Marcela N. (Marcelan) ID 6743 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 227 návštěvníkov)
Domáce rožky - 12 kusov
[ recept č. 10112 zo dňa 7.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 gr. hladkej múky, 1 sáčok sušeného droždia, 300 ml. mlieka, 2 ČL soli, 25 gr. masla, 1 vajíčko na potretie a podľa chuti mak, hrubozrnná soľ na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Tak tieto rožky nemajú chybu, rada sa s vami preto podelím o recept. Spucovali sme ich ešte za tepla.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Všetky suroviny okrem vajíčka nahádžeme do pekárne, spustíme program "výroba cesta" a čakáme, kým si s tým pekárnička poradí a urobí svoju prácu. |
|
Cesto potom rozdelíme na 3 rovnaké bochníky a každý vyvaľkáme do kruhu s hrúbkou cca 0,5 cm. |
|
Každý kruh narežeme na 4 dieliky a stáčame od širšej strany. |
|
Vyformujeme do rožkov (mohli byť aj krajšie, ale bol to 1. pokus;o)) |
|
Necháme asi 1/2 hodiny odpočinúť na teplom mieste, rožky ešte nakysnú. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. |
|
Dáme piecť do rúry na 180 stupňov 15-20 minút. Treba sledovať podľa typu rúry, keď sa začnú sfarbovať a celým domom sa nesie omamná vôňa ;o)))).
Mňam, ani nečakáme, kým vychladnú.... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 90 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Martina R. (ozi) ID 78781, mimibazar.sk/ozi (13.1.2010, 8:35) |
Marcelka, robila som ich včera a niečo úžasné , mäkkučké, nadýchané, fakt výborné, lepšie sme nejedli , deti si pochvaľovali nabudúce skúsim dať aj graham.múku, tak som zvedavá . Ďakujéééém za receptík |
ODPOVEDAŤ |
Saša F. (drobcek28) ID 131432 (8.1.2010, 15:01) |
Vyzerajú fantasticky , minulý týždeň som piekla rožky v pekárničke, ale vôbec sa mi nepodarili , nemala som dobrý recept, tak ďakujem za receptík a hneď ich aj vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (5.1.2010, 21:43) |
ani kupované nie sú vždy rovnaké,o chuti ani nehovorím |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (5.1.2010, 21:32) |
no ďakujem pekne, práve sa dopiekli-akože na ráno-a zachvíľu nebudú, tak sa do nich rodina pustila bezchybné |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (3.1.2010, 18:24) |
dala by som si. len tie moje kilá |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (13.1.2010, 9:20) |
kilá boli,sú a budú,len my nebudeme |
ODPOVEDAŤ |
| | | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (13.1.2010, 19:13) |
Tvoj pohľad na svet je mi nesmierne sympatický , takisto ako ty, pozerala som fotečky, papa |
ODPOVEDAŤ |
| | | | melania l. (lararuby) ID 130989 (18.1.2010, 5:45) |
Anička,dakujem,načo sa hrať na niečo,čo nie som.Nemám rada falošné pochlebovanie,nerada sa hádam a trocha kritiky ma nezabije.A zasmiať sa aj nad sebou dokážem bez problémov. |
ODPOVEDAŤ |
| Klaudia R. (kladika) ID 65067 (31.10.2009, 22:59) |
teda super recept, rozky nadherne napuchli dakujem!!! este su horuce vonaju uzasne.... |
ODPOVEDAŤ |
Lucia T. (lucinka0921) ID 118165 (29.10.2009, 19:21) |
My tieto rozky robime pravidelne,su vynikajuce....Len my robime z kila muky a aj tak nam je malo Ale su fantasticke.A akurat sme ich dopiekli a ideme sa do nich pustit |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka T. (lenka0921) ID 107666 (29.10.2009, 19:17) |
fantasticke rozky |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (14.10.2009, 18:50) |
Dievcatka, dakujem za pochvaly za receptik, som rada, ze som sa mohla s tymto receptikom podelit . Rozteky mate krasne, nahliadla som aj do albumov. Zelam vela prijemnych chvil pri peceni a papani |
ODPOVEDAŤ |
denisa r. (belesek) ID 69182 (1.10.2009, 8:37) |
ja sa na ne chystam zajtra uz sa tesiiiiiim |
ODPOVEDAŤ |
Martina Jendrálová (jendralka) ID 84325 (upravené 1.10.2009, 20:50) |
vcera sme ich skusali robit po 1x, ale dala som 250 obycajnej hladkej muky a 250 grahamovej a boli mnamky mnamky urcite budem robit pravidelne http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=597827 a takto to vyzeralo, to su 3 ktore som zachranila skor, ako mi ich zjedli |
ODPOVEDAŤ |
Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (26.9.2009, 21:59) |
tak ja som vyskusala tieto skvele rohlicky a su jednoducho uuuuuzasne ...chrumkave, chutne a makkucke...robila som v rychlokyske, prvykrat so susenym drozdim, a zistila som, ze susene v rychlokyske nefunguje - neotvorila sa...tak som si povedala ze nech to dopadne ako dopadne, urobila rohlicky, nechala este nakysnut a upiekla a vydarili sa! http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=595008 ...uz ich je tam len sedem, lebo hned si moj a moja uchmatli a ...budem casto piect, dakujeme za vyborny receptik! |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.9.2009, 22:06) |
tiez som ich dnes robila. a tiez sa vydarili. fajnove, zjedla som 3 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=595018 |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.9.2009, 13:28) |
no,a teraz mi poradte.ked robim bez DP, cesto vymiesim a potom necham kysnut,vsak? a az potom z neho formujem rozky,ktore zase necham trosku podkysnut. pochopeno spravne? |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.9.2009, 14:05) |
Janka, mrkni sem... http://nasavareska.blogspot.com/ ... je tam video na pravej strane..mrkni si ho |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (26.9.2009, 14:00) |
Jani, dovolim si odpovedat, napisala si to spravne....aj ja ich niekedy robim bez DP, ked nemam cas cakat hodinu a pol na vykysnutie cesta |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.9.2009, 15:16) |
dakujem,baby.uz mi cesto kysne.no teda,este nie tak celkom.je dost tuhe,tak dufam,ze nakysne |
ODPOVEDAŤ |
| Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (22.5.2009, 14:33) |
mnam su, este teple sme papali, uvidime, ake budu ked vychladnu |
ODPOVEDAŤ |
| jana p. (jana74) ID 16372, mimibazar.sk/jana74 (12.3.2009, 11:02) |
rozky su vynikajuce sme ich zmastili na posedenie |
ODPOVEDAŤ |
Blanka R. (blanka1007) ID 75456 (7.3.2009, 21:59) |
Nooooo, tak to je dobrý nápad s tým syrom, vyzerajú krásne. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (7.3.2009, 21:40) |
Marcelka, musím chváliť zas a zas rožteky pečieme stále dokola a málokedy vydržia do ďalšieho dňa Vyskúšala som už veľa receptíkov na rožteky ale tento je naj naj naj a dnes sme si ich vylepšili postrúhaným syrom a priznám sa nevydržali ani dve hodiny také boli fantastické a tu sú http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=461581 ĎAKUJEMEEEEE |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (8.3.2009, 18:25) |
Jeeej, no tie vyzeraju fantasticky |
ODPOVEDAŤ |
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (4.3.2009, 13:51) |
Prave si pochutnavam a su naozaj supeeeeeer davam medzi oblubene |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia P. (seanick) ID 20001 (27.2.2009, 14:57) |
Tak Dakujem velmi pekne za tento recept , peciem tieto rozky kazde 3 dni )) A to robim dvojitu davku ;o) Zijeme v Kanade a preto je to este vzacnejsie . Ja varim vsetky slovenske jedla a som velmi rada ze som nasla tuto stranku . Este hladam dobry recept na domaci chlieb , poradte mi ktory je taky dobry ked mozete . dakujem velmi pekne . |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (4.3.2009, 8:20) |
Lucka, zdravim do Kanady a som rada, ze moje rozky preleteli az za ocean |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia P. (seanick) ID 20001 (6.3.2009, 22:16) |
Dakujem pekne za pozdrav , |
ODPOVEDAŤ |
| | Miriam B. (blska) ID 5981 (1.3.2009, 20:34) |
Ahoj.My si pecieme chlebik podla receptu starej mamy.Potrebujes kilo hladkej muky,akehokolvek typu,40g drozdia(alebo 2 sacky suseneho),polievkovu lyzicu soli,prave tolko rasce a vodu podla potreby.My to robime tak ze nerobime kvasok,ale vsetko to dame do kopy a rucne to polhodinu miesime.Cesto by malo byt take ze sa bude pri mieseni lepit na ruky,ale malo by sa zaroven odliepat od nadoby v ktorej sa miesi.Ale na spravnu hustotu dojdes praxou.S nasimi prvymi chlebikmi sme mohli beton rozbit .Potom cesto vyklopis na cistu pomucenu utierku a vlozis v tej utierke do vhodnej nadoby.My pecieme okruhly chlebik,lebo ho davame kysnut do okruhlej misky.Takto ho treba nechat zakryty hodinu.Potom ho vyklopis na pomuceny,ale nepomasteny plech a potries osolenou vodou(mala lyzicka soli na dva deci vody,nie viac,lebo bude slana korka) a das ho piect do vopred vyhriatej rury na 200 stupnov na hodinu.V polovici pecenia ho este vytiahnes a znova potries vodou aby bol pekne leskly.Po upeceni ho znova,tentoraz uplne dokladne natries cistou vodou aj zospodu, zabalis ho do cistej utierky a nechas vychladnut.To dokladne navlhcenie nakoniec je dolezite,aby zmakla korka.My na to pouzivame klasicke pierko z husi.Ak by si si nevedela rady,napis.My uz iny chlebik ani nechceme.Zvykneme este do cesta pridat 4 lyzice celozrnnej muky,pripadne aj slnecnicove semiacka.Ale to skus az ked budes mat vsetko pekne vyskusane a nacvicene.Prajem dobru chut. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia P. (seanick) ID 20001 (6.3.2009, 22:14) |
Ahoj Mirka, Dakujem velmi pekne za recept , velmi si to vazim , Vyskusam ho upiect a napisem ako sa mi podaril . Este raz Vdaka , s pozdravom Lucia |
ODPOVEDAŤ |
| Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.2.2009, 22:18) |
vytiahla som ich z rury a hned polovica chyba |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 90 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |