Domáce rožky - 12 kusov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 gr. hladkej múky, 1 sáčok sušeného droždia, 300 ml. mlieka, 2 ČL soli, 25 gr. masla, 1 vajíčko na potretie a podľa chuti mak, hrubozrnná soľ na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak tieto rožky nemajú chybu, rada sa s vami preto podelím o recept. Spucovali sme ich ešte za tepla.

Všetky suroviny okrem vajíčka nahádžeme do pekárne, spustíme program "výroba cesta" a čakáme, kým si s tým pekárnička poradí a urobí svoju prácu.
Cesto potom rozdelíme na 3 rovnaké bochníky a každý vyvaľkáme do kruhu s hrúbkou cca 0,5 cm.
Každý kruh narežeme na 4 dieliky a stáčame od širšej strany.
Vyformujeme do rožkov (mohli byť aj krajšie, ale bol to 1. pokus;o))
Necháme asi 1/2 hodiny odpočinúť na teplom mieste, rožky ešte nakysnú. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Dáme piecť do rúry na 180 stupňov 15-20 minút. Treba sledovať podľa typu rúry, keď sa začnú sfarbovať a celým domom sa nesie omamná vôňa ;o)))). Mňam, ani nečakáme, kým vychladnú....