
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Ľubica Š. (Lubiq) ID 3205 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Tekvicova polievka s pomarancom[ recept č. 10122 zo dňa 7.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 tekvicu - cca 3/4 kg (po ocisteni asi 1/2 kg - pouzila som taku s tuhsou duzinou, tmavo oranzovou - odrodu netusim), 1 PL oleja, 1 PL masla, 2 vacsie pomarance, 2 ČL bujonu (pouzivam z DM-ka - od ALNATURY - Klare Gemusebruhe - neobsahuje glutaman a podobne "vylepsovacky"), horuca voda Priloha: opeceny nakrajany rozok / zemla / sendvic POSTUP PRÍPRAVY Je to inspiracia z minulorocnej dovolenky v Egypte - je to docela divoka kombinacia, ale chut je naozaj zaujimava. A priprava maximalne jednoducha. Mozno jest aj teple aj na studeno :-) Tekvicu osupat, vnutro s jadierkami vydlabat, postruhat na vacsom struhadle. Do hrnca dat lyzicu oleja a lyzicu masla, rozpustit a tekvicu na nom trosku osmahnut. Pridat 2 lyzicky bujonu a doliat horucou vodou. Podusit tak cca 30 min - do makka - potom rozslahat rucnym mixerom. Pridat rozmixovany pomaranc* aj so stavou a premiesat. Kto chce moze trosku dosladit cukrom, ak by boli pomarance prilis kysle, ale ja vacsinou uz nic nepridavam. Je mozne, ze by k tomu pasovalo aj nejake korenie, ale zatial som neskusala, ak by niektora mamina testovala a mala dobry napad, potesim sa. Podavat mozno s oprazenym nakrajanym rozkom a pod. Kto by chcel, urcite by to pri podavani znieslo aj pokropit na efekt sladkou 10% smotanou :-) *Pomaranc orezat nozom tak aby sme dali dole aj tu tenku vrchnu bielu supku, co inak bezne jedavame. Potom z neho vyfiletovat len duzinu - zabere to chvilku casu - lebo treba vlastne povyrezavat jednotlive mesiaciky. Najlepsie je to robit rovno nad nejakou vyssou miskou alebo hrncekom, lebo pri tom z pomaranca tecie docela dost stavy tak, aby sme ju vsetku vyuzili. Nakoniec aj z toho stredu, co nam ostal, vyzmykat v ruke vsetku stavu. (Tie biele supky nie su dobre davat, lebo by to bolo trosku horke). Rozmixovat rucnym mixerom. |