Zuzana Č. (zuzulyk) ID 75504 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)
rezníky, ktoré netreba žuť :-)
[ recept č. 22471 zo dňa 21.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
hovädzie rezne, soľ, korenie, strúhanka, mlieko, vajíčka, zemiačky ako príloha
POSTUP PRÍPRAVY
...s obrázkami...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
rezne si naklepeme, osolíme, okoreníme |
![]() |
vtlačíme do nich strúhanku |
![]() |
takto to vyzerá finálne |
![]() |
potom si ich obaľujeme v rozmiešanom vajíčku so soľou a možem dať aj mlieko a dávama ich smažiť na trošku rozpáleného oleja |
![]() |
smažíme a smažíme |
![]() |
Ked máme už všetky rezníky vypražené, poukladáme ich do hrnca ( najlepšie teflónový) zalejeme mliekom, tak by boli celé zaliate a na miernom ohni varíme, môžem použiť aj rozptylovač tepla. Ja ich varím tak cca hodinu a štvrť |
![]() |
mliečko, ktoré sme tam dali nám pekne varením stuhne a vznikne taká super omáčočka, o ktorú je u nás najväčšia bitka, Vďaka mliečku sú rezníky krehučké, samé sa rozlývajú na jazyku a naozaj ich netreba ani žuť ... DOBRÚ CHUŤ!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (20.1.2012, 12:56) |
tak toto musim urobit lebo moj mangel mi hovori ze hovadzinka nic moc pre neho toto ho snad presvedci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (28.3.2011, 0:56) |
Zuzanka, rezníky boli fantastické Dnes som ich prvý krát robila s mliečkom a boli výýýborné Ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária Z. (Cedraa) ID 146152 (7.8.2010, 15:04) |
Mňaaaaaammmmmmm určite vyskúšam vyzerá to skvelo, a vyskúšam aj tie variácie ktoré sú spomenuté nižšie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.8.2010, 14:35) |
Tiež robievam tieto rezne, ale robím ich tak že ich po prudkom osmažení (aby sa vytvorila zo strúhanky a vajíčka kôrka) naukladám na plech vymastený a vystlaný nakrájanou cibuľkou a hríbikmi a zaliate vývarom ich zapekám v rúre. A sú prudko jedlé. Mlieko má určite niečo do seba. Kyselina mliečna obsiahnutá v mlieku mäsko zjemní. Ja si zvyknem mäsko na obyčajné rezne den vopred naklepané a nasolené zaliať mliekom - rezne sú tak šťavnatejšie a mäkšie. Jozko t. z nižšie uvedeného príspevku zrejme mäsko nedostatočne dochutil, alebo mlieko nebolo ok, preto mu nechutilo. Takže nie toto jedlo je nepodarok, ale bohužiaľ to jeho bolo Zuzanka... som presvedčená že aj táto verzia s mliečkom je skvelá , určite niekedy vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.8.2010, 13:50) |
vyzerajú dobre, vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.8.2010, 13:04) |
Tento spôsob prípravy poznám, robievame a voláme to obrátené rezne. Strúhanka sa do mäsa vklepáva. Po opečení ich dávame dusiť do cibuľového základu (maminka robieva v rúre, ja v tlakáči) a sú vždy skvelé, mäkkulinké a chutné. Je to záhada, že bez tohto postupu to mäso pri dusení také mäkké nie je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.5.2010, 11:48) |
odovzdavam odkaz od mamky, skusala tieto rezne,ale nedusila ich,ale piekla v rure a velmi vsetkym chutili. takze dakujeme za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jozko t. (archiv) ID 134521 (25.1.2010, 19:36) |
Toto jedlo je totalny nepodarok ako to mozete jest? jedol som to este tri dni mi bolo z toho zle, toto su rezníky, ktoré netreba žuť [len pre ludi co nemaju chuť] tym ostatnym co to skusia dobru chuť a  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (7.8.2010, 14:54) |
nebolo pokazene maso skor? ja ich robit tak ze ich zapekam a davam leco a volame ich obratene rezne su naozaj mnam a krehucke masko.... no a treba ovonat pred pripravou masko.... potom to tak vypada ked spravime z pokazeneho.... no alebo vajicka treba kontrolovat... inac tu neni nic z coho by bolo zle....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Petra P. (sassannka) ID 40566, mimibazar.sk/sassannka (7.8.2010, 12:52) |
Ja sa ich chystám robiť druhý krát, len nepoužívam mlieko, ale smotanu a nevarím ich, ale zapekám v trúbe. Úspech v mojej domácnosti rozhodne majú Každému podľa chuti ale hovoriť, že Vám po nich bola tri dni zle je trošku prehnané, nemyslíte?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.8.2010, 12:57) |
take komentare ani netreba brat vazne... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Č. (zuzulyk) ID 75504 (28.2.2010, 17:21) |
Je mi veľmi ľúto, že nechutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (22.1.2010, 11:47) |
Tieto rezníky robievam už dávno, len ja do nich strúhanku vklepem, potom do toho výpeku dám usmažiť nakrájanú cibuľu ( my máme radi veľa ), rezne naukladám do misy, navrstvím na ne cibuľku, podlejem vodou alebo vývarom, zakryjem a dám dusiť do rúry na cca. 1 1/2 až 2 hodiny na 150 st. C. Takto sú výborné s ryžou.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Č. (zuzulyk) ID 75504 (22.1.2010, 18:37) |
ahoj Erika, určite raz skúsim aj takto, Ďakujme za typ.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (22.1.2010, 11:36) |
u nás sú to obrátené rezne, mlieko nepoužívam ale dáam ich do tlakového hrnca a prelejem zálievkou - voda, olej, koreniny,...a veľmi veľmi ich ľúbime, robím pravidelne už celé roky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (22.1.2010, 11:32) |
aj my to voláme obrátené rezne a máme ich veľmi radi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.1.2010, 14:26) |
robievame tieto rezniky,hovorime im rezne naopak,ale mieko neouzivame.Moze to byt dobre,skusim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |