. .. .. .. .. .. .
. .

Stoofvlees- recept, po ktorom vas muzi vynesu do neba :) - RECEPT 25269

Zuzana M. (Zush) ID 145478
.
Oblasť: BELGICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.3.2010
Naposledy: 7.7.2020 10:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 16
NÁVODY 0

HOVÄDZIE MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)


Stoofvlees- recept, po ktorom vas muzi vynesu do neba :)


[ recept č. 25269 zo dňa  ]


Stoofvlees- recept, po ktorom vas muzi vynesu do neba :)


POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie pre 4 osoby: 750g karbonatok- maso ako na madarsky gulas, nakrajane na 2x2cm kocky –najlepsie bez sliach, 2 stredne cibule, 1 PL horcice, cierne korenie & sol, bobkovy list , tuk na maso (Cera) ak nemas, moze byt slnecnicovy olej, 3 dcl tmaveho piva (najlepsie tmavy Saris), 1 krajec chleba (asi 5 az 7 mm hruby) ale nie hrubsi!, 1,5 hrste hrozienok (na farbe nezalezi),

POSTUP PRÍPRAVY

DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON, ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM AKYMKOLVEK SPOSOBOM NA TOMTO, CI INOM WEBE.

Pre abstinentov: pivo v recepte mozme veselo nahradit kvalitnou masovou polievkou –domacim bujonom

1. Chlieb namastime horcicou a nakrajame na kocky 2x2 cm. Pre lenivsich: narez chlieb na kocky a horcicu pridas zvlast.

2. Na tuku oprazime nadrobno nakrajanu cibulu, po chvili pridame nakrajane karbonatky, posolime ich, popeprime a prazime, az chytia tmavsiu farbu. Potom pridame hrozienka, bobkovy list, na kocky nakrajany a namasteny chlieb (alebo kocky chleba a1 PL horcice), zalejeme pivom/bujonom, zamiesame nechame zovriet.
3. Ked zacne maso vriet, premiesame ho, sporak nastavime na jemno a nechame 1 hodinu vriet pod prikryvkou. Mozme obcas jemne pocas dusenia pomiesat.

POZOR! Ziadna zaprazka ani podobne veci uz do maska neidu- chlebik tam spravi najlepsie mecheche

Podavame s hranolkami (originalny recept), ryzou, alebo inak upravenymi zemiakmi, pripadne zeleninovym salatom (nemusi byt). Ak davas viac ako 750g masa, pridaj pivko/bujon, ale nie privela. Na viac ako kilo masa daj urcite pol litra piva/bujonu.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pre abstinentov: pivo v recepte mozme veselo nahradit kvalitnou masovou polievkou –domacim bujonom 1. Chlieb namastime horcicou a nakrajame na kocky 2x2 cm. Pre lenivsich: narez chlieb na kocky a horcicu pridas zvlast.


2. Na tuku oprazime nadrobno nakrajanu cibulu, po chvili pridame nakrajane karbonatky, posolime ich, popeprime a prazime, az chytia tmavsiu farbu. Potom pridame hrozienka, bobkovy list, na kocky nakrajany a namasteny chlieb (alebo kocky chleba a1 PL horcice),


zalejeme pivom/bujonom, zamiesame nechame zovriet.


3. Ked zacne maso vriet, premiesame ho, sporak nastavime na jemno a nechame 1 hodinu vriet pod prikryvkou. Mozme obcas jemne pocas dusenia pomiesat.


POZOR! Ziadna zaprazka ani podobne veci uz do maska neidu- chlebik tam spravi najlepsie mecheche Podavame s hranolkami (originalny recept), ryzou, alebo inak upravenymi zemiakmi, pripadne zeleninovym salatom (nemusi byt). Ak davas viac ako 750g masa, pridaj pivko/bujon, ale nie privela. Na viac ako kilo masa daj urcite pol litra piva/bujonu.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Stoofvlees- recept, po ktorom vas muzi vynesu do neba :) | Mokka rolada ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
andrea k. (happyhappy) ID 42918, mimibazar.sk/happyhappy (28.1.2018, 16:36)
Dnes som varila; výborný recept. Bála som sa hrozienok, či mi to manžel zje, pretože nemá rad kombináciu masa a sladkého; ale recept mu naozaoj veľmi chutil.
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (1.10.2013, 23:36)
Hmmmmm, vyzerá to prudko jedlé. Hovädzinky máme dosť v mrazáku, už teraz mi z tých tvojich obrázkov tečú slinky po klávesnici :-D
ODPOVEDAŤ
Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (1.9.2013, 15:28)
Zuzi :-) Dnes som skúsila tvoj receptík, a môj manžel sa nevedel dopapať |:o) mne tiež veľmi chutil (Y) dala som tam ešte kúsoček chilli papričky a bolo to skvelé :-$ uvarila som k tomu "houskovej knedlik" :-p k tomu nakrájaná červená cibuľka a úžasná papanička na sveteeeeeee (clamp) ďakujem za receptík (K)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (25.11.2018, 9:38)
Nemas zaco, Soni; s radostou :) Dlhsie som tu nebola, tak vidim komentarik az teraz. U mna na povvi.com mas toho ovela viac a aj ine masove lakocinky pre muzika :-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.1.2013, 12:13)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.1.2013, 10:16)
hneď by som si dala, aká som hladná ,-)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (19.1.2013, 17:41)
zuzka, toto jedlo nemá chybu (Y) ešte dobre, že som robila z dvoch kíl mäsa, mali si chlapi z čoho naberať duple :-D mala som trošku obavy z tých hrozienok, lebo nie sme veľmi fanúšikmi ovocia s mäšom, ale netreba sa toho báť, lebo hrozienka majú v tomto recepte svoje opodstatnenie, perfektne dopĺňajú celkovú chuť a vôbec "nevytŕčajú" (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marcela R. (macka) ID 531, mimibazar.sk/marcela (18.1.2013, 12:08)
Zuzi, vyzerá to dobre, len s tým mäskom si nie som istá. Treba kúpiť hovädzie? ,-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (5.2.2013, 20:33)
Maci a dalsi uzasny je tuto: http://povvi.com/vlaamse-paardencarbonaden/

Nevedeli sme sa ho dojest a je totalne nenarocny na suroviny :)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (24.1.2013, 8:44)
Marcelka, robit ho mozes aj z telacieho, aj z bravcoveho, len dlzka varenia je potom ina. A najlepsie je veru z hovadziny. Skus co je naj pre vas doma :) Z telacieho su super twv. Blankety- pozri tuto: http://povvi.com/kalfsblanquette-van-mams,/ a na povvi je aj dalsi :)
ODPOVEDAŤ
Marcela R. (macka) ID 531, mimibazar.sk/marcela (5.2.2013, 17:31)
Zuzi, ďakujem za odpoveď, vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (5.2.2013, 20:31)
Marcelka, nemas zaco- rado sa stalo. Ak chces viac maskovych rcp, navstiv moj blog: www.povvi.com- su tam rozlicne veci, vsetko trojjazycne, ale v HELP najdes uplne podrobny a slovensky navod ako sa k comu dostat :)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (1.9.2013, 18:20)
Rada by som si pozrela recepty na chleby a rozne kolace ci vianocky, ktore mas na svojej stranke, ale pod obrazkami nie su ziadne nazvy a tak ani niet na co kliknut, aby som mala moznost zvolit si slovencinu. Skoda. Neviem kde je chyba.
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (17.12.2018, 9:15)
Pozri nastavenie svojho pc; na povvi.com je vsetko krasne zoradene do rubrik a kliknutim na nazov rcp otvoris nielen postup, ale aj detailny foto-postup. Kliknutim na foto tieto zvacsis a vidis, co potrebujes. Okrem toho, je tam aj online chat, kde mozes reagovat na prislusny recept priamo a ak som online, ihned odpovedam. Ak nie som, chytim odkaz z konkretneho rcp ako email a aodpoviem aj tak :) A pod rcp je kontaktny formular, cize je nemozne ostat bez pomoci :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (25.11.2018, 20:38)
Mirka, chod smelo na povvi.com a v zahlavi si zvol SK vlajocku. potom klikni na MLIAMLIAM a vlavo najdes rubruky s receptami. Klikni na oblubenu najdes stovky receptov. Chlebiky najdes tuto: http://povvi.com/sk/recepty/chlieb/ a pecivo: sladke aj slane je tu: http://povvi.com/sk/recepty/pecivo/ :-)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (1.9.2013, 20:13)
Mirka, záložka na SK je v receptoch na povvi vždy nad uvedenými ingredienciami, tam si klikni a všetko bude v slovenčine. :-)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (18.1.2013, 11:30)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (14.1.2013, 10:47)
uz sa dusi,, hrozienka som nemala, dala som par susenych sliviek,,, Ps: ten alkohol sa po dvoch hodinka snad uplne vyvari,, ? nie? lebo neviem teraz ci to mozu aj deti jest :^)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (24.1.2013, 8:45)
Lenka, pokojne to daj aj detom. Po 2 hodinach varebia tam alkohol uz davno nie je- ten sa odparuje pri zaciatku vrenia :)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (18.12.2012, 20:19)
toto urcite urobim, uz podla fotky je jasne, ze je to dobrotka (Y)
ODPOVEDAŤ
migu m. (migu) ID 36636 (11.12.2012, 18:47)
Dnes sme mali na obed. Masko stacilo hodinku varit a bolo makke (bolo z byka), stavicka sa krasne zahustila. Velmi dobre papanicko (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika T. (erinnuska) ID 115269 (10.12.2012, 13:43)
nie je to tvrdé, predsa len hov. mäsko sa dlhšie varí 8-|
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (10.12.2012, 14:19)
Ahoj Erika, ak mas masko starsie, treba ho dusit dlhsie, ja mu davam vzdy hodinku-az dve- podla toho, ci je z kravy, alebo byka, alebo mi masiar priamo povie, ci zviera bolo starsie, alebo mladsie :) Ale dlhsie dusit nie je naskodu nikdy :) Ja som ho na "tvrdo" nemala nikdy.

Viacej takychto pochutok najdes tuto: http://povvi.com/njamnjam/ Klikaj vzdy na nazov receptu (ak kliknes na foto, iba sa zvacsi, ale neotvori ti este cely rcp) a pod hlavnym fotom kazdeho rcp klikaj na skratrku SK- to pre slovensku verziu receptu.
ODPOVEDAŤ
Blanka a. (blankaa11) ID 50642 (9.12.2012, 17:41)
este sa len vari a uz vonia skvele... :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (upravené 10.12.2012, 9:19)
Pockaj ako si vsetkych 20 oblizete :) Viacej takychto pochutok najdes tuto: http://povvi.com/njamnjam/ Klikaj vzdy na nazov receptu (ak kliknes na foto, iba sa zvacsi, ale neotvori ti este cely rcp)

Iba pripomeniem, ze pod kazdym hlavnym fotom v receptoch su dve skratky: NL je pre holandsku verziu a SK je pre slovensku- na tu skratku treba kliknut pri kazdom rcp a precitas si ho bez problemu po slovensky :)

Masove recepty najdes v rubrike: Gerechten- vlees
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (8.12.2012, 13:47)
(Y) (child8) (banky)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (8.12.2012, 13:40)
no vyskusame a dam vediet,ako chutilo :)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (8.12.2012, 7:17)
skúsim dnes vyložila som hovädzinku....tak uvidím (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (8.12.2012, 12:30)
Katka, skus, je to fantasticke a ak nechces pivo, sprav ho na bujone- da sa vselijkao, Pivko tam robi super chut, takze netreba skoro vobec solit :) Viacej najdes tuto: http://povvi.com/njamnjam/ :) a aj u mna na webke mozes v pohode komentovat- pod rcp a fotkami z pripravy je moznost komentovat vsetko :)
ODPOVEDAŤ
Dagmar G. (dada1010) ID 26999 (2.6.2010, 7:41)
Karbonátky sú fašírky, mleté mäso, nie ? Ale toto je mäso na kocky...
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (24.1.2013, 8:47)
Dagmar, ospravedlnujem sa- zijem v BE a uz som zvyknuta na tunajsie nazvy masa- u nas sa karbonatky volaju prave na kocky nakrajane kusy masa :)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.12.2012, 14:28)
Stoofvlees je dusene hovadzie maso na stave....su to normalne masove kocky, cize nie mlete.
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (26.4.2010, 20:50)
Velmi zaujimavy recept, zvedava som ako bude chutit (Y) (Y) (Y) :-o :-o :-o
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (cela) ID 75552 (26.4.2010, 21:08)
Martuška, vyskúšajte, je to fakt vynikajúce, môj muž nezvykne vychvaľovať jedlo, ale jedol to tri krát po sebe a nevedel sa dojesť. :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (7.12.2012, 13:55)
Marcelka dakujem :) Tesim sa, ze Vam to chuti- dalsie podobne dobroty najdete aj tuto: www.povvi.com Rubriky su v Holandstine, kvoli manzemlovi- aby vedel kde krtory rcp najst, lebo vari aj on :) ale ak kliknete na rubriku, ci na rcp, vsetko je aj v Holandstine aj v Slovencine- SK pod fotom vzdy znamena Slovensky preklad :)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (26.4.2010, 21:11)
Dakujem Marcelka, zajtra to idem urobit (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (cela) ID 75552 (27.4.2010, 21:45)
dúfam, že chutilo. :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (27.4.2010, 22:13)
Urobila som to dnes mozem potvrdit ze je to vyborne,velmi dobra omacka!!!!
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (cela) ID 75552 (upravené 26.4.2010, 21:07)
Tak toto mäsko úplne odporúčam pripraviť, najprv som na recept hľadela nedôverčivo, najmä kvôli tým hrozienkam, ale po ochutnaní a po manželovej pochvale konštatujem, že je výborné. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
erika d. (ekira) ID 16224 (31.3.2010, 8:35)
lekker :-p gr uit noord brabant :-D
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zush) ID 145478 (17.12.2018, 9:17)
Aha, dat is dan iets van t´huis, he? Ik vind het ook lekker :-D
ODPOVEDAŤ
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu