
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
HOVÄDZIE MÄSO |
Ivana P. (Ika) ID 2154 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami[ recept č. 37009 zo dňa 6.2.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Jahňacie mäso (napr. stehno), soľ, mleté čierne korenie, cesnak. Na mätovú omáčku: 175g masla, 4 žĺtky, 2 lyžice vody, soľ, Tesco mätová omáčka ALEBO čerstvá mäta, 1 lyžička cukru, 1 polievková lyžica horúcej vody, 3 polievkové lyžice vínneho octu, soľ. Na pečené cibule: červené cibule, maslo, soľ, čerstvý tymián POSTUP PRÍPRAVY Jahňacie s mätovou omáčkou pripravujem na rôzne spôsoby, väčšinou grilované kotlety, tentoraz to bolo jahňacie stehno prešpikované cesnakom, osolené a okorenené, pečené v sáčku na pečenie hydiny. Piekla som ho podľa návodu Jamieho Olivera, pri teplote 225°C. Čas pečenia: doružova - 10 minút na každých 450g plus 20 minút stredne - 13 minút na každých 450g plus 20 minút vypečené - 20 minút na každých 450g plus 20 minút Zhruba každú polhodinu som stehno opatrne obrátila aj so sáčkom tak, aby sa nepretrhol. Po upečení treba mäso nechať aspoň 10 minút postáť. Vedľa mäsa sa piekli aj červené cibule, tiež podľa Jamieho :-). Ošúpaným cibuliam nožom tesne odrežeme spodok, aby mohli v pekáči stáť. Potom ich narežeme dvoma rezmi do kríža, zhruba do polovice cibule. Do zárezov vtlačíme trochu masla, posekaný tymián, posolíme. Položíme na pekáč k mäsu, alebo pečieme samostatne v zapekacej mise cca 30-35 minút. Mätová omáčka - základom tej našej je holandská omáčka, ktorú pripravíme nasledovne: Maslo necháme rozpustiť, medzitým v rajnici vyšľaháme ručne metličkou 4 žĺtky s 2-ma lyžicami vody, kým nezosvetlejú a nezačnú byť krémovité. Rajnicu položíme na sporák a pri miernej teplote šľaháme ďalej pár minút, kým zmes nezhustne. Treba dávať pozor, aby sa zmes príliš nezohriala a žĺtky nezrazili .Používam nerezovú rajnicu s hrubým dnom a zohrievam na elektrickej doske, ak si netrúfate, môžete použiť vodný kúpeľ. Keď omáčka pekne zhustne a je nadýchaná, stiahneme ju zo sporáka a za stáleho šľahania tenkým prúdom prilievame vychladnuté maslo, ale bez bielej srvátky, ktorá na konci ostane na dne. Ochutíme soľou a po lyžičkách opatrne vmiešame mätovú Tesco omáčku, množstvo podľa chuti. (Už sa stalo, že sme tú Tesco omáčku nezohnali, vtedy som si pomohla receptom Jamieho Olivera: Do misky dáme 4 vrchovaté polievkové lyžice najemno posekanej mäty, lyžičku cukru, zalejeme lyžicou horúcej vody. Miešame, kým sa cukor nerozpustí, potom osolíme a ochutíme octom. Omáčka by mala aspoň pol hodiny postáť.) Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (15.8.2011, 13:30) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (7.2.2011, 8:09) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (6.2.2011, 16:45) |
perfektnééé! jedno z najlepších jedál anglickej kuchyne! paráda! a mätová omáčka, no nie je o čom ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |