ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Hrnčeková bublanina
[ recept č. 2278 zo dňa 15.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 vajíčka, 1 hrnček mlieka, ½ hrnčeka oleja, prášok do pečiva, ovocie
POSTUP PRÍPRAVY
Žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme ostatné prísady a sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Poukladáme ovocie, konkrétne v tomto prípade to sú jahody. Upečieme. Preliala som to horúcim jahodovým džemikom, ktorý som vtedy varila :) xixi
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
takto vyzerá upečená
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Klaudia Šišková (klodynka) ID 176207 (13.11.2011, 16:15) |
prave som bublaninku robila,ale trochu inak ,namiesto mlieka som dala stavu zo zavaraniny a chuti vyyyborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (4.7.2008, 20:52) |
Práve som dala do rúry piecť - som zvedavá ako bude chutiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (17.6.2008, 20:02) |
Mirka, aj ja som ju piekla vcera a robila som mrvenicku z mletych vlasskych orechov, trochy masla, krystaloveho cukru a skorice.... Dnes uz ostali asi 4 kusky, stihla som asi 6 kuskov zamrazit pre manzela, ked budem buduci tyzden v porodnici.....po rozmrazeni je totiz este lepsia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (15.6.2008, 13:53) |
Aj ja takuto robievam, akurat nemiesam zvlast zltka a bielka, miesam to vsetko spolu a namiesto 1/2 hrnceka oleja davam len 3 lyzice a staci to.....nie je potom taka mastna.. Vcera som ju piekla s ceresnami, uz vecer z nej nic neboolo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (17.6.2008, 19:28) |
pôvodný recept je len zmiešať ale táto fotka čo mám tu tak som miešala zvlášť žĺtka a bielka a bola úplne iná - a vďaka za fintu s olejom, budem dávať už len 3 PL  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (15.6.2008, 12:59) |
Túto bublaninu som robila, ale s čerešňami, bol to super.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (17.6.2008, 19:25) |
ja som ju tiež v nedeľu robila, som troška experimentovala a urobila som polovicu tmavú a na plech som ju dávala ako mramorovú tortu, a na čerešničky som dala aj mrveničku, ako som sa s ňou piplala tak rýchlo bolo po nej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |