. .. .. .. .. .. .
. .

Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami - RECEPT 37009

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 2154 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami


[ recept č. 37009 zo dňa  ]


Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami


POTREBNÉ PRÍSADY

Jahňacie mäso (napr. stehno), soľ, mleté čierne korenie, cesnak. Na mätovú omáčku: 175g masla, 4 žĺtky, 2 lyžice vody, soľ, Tesco mätová omáčka ALEBO čerstvá mäta, 1 lyžička cukru, 1 polievková lyžica horúcej vody, 3 polievkové lyžice vínneho octu, soľ. Na pečené cibule: červené cibule, maslo, soľ, čerstvý tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Jahňacie s mätovou omáčkou pripravujem na rôzne spôsoby, väčšinou grilované kotlety, tentoraz to bolo jahňacie stehno prešpikované cesnakom, osolené a okorenené, pečené v sáčku na pečenie hydiny.
Piekla som ho podľa návodu Jamieho Olivera, pri teplote 225°C.

Čas pečenia:
doružova - 10 minút na každých 450g plus 20 minút
stredne - 13 minút na každých 450g plus 20 minút
vypečené - 20 minút na každých 450g plus 20 minút
Zhruba každú polhodinu som stehno opatrne obrátila aj so sáčkom tak, aby sa nepretrhol. Po upečení treba mäso nechať aspoň 10 minút postáť.

Vedľa mäsa sa piekli aj červené cibule, tiež podľa Jamieho :-). Ošúpaným cibuliam nožom tesne odrežeme spodok, aby mohli v pekáči stáť. Potom ich narežeme dvoma rezmi do kríža, zhruba do polovice cibule. Do zárezov vtlačíme trochu masla, posekaný tymián, posolíme. Položíme na pekáč k mäsu, alebo pečieme samostatne v zapekacej mise cca 30-35 minút.

Mätová omáčka - základom tej našej je holandská omáčka, ktorú pripravíme nasledovne: Maslo necháme rozpustiť, medzitým v rajnici vyšľaháme ručne metličkou 4 žĺtky s 2-ma lyžicami vody, kým nezosvetlejú a nezačnú byť krémovité. Rajnicu položíme na sporák a pri miernej teplote šľaháme ďalej pár minút, kým zmes nezhustne. Treba dávať pozor, aby sa zmes príliš nezohriala a žĺtky nezrazili .Používam nerezovú rajnicu s hrubým dnom a zohrievam na elektrickej doske, ak si netrúfate, môžete použiť vodný kúpeľ.
Keď omáčka pekne zhustne a je nadýchaná, stiahneme ju zo sporáka a za stáleho šľahania tenkým prúdom prilievame vychladnuté maslo, ale bez bielej srvátky, ktorá na konci ostane na dne. Ochutíme soľou a po lyžičkách opatrne vmiešame mätovú Tesco omáčku, množstvo podľa chuti.

(Už sa stalo, že sme tú Tesco omáčku nezohnali, vtedy som si pomohla receptom Jamieho Olivera:
Do misky dáme 4 vrchovaté polievkové lyžice najemno posekanej mäty, lyžičku cukru, zalejeme lyžicou horúcej vody. Miešame, kým sa cukor nerozpustí, potom osolíme a ochutíme octom. Omáčka by mala aspoň pol hodiny postáť.)

Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upečené jahňacie stehno.
Hotová mätová omáčka.
Tesco mätová omáčka.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Francúzska drožďová nátierka z TOFU | Jahňacie s mätovou omáčkou a pečenými červenými cibuľami | Losos na prírodno - pre 4 osoby >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (15.8.2011, 13:30)
(Y)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (7.2.2011, 8:09)
|:o) |:o)vynikajúci receptík a omáčku by som si urobila doma,ani by som nebehala po obchodoch ju zhaňať :-)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (6.2.2011, 16:45)
perfektnééé! jedno z najlepších jedál anglickej kuchyne! paráda! a mätová omáčka, no nie je o čom :-) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu