáčka pekne zhustne a je nadýchaná, stiahneme ju zo sporáka a za stáleho šľahania tenkým prúdom prilievame vychladnuté maslo, ale bez bielej srvátky, ktorá na konci ostane na dne. Ochutíme soľou a po lyžičkách opatrne vmiešame mätovú Tesco omáčku, množstvo podľa chuti.

(Už sa stalo, že sme tú Tesco omáčku nezohnali, vtedy som si pomohla receptom Jamieho Olivera:
Do misky dáme 4 vrchovaté polievkové lyžice najemno posekanej mäty, lyžičku cukru, zalejeme lyžicou horúcej vody. Miešame, kým sa cukor nerozpustí, potom osolíme a ochutíme octom. Omáčka by mala aspoň pol hodiny postáť.)

Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Upečené jahňacie stehno.


Hotová mätová omáčka.


Tesco mätová omáčka.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Vejárikovité zemiaky. | Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami | Pikantné bravčové rezne (švédske) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (15.8.2011, 13:30)
(Y)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (7.2.2011, 8:09)
|:o) |:o)vynikajúci receptík a omáčku by som si urobila doma,ani by som nebehala po obchodoch ju zhaňať :-)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (6.2.2011, 16:45)
perfektnééé! jedno z najlepších jedál anglickej kuchyne! paráda! a mätová omáčka, no nie je o čom :-) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu