Martina M. (mmj) ID 19672 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)
Hovädzie kocky na horčici
[ recept č. 3304 zo dňa 19.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 1 PL horčice, ½ kocky hovädzieho bujónu, korenie, soľ, olej, voda, solamyl
POSTUP PRÍPRAVY
Cibuľku a mäso nakrájame na kocky. Mäso posolíme a okoreníme čiernym korením. Do tlakového hrnca ( kuchty) dáme asi 2 PL oleja na to dáme speniť cibuľku. Pridáme mäso a miešame kým si nepustí šťavu. Potom pridáme horčicu, bujón a vodu asi 3 - 4 dcl zavrieme a dáme variť. Keď začne syčať stiahneme plameň na minimum a necháme 30 min. variť. Kto nemá kuchtu môže to robiť v hrnci no musí variť kým nie je mäso mäkké. Po otvorení prelejeme všetko do hrnca a zahustíme 2 - 3 čl solamylu, ktoré zmiešame v troške vody. Povaríme ešte asi minútku dochutíme prípadne soľou a hotovo. Podávame s cestovinou a kyslými uhorkami.
Veľa ľudí sa bojí kuchty no je to super pomocník šetrí čas a mäso je naozaj mäkké a šťavnaté. A teraz už dostať krásne nie ako tá moja čo si pamätá ...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
na olej dáme speniť cibuľku ( kuchtu si nevšimajte je ešte s minulého storočia no slúži) |
![]() |
mäso osolíme a okoreníme |
![]() |
pridáme mäso ku cibuľke |
![]() |
keď mäso pustí šťavu je čas na horčicu, bujón a vodu |
![]() |
zavrieme a varíme 30 min. |
![]() |
potom prelejeme do hrnca a zahustíme solamylom a prípadne dosolíme |
![]() |
hotovo |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Jarmila K. (EXTRAPRADLO) ID 6853, mimibazar.sk/extrapradlo (29.7.2009, 17:39) |
Výborný receptík, odkedy sme naň "natrafili" sa u nás objavuje v jedálničku pravidelne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina H. (Ruby) ID 47288 (31.5.2008, 11:05) |
...je to vynikajuce... ...dnes to na zelanie varim znova... Som rada, ze som nasla tento receptik...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (31.5.2008, 20:26) |
som rada že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | lenka l. (lenkal) ID 18462, mimibazar.sk/lenkal (9.5.2008, 10:24) |
toto masko robievam casto. je to rychle a velmi chutne a s tou kuchtou mas uplnu pravdu. za pol hodku mam masko makkucke a stavnate. kedze prevazne varime hovadzie tak nemusim travit hodiny pri sporaku ale len to tam nahadzem zavriem a mozem sa venovat malej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (9.5.2008, 20:51) |
moja reč , len škoda že veľa ľudí sa kuchty bojí a radšej hovädzinku nevaria ale nevedia o akú fajnovku prichádzajú pozdravujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.5.2008, 21:03) |
Pridávam sa do klubu Aj my toto jedlo milujeme, aj s cestovinkou, so zemiačikmi, aj s ryžou, aj s pridaním hríbov, aj len tak, s horčicou - aj ja dusím mäsko len v tlakovom - rýchle a šťavnaté  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (9.5.2008, 23:25) |
my to jedávame s "kolenami" výraz môjho Jurka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |