. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (Zush) ID 145478
.
Oblasť: BELGICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.3.2010
Naposledy: 7.7.2020 10:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 16
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie s tekvicou a hnedými šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby : 500 g kuracích pŕs, alebo kuracieho mäsa na kocky, 1 PL čerstvého, alebo ½ čl sušeného tymiánu, 2 PL olivového oleja, rozdeliť, 3 PL múky (alebo bezlpekovej), rozdeliť; 250 g hnedých šampiňónov, na plátky, alebo štvrtinky, 300 g maslovej tekvice, na kocky, 1 menšia cibuľa, najemno, 3 strúčiky cesnaku, pretlačiť, 3 PL masla, rozdeliť, 1 plechovka kokosového mlieka, 1 PL nasekanej petržlen.vňate, 1 Pl čerstvej, najemno nasekanej šalvie (alebo 1 čl sušenej), soľ & korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäsko posyp v miske soľou, korením a tymiánom. Vlož ho do sáčku, pokvapkaj 1 PL oleja a dôkladne pretrep. Potom pridaj do sáčku ešte 2 PL múky a znova dôkladne pretrep. Mäsko zo sáčky vyber, očisť od prebytočnej múky a odlož nabok.

V panvici roztop 1 PL masla. Pridaj kuracie a nechaj ho bez miešania 2 minútky opražiť, až bude zlatohnedé.
Opraž ho takto z každej strany, potom z panvice vyber a drž v teple.

Do tej istej panvice pridaj 1 PL olivového oleja. Pridaj šampiňóny, cibuľu a cesnak, ochuť soľou a korením a premiešaj, až je všetko potiahnuté olejom. Potom pridaj najemno nasekanú šalviu. Opraž to spolu asi 1-2 minútky, a miešaj až huby trocha stmavnú. Teraz ich z panvice vyber a na chvíľu odlož.

Do tej istej panvice pridaj lyžicu masla. Pridaj tekvicu a opraž 2-3 minútky. Pridaj kuracie mäsko a nechaj spolu 1-2 minútky podusiť, pričom dávaj pozor, aby sa tekvica nepripálila. Zalej kokosovým mliekom a priveď do varu. Mäsko nemusí byť úplne zaliate, stačí len do polovice. Prikry a priveď na strednom plameni do varu a nechaj 3 minútky spolu podusiť, alebo až je tekvica mäkká.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Cesnakovo-maslové kuracie lupienky



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 OSOBY: 650 g kuracích pŕs, na rezance, 650 g mini zemiačkov, alebo väčšie na štvrtinky, 1 PL olivového oleja, 3 PL masla, oddelene, 5 pretlačených strúčikov cesnaku, 1 čl čerstvého, nasekaného tymiánu, 1 čl čerstvého, nasekaného rozmarínu, 1 čl čerstvého, nasekaného oregána, soľ a čerstvo mleté korenie MARINÁDA: 1/4 šálky sójovej omáčky, 1 PL olivového oleja, 1 PL pikantnej horčice, čerstvo mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Osobne som dala čerstvý iba rozmarín, zvyšné korenie bolo sušené.
Vo veľkej miske skombinuj kuracie rezance so sójovou omáčkou, olivovým olejom, korením a horčicou. Nechaj marinovať.

Zemiaky predvar vo vriacej, osolenej vode, počas 8 minút. To urýchli čas opekania v panvici a zaistí peknú, zlatú kôrku na zemiakoch. Zemiaky potom sceď, nechaj odtiecť a troška presušiť.

Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote, premiešaj 1 PL olivového oleja a 1 PL masla. Keď sa maslo rozpustí, pridaj presušené zemiaky. Opraž ich asi 4 minúty, premiešaj a opekaj ďalších 4-5 minút, kým sú zemiaky zlaté a ľahko sa dajú prepichnúť vidličkou. Prelož ich z panvice a drž v teple.

Použi tú istú panvicu, a na strednom ohni do nej pridaj zostávajúce 2 PL masla, cesnak a čerstvé bylinky (ja som dala sušené). Kuracie rezance polukladaj v jednej vrstve na panvicu, pričom zvyšnú marinádu odlož neskôr. Opeč mäsko z každej strany počas 1 minúty, kým sa pekne sfarbí - uprav čas opekania podľa toho, ako chceš mať kurča pripravené.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Tekvičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 15 ks: 130 g pyré z tekvice (najlepšie maslovej), 120 ml vlažného mlieka, 42 g roztopeného masla, 1 stredne veľké vajce, 50 g svetlohnedého cukru, 1/2 čl soli, 2 čl sušeného droždia (nepouži čerstvé droždie), 350 – 400 g hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Poznámka: 50 g hnedého cukru môžeš nahradiť 40 g bieleho. Žemličky nie sú príliš sladké, ale ak ich chceš mať sladké, pokojne pridaj ešte 30 g cukru.

Tekvicu olúpaj, nakrájaj na plátky a prípadne odstráň všetky jadrá. Potom ju nakrájajte na malé kúsky. Kúsky tekvice umiestni na plech vyložený alobalom. Tekvicu naň poukladaj a potom všetko úplne zakry ďalšou vrstvou alobalu. Peč pri teplote 230˚C počas približne 30 - 40 minút, až kým sú kúsky jemné a ľahko sa dajú rozmiešať vidličkou. Vyber tekvicu z rúry a všetku ju rozmixuj na hladké pyré v mixéri. Tekvicu si môžeš pipraviť aj deň vopred.

Čas pečenia závisí od zrelosti a veľkosti tekvice. Môžeš ju aj upariť, ale pečenie jej dodáva najlepšiu chuť. Do veľkej misy daj mlieko, roztopené maslo a 130 g tekvicového pyré. Pridaj aj vajce a dobre ho premiešaj s ostatnými surovinami. Teraz do misy pridaj cukor, soľ a sušené droždie a dobre premiešaj.

POZOR! Teplota zmesi by nemala byť vyššia ako 40°C, inak sa kvasinky udusia a nebudú kvasiť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kelovo-šošovicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

12 ks ružičkového kelu, 2 hrste červenej šošovice, 1 malá cibuľa, najemno, šťava z 1/2 citróna, 3 PL oleja, soľ a korenie, chorizo klobáska, alebo slaninka a krutóny z tekvicového chleba

POSTUP PRÍPRAVY

Ružičkový kel očisť, niekoľko vrchných lístkov z neho odlož na dekoráciu a zvyšok nakrájaj na štvrtinky. V hrnci opraž najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridaj kel a šošovicu, jemne ochuť soľou a korením a citrónovou šťavou a ešte chvíľočku podus. Teraz všetko zalej vodou (asi 1 liter), priveď do varu a nechaj 20 minút jemne vrieť.

Medzitým si v panvici opraž chorizo klobásku, alebo slaninku.

Teraz polievku ponorným mixérom rozmixuj najemno a prípadne dochuť soľou a korením. Hotovo.

Polievku nalej do misiek, ozdob opečeným chorizo na postieľkach z kelových lístkov a krutónmi z tekvicového chleba (pozri môj blog) a posyp nasekanou pažítkou, alebo petržlenovou vňaťou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.11.2019, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bezlepkové POVVI Medovníčky ®



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca.100 kusov: 200 g pohánková (bezlepková) múka, 100 g práš.cukru, 70 g ryžovej múky, 65 g medu, 1 vajce, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, 1 čl strúhanej chem.neošetrenej, citrónovej kôry, 50 g rastlinný tuk, Poleva: 1 čl Orgran bezlepková náhražka vajec, 30g + 4 čl vody, 150 g práš.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Je to môj vlastný recept a medovníčky sú úžasné! Najprv spolu zmiešaj všetky suché suroviny, ale dbaj, nech sú múky aj cukor preosiate. Následne rukami pomrv - doslova "rozpráš" tuk v suchých surovinách (viď foto u mňa na blogu). Až teraz pridaj med a vajce a všetko spolu zhnieť v kuch.robote hákom ako chlebové cesto. Pracuj rýchlo, aby sa cesto nezmenilo na neovládateľnú, lepkavú masu. Potom všetko prelož na pomúčenú dosku a zmies lopatkami na misy do homogénneho cesta. Keď je cesto hotové, vlož ho do chladničky na noc odpočinúť (alebo na min.4 hodiny).

Rúru predhrej 180°C.
Odober z cesta asi 1/3 a na pomúčenej doske ju rozváľaj na 5 mm hrúbku (nie tenšie, inak budú medovníky tvrdé). Formičkami z cesta povykrajuj medovníčky a ulož ich na papierom, alebo fóliou na pečenie vyložený plech. Potri ich rozšľahnutým vajcom a peč ich vo vyhriatej rúre počas 8-9 minút (závisí od rúry, preto ich počas pečenia stráž). Mne sa niekedy upiekli už za 8 minút, inokedy to bolo naozaj dlhšie.

Po upečení ich z rúry vyber a ihneď ich prelož vychladnúť na mriežku. Nezdob ich v ten istý deň, aby sa ti glazúra z medovníčkov neskĺzla. Najlepšie je nechať ich postáť do druhého dňa a až potom ich zdobiť.

Na glazúru vyšľahaj 1 čl Orgranu, 30 g a 4 čl vody a preosiaty, práš.cukor, naplň glazúrou cukrárske vrecko so želanou špičkou a môžeš zdobiť. Osobne ich po zdobení aspoň 1,5 dňa nechávam na vzduchu a až potom odkladám.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.11.2018, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bezvaječné a Bezlaktózové Medovníčky ®



POTREBNÉ PRÍSADY

160 g múky, 55 g práškového cukru, 85 g
 medu, 50 g rastlinného tuku, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl
 mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, kôra zo 1/4 citróna, bezlepková a 100% antialergická poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor rozmiešaj s tukom. K múke pridaj zvyšné, iba suché suroviny a dôkladne všetko spolu premiešaj. Potom spoj cukrovú a múčnu zmes a dôkladne premiešaj. Až teraz pridaj med a vareškou, alebo kuchynským hnietačom zhnieť do cesta. Pracuj rýchlo, aby sa z cesta nestala lepkavá masa. Cesto prelož na dosku a zmies do homogénnej masy. Vlož ho do kuchynskej fólie a vlož do chladničky minimálne na hodinku stuhnúť; najlepšie cez noc.

Ak cesto nezahrievaš rukami príliš dlho, pracuje sa s ním veľmi ľahko.Po stuhnutí z cesta odkroj kúsok a len tento rozváľaj na hrúbku 5 mm. Zvyšok cesta vlož do späť do chladu, inak sa bude cesto pri práci nepríjemne lepiť. Formičkami z neho vykroj koláčiky a ulož ich na papierom na pečenie vyložený plech na pečenie. Koláčiky na plech ukladaj s odstupom, lebo pri pečení podrastú.

Zvyšky zmies a proces opakuj až do spotrebovania všetkého cesta.Ak chceš mať medovníčky pekne lesklé, zmiešaj v miske 2 PL mandľového (lieskového, sojového, ryžového mlieka - nie kravského) mlieka a 1 PL javorového sirupu (alebo sirupu Agave, či bazového) a medovníčky touto zmesou potri. Zmes je určená pre potieranie pečiva u ľudí, citlivých na laktózu a vajcia.

Rúru predhrej na 180°C. Medovníčky peč 10-12 minút, alebo až kým kraje pekne zhnednú. Po upečení ich prelož na mriežku a nechaj vychladnúť. Po vychladnutí ich ozdob bezvaječnou glazúrou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Paris Brest


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vencekove cesto s cokoladovym kremom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 17.3.2013, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vanilkovo-citrónová vianočka ®



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL Limoncella, 500 g polohrubej múky, 42 g čerstvého droždia, 100 g jemného kryštál.cukru, 2 PL vanilkového cukru, 1 vanilkový struk- zrniečka vyškriabať, ½ čl soli, citrónová kôra z 1 citróna, 3 žĺtky, štipka kardemonu, 150 g masla, 250 ml mlieka, 2 PL mandľových lupienkov na posypanie, 1 vajce rozšľahnuté s trochou mlieka na potretie, prípadne práškový cukor na posypanie (nemusí), špeciálna papierová forma na pečenie (viac info o nej nájdeš v linku na vianočku v recepte na povvi.com)

POSTUP PRÍPRAVY

DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM V KOMENTAROCH NA TOMTO WEBE.

Do misy preosej múku, pridaj mletý kardamon, vanilkový prášok a soľ a všetko dobre premiešaj metličkou. V strede zmesi sprav jamku. Do jamky podrv droždie s trochou cukru a pridaj postrúhanú citrónovú kôru, žĺtka, Limoncello a za prilievania vlažného mlieka zapracuj cesto. Tesne pred úplným zmiesením všetkých surovín pridaj aj zmäknuté maslo a vymies trošku hustejšie cesto. Vianočku nechaj kysnúť aspoň 45 minút pri izbovej teplote, prikrytú potravinárskou fóliou.

Vykysnuté cesto prelož na pomúčenú dosku a rozdeľ ho na 3 rovnaké diely. Z každého dielu sprav šúľky a spleť ich do vrkoča. Hotový vrkoč zatoť do uzla vianočku vlož do pripravenej formy na pečenie (alebo do truhlíka), alebo na plechu vyloženom papierom, alebo fóliou na pečenie a nechaj ju ešte 45 podkysnúť.

Po vykysnutí ju potri zmesou vajca s mliekom, ozdob mandľovými plátkami a peč ju 10 minút na 190°C (teplovzdušné rúry -20°C), potom stiahni teplotu o 10°C a peč ďalších 45 minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Triclate ®


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Trojnasobna, nepecena, cokoladova torta k narodeninam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (11) posledné: 25.2.2013, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

100% Ryžový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

175 g bielej ryžovej múky, 200 g celozrnnej ryžovej múky, 375 ml ryžového mlieka, 50 g masla, 25 g ryžových otrúb, alebo vločiek (nemusí), 2 vajcia, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL xantánovej gumy (nájdeš v bio predajni), 1 PL sušeného droždia, 1 PL medu, 1 PL soli

POSTUP PRÍPRAVY

DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON, ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM AKYMKOLVEK SPOSOBOM NA TOMTO WEBE.


Že nemáš ryžovú múku? Klikni tuto: http://povvi.com/rijstbrood/ a dozvieš sa, že pre ňu naozaj nemusíš hneď do obchodu.

Ryžové mlieko zohrej v mikrovlnnej rúre. Primiešaj droždie a nechaj desať minút nakysnúť. Zmiešaj spolu obe múku, otruby, soľ a xantánovú gumu.

Vo veľkej mise spolu rozšľahaj vajcia, rozpustené maslo, med a citrónovú šťavu. Pridaj múčnu zmes a kvások do vaječnej zmesi a miešaj pomaly po dobu 5 minút. Cesto prelož do maslom vymastenej chlebovej formy, prikry kuchynskou utierkou a nechaj kysnúť na teplom mieste cca 40 minút.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.12.2018, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu