. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Perfektné parížske rožky - RECEPT 1246

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 13923 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)


Perfektné parížske rožky


[ recept č. 1246 zo dňa  ]


Perfektné parížske rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov a 37 dkg práš. cukru, 22 dkg mletých orechov, 1 lyž. polohrubej múky, trochu práš. cukru
Plnka: 2 dcl silnej čiernej kávy, 2 źĺtky, 1 Zlatý klas, 500 ml mlieka, 1 Helia a 20 dkg práš. cukru
+ čokoláda na polevu


POSTUP PRÍPRAVY

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a potom ešte okolo 7 min šľaháme nad parou, aby bol sneh tuhý. Po odstavení zľahka zamiešame orechy a múku a na hrot noža prášku do pečiva. Striekame ozdobným vrecúškom na vymastený a vysypaný plech. Sušíme pri miernej teplote.

Plnka: Do vychladnutej kávy pridáme dve žĺtka a 1 Zlatý klas, rozšľahánme a vylejem do vriaceho mlieka. Uvaríme z stáleho miešania hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame tuk s cukrom a postupne po častiach zašľahávame vchladnutú kašu. Hotovú plnku opäť ozdobne nastriekame na usušené rožky a po stuhnutí omočíme v čokoládovej poleve. Sú naozaj vynikajúce!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takto nastriekame rožky.
Na tie porom nastriekame plnku.
Asi takto....spôsob si zvolíme podľa fantázie.
A šup do čokolády...:)
Necháme stuhnúť a servírujeme. Dobrú chuť :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< malinovo-orechová torta | Perfektné parížske rožky | Kokosky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Danka M. (dnka) ID 60791 (4.5.2018, 17:06)
(Y) (Y) lidí
ODPOVEDAŤnahlásiť
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (17.11.2013, 15:33)
určite vyskúšam. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (17.11.2013, 15:30)
hmmm, možno skúsim..už som ich raz skúšala, ale podľa iného rcp a dopadla som ako poniektoré čo hodili komenty ,-) placaté, rozliate cesto na plechu (C) no uvidíme :^) to sú (cinky) najobľúbenejšie, tak by sa patrilo :^) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
valeria u. (uchalova) ID 224160 (17.11.2013, 14:37)
(Y)to je dobra mnamka....
ODPOVEDAŤnahlásiť
andrea m. (andinka001) ID 121409 (14.12.2012, 8:37)
Pri akej teplote mam piect cesto? a ako budem vediet ci uz je upecene, ako dlho. Dakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marek V. (makki) ID 228715 (2.12.2012, 22:17)
Vypadaju uzasne a asi aj perfektne chutia (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlata D. (zlatka512) ID 180974 (18.12.2011, 20:59)
Idem ich robiť prvý krát. Dúfam že sa podaria.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lívia Š. (Lilly16) ID 155095 (18.12.2011, 19:16)
Elenka ten krem prosim ta mam totalne riedky .. uz ked som varila zlaty klas nie a nie zhustnut a do bodky tak isto som to robila ako pises ty ... mozno ked vychladne zhustne ale urcite nie tak aby som ho striekala na rozky ...rozky su uzasne tie sa vydarili .... :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena P. (myska040) ID 56658 (19.12.2011, 5:59)
v kreme je vela vela tekutin , puding zo zlateho klasu uvarit cca z 300 ml mlieka , staci pridat trocha rumu ja davam pol deci a nie 2 dcl kavy ved to je len na vonu a potom vymixovat s herou nie helia tuk ten je mastny a umelinovy naajlepsie je maslo ale to je pridrahe , tak davam heru, ak mam krem prihusty , mozem zriedit a ak je riedky co sa ale nestane pri tejto davke mlieka do pudingu ja zahustujem susenym mliekom - Eligo..krasne sviatka.. (F) (F) :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka S. (zdendula) ID 190247 (18.12.2011, 21:09)
podľa mňa ma v recepte napísané veľa tekutin t.z. že pol litra mlieka a ešte aj dva deci kavy je veľa na 1 zlatý klas *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (31.7.2011, 20:17)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea M. (oliva100) ID 193687 (31.3.2011, 22:06)
Ahojte všetci. Ďakujem velmi pekne Elenke za skvelý prírastok do mojej kucháskej knižky. Parížske rožteky som už piekla a boli výborné, len sa tak po nich zaprášilo (Y) . Chválim a vrelo odporúčam každému... (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (11.9.2010, 14:43)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)krasne rozteky, tie neskutocne zboznujem (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
nikoleta t. (niki10) ID 153640 (11.9.2010, 14:31)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
katarína b. (rommy) ID 10755, mimibazar.sk/rommy (3.4.2010, 12:12)
(velikonoce8)
ODPOVEDAŤnahlásiť
barbora P. (bara1010) ID 75087 (30.12.2008, 11:01)
(^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
barbora P. (bara1010) ID 75087 (30.12.2008, 10:42)
kuna mne to vobec nevysko neviem co je to za recept do riti cele sa mi roztiekli do jednej guče a este ked som ich pripravovala taq bola cela kuchyyna zaspinena ako pomoooooooooooooooooooc neviem co mam robit asik pojdu do kosa alebo ich od jedu vyhodim z okna (N) 8o| :-( :-@ (6)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana G. (jasas) ID 25917 (19.7.2008, 19:22)
Rožteky boli úžasné, ale pre istotu som ich piekla na papieri. (Y) Všetkým vrelo odporúčam, celá rodina ma vychválila a to nás na oslave mojich promócií bolo 15! :-)
ďakujem za skvelý tip, určite ich budem robiť častejšie.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maja I. (maya86) ID 29246 (31.3.2008, 15:10)
tieto rožky milujem a mohla by som ich jesť od ráno do večera a od večera do rána ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam F. (1mirela1) ID 12685, mimibazar.sk/1mirela1 (8.7.2007, 9:40)
včera som ich skúšala a sú výborné. (Y) len sa mi lámali, keď som ich vyberala z plechu :-(asi ich nabudúce nastriekam na papier...krém bol fajn, dobre sa striekal :-) tak dúfam, že budú mať úspech aj na dnešnej oslave. určite ich však zaradím do svojho receptára.ďakujem za tip (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elenka Š. (Ellenka) ID 18019 (8.7.2007, 12:22)
no to som fakt rada, že sa podarili...neviem, preco sa vám lámali....ono...clovek tomu postupne pride na figle....potesili ste ma...pa pa
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra L. (jakarta) ID 9158 (23.6.2007, 8:03)
Mne to akosi nevyslo :-@ :-@ . Cesto sa mi rozlialo, krem ostal riedky :-o :-o no a ja musim ponuknut dnesnej navsteve keksy (C).
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elenka Š. (Ellenka) ID 18019 (24.6.2007, 10:41)
Skuste radsej tento krem: 250 g masla, 200 g práš. cukru, 2 žĺtky, 200 ml čiernej kávy, 1 Zlatý klas
Maslo s cukrom sa vymiešame do penista. uvaríme silnú čiernu kávu, precedíme ju a vo vlažnej rozmiešame jeden Zlatý klas a 2 źĺtky a uvaríme hustý puding. Keď vychladne zmiešame ho s pripraveným maslom.

Inak som to stale ja len som sa musela preregistrovať.....a neviem prečo... :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elenka Š. (Ellenka) ID 18019 (24.6.2007, 10:30)
no to ma skutocne mrzi, ze sa vam to nepodarilo, sneh bol asi preslahany, alebo redsi. Na krem pisem radsej iny recept, ten sa urcite podari...
Naozaj ma to mrzi, ze sa to nepodarilo, ja som s tym este nemala problem....
pa
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra L. (jakarta) ID 9158 (7.7.2007, 7:36)
Vyskusam Elenka este raz tentoraz ten druhy krem ;-) a to mi vobec nevadi, ze rozteky nevysli :-) aj tie placky, co mi ostali mali nesmierny uspech u mojej navstevy a ku (C) boli eňo- ňuňo. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elenka Š. (Elenita) ID 13923 (9.6.2007, 21:57)
nie, nie je to nic zlozite, dakujem za pochvalu. Mam 22 a len zacinam sa ucim, pecenie ma velmi bavi, ale popri VS toho vela nestiham, tak len obcas...ale dakujem potešili ste ma, nie je to fakt nic zlozite....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu