. .. .. .. .. .. .
. .

Čerešňová bublanina - RECEPT 1535

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Čerešňová bublanina


[ recept č. 1535 zo dňa  ]


Čerešňová bublanina


POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec * 150 g masla * 250 g práškového cukru * štipka soli * ½ balíčka prášku do pečiva * 3 PL mlieka * 250 g polohrubej múky * kôra z jedného citróna alebo sušená citrónová kôra * čerešne * vanilkový cukor * na ozdobu: šľahačka v sprej * čerešne * práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Čerešne dozreli, jupííí! Teda nie na našom dvore, ale na susedovom :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Do väčšej misy dajte zmäknutý marganín alebo maslo,
2. pridajte práškový cukor,
3. žĺtky,
4. a nakopnite ručný šľahač a všetko vymiešajte do peničkovej peny penúcej.
5. Keď je peničková pena penúca ako má byť, pridajte citrónovú kôru (pridajte jej koľko chcete)
6. a tri lyžice mlieka alebo smotany - a opäť dobre vyšľahajte.
7. Hele lidičky, asi takto.
8. Čerešne ste už určite umyli a nechali odtiecť.
9. Do cesta pridajte múku,
10. polovičku prášku do pečiva,
11. a varechou zamiešajte.
12. Potom poproste ručný šľahač, aby stále fungoval a vymiešajte bielky do tuhého snehu.
13. Môj šľahač poslúchol, ale už melie z posledného. Dúfam nedostanem na moje čochvíľkové narodeniny od manžela ručný šľahač, lebo poletia obaja von oknom :-), najprv muž a potom šľahač. Sneh z bielkov pomaly zapracujte do cesta vareškou.
14. Cesto by malo byť hustejšie, takže ho "premiestnite" do menšieho vymasteného plechu alebo koláčovej formy (plech vymastite maslom a posypte hrubou múkou)
15. rozotrite ho,
16. naukladajte čerešničky čerešničky čerešne (nevykôstkované)
17. posypte práškovým cukrom (urobí na ceste "kôrku") a upečte. PIekla som ho asi 35 minút pri teplote 180 stupňov.
18. Fertig Mariška. Bublaninu nechajte vychladnúť,
19. posypte ho práškovým cukrom,
20. nakrájajte, našpricujte šľahačku a ozdobte čerešňami. So šľahačkou chutí vááážne bombovo!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Andalúzsky šalát | Čerešňová bublanina | Čerešňový koláč s makom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika K. (petula) ID 4825 (22.6.2012, 10:13)
Výborná bublanina (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Meriamon) ID 7000, mimibazar.sk/meriamon (16.6.2007, 19:18)
Včera sme ju robili s dcérkou. Je úplne geniálna. Najlepší recept na bublaninu aký mám. Len čerešní v nej sme mali málo, lebo sa nádherne zdvihla. Super mňamka. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (7.6.2007, 0:17)
uz som dosla na to preco ked si tehotna vyvaras a vypekas :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-Dto je jedine obdobie kedy sa mozes najest a na bruchu to nebude vidiet :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-Dja som zvedava kolko receptov budes nahadzovat po porode :-D :-D :-Dmacka potom budes varit akurat len vajecne bielka :-D ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (4.6.2007, 13:53)
A tu už ani nehovorím, nádhera, už len (C) a papať (Y) (clamp) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu