. .. .. .. .. .. .
. .

Výýborná kakaová marlenka - RECEPT 4463

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)


Výýborná kakaová marlenka


[ recept č. 4463 zo dňa  ]


Výýborná kakaová marlenka


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode
Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....
... a cukor.
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny..
... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.
Takáto hnedá pena.
Potom primiešame múku zmešanú s kakaom.
ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.
Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo)
rozdelíme ho na 6 rovnakých častí.
Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka.
Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.
Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.
Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo....
... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko.
Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov...
... ktoré potom preosejeme cez vyváračku.
No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom.
Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.
Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:)
posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.
Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne.
Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta k zajtrajším Natálkyným 2- narodeninám | Výýborná kakaová marlenka | Kokosový šišmiš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Marta Š. (siskam1) ID 199001 (9.4.2013, 9:52)
Evka, túto marlenku som robila už tretíkrát a musím povedať, že je vynikajúca, samozrejme že musí postáť, najlepšie cez noc. Dala som si záležať aj pri krájaní, takže som ju mala ako kúpenú, fakt ukážkovú. Teraz cez víkend sme boli v jednom hoteli, kde nám servírovali marlenku a musím povedať, že bola akási viac karamelová, neviem asi skúsim nabudúce ten karamelový puding. Mala som pocit akoby bol jeden plát potretý len čistým karamelom. Neviem možno sa mýlim, ale bola fakt viac karamelová, výborná. Tak skúsim možno aj tento spôsob. A keď sa podarí, napíšem. Ináč som rada, že som Tvoj recept našla.
ODPOVEDAŤ
mirka f. (petronela84) ID 273473 (3.4.2013, 17:44)
Prepacte, ja som robila 2x tento recept a 2x siel do kosa.... tie platy boli uplne ako podosvy od topanok... ak sa to niekomu podarilo gratulujem. nakoniec sme po hromadnej porade prisli na to ze je tam strasne vela sody... jedna polievkova je velmi vela... a prave to robim s jednou kavovou lyzickou sody a cuduj sa svete mali tie zeny co mi radili pravdu.... :)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (3.4.2013, 19:53)
Mirka, tu nižšie som aj ja písala, že som to mala strašne tvrdé, ale ja som marlenku dokončila, nevzdala som to a cez noc nádherne zmäkla, bola dobrá, ale nabudúce určite spravím bez kakaa, tak je podľa mňa marlenkovskejšia ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
mirka f. (petronela84) ID 273473 (13.4.2013, 20:25)
praveze ked platy zostanu tvrde to je dobre.. lebo zmaknu ale ja som co som piekla tak boli praveze take divne.. zostali makke take ohybne a mali uplne taku divnu chut vobec nie ako medove... boli ako podosva od topanok a kolegyni sa to tak isto podarilo tiez... ze to vyhodila... a potom som davala len malu lyzicku sody a aj stvrdli aj som ich naplnila a super.. . s prepacenim "zozrali" sme to hned... a este nieco.. ja robievam nie z uvareneho salka plnku, lebo sme mali original marlenku a ta nebola s karamelovou.. nasla som si na ceskom mimibazare a oni robia z normalneho neuvareneho salka... a veru skor sa to podobalo...
ODPOVEDAŤ
Denisa B. (DenaB) ID 3225, mimibazar.sk/denab (3.4.2013, 12:02)
perfektnááá (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (28.3.2013, 19:30)
Tak, dala som sa na to a mám marlenku upečenú, ale ako zmäkne, to neviem, tie pláty boli tvrdé ako kameň!Je to normálne, baby? ZAjtra idem do práce, ak mi to nezmäkne, som nahraná, ostatnem na sviatky bez koláčika :^) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Júlia C. (svadobkajuvi) ID 196140, mimibazar.sk/svadobkajuvi (24.2.2013, 13:13)
je úúúplne úžasná... - nebíčko v papuľke.. :) fakt!! (Y) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maja c. (macis) ID 63536 (30.12.2012, 14:16)
ja peciem na plechu 33x36 cm a narezem z nej cca 50-60 ks ,-) (Y) a je božskááá [A] (Y)
ODPOVEDAŤ
janka m. (jmacejovska) ID 38867 (22.12.2012, 19:56)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (zuzka67) ID 197901 (21.12.2012, 21:59)
(Y)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (21.12.2012, 18:13)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dana C. (atreyu) ID 28109 (19.12.2012, 13:12)
luxusný koláčik a podaril sa aj v 30 ročnej plynovej rúre...robila som presne poďa recpetu nič som nemenila akurát som tie omrvinky dala do mixéra apoužila viacnásobný papier na pečenie...taktiež odporúčam robiť z dvojitej dávky pretože vyšla taká kocka...takže ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna B. (Aninka70) ID 76313 (2.12.2012, 14:20)
Je perfekntýý (L) (L) (L), vyskúšané, aj orechová marlenka..mňam,mňam.. (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Natália C. (cicka200) ID 249599 (2.12.2012, 13:30)
na vianoce možno vyskušám dufám že bude chutit :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Zuzana M.) ID 2311 (5.11.2012, 19:06)
Fantastická, každému chutila (Y) môžem sa spýtať, cca na aký rozmer by sa mala dať vyvaľkať? ja som ju mala 25x33 cm
ODPOVEDAŤ
Hana A. (Hanca066) ID 122370 (19.10.2012, 20:39)
Pečiem tiež túto marlenku už dlhší čas a ja ešte pridávam do pomletých okrajkov aj nasekané orechy a krém robím nie zo salka ale takto:2dcl mlieka,2lyž.hrubej múky-uvaríme na hustú kašu,12dkg maslo,12dkg ml.cukor,1žltok,1/2vanilk.cukru.Samozrejme to robím z trojitej dávky na celú marlenku a tiež veľmi chutí.Tento recept som raz našla na kupovaných medových plátok tak som ho vyskúšala a od vtedy robím len tento krém :-)
ODPOVEDAŤ
marcela s. (maca137) ID 50883, mimibazar.sk/maca137 (6.10.2012, 21:27)
ďakujem za receptík, ja som ho urobila dcérke ako bezlepkový a karamelový
je to bezvadná mňamka (Y) (Y) (Y)
(D) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana Š. (mijadave) ID 237540 (28.9.2012, 23:59)
tato marlenka je uplne uzasna (Y) (L) vsetkym neskutocne chuti (zajic) bratia nechcu nic ine na meniny alebo narodeniny, len tuto marlenku a samozrejme nemoze chybat na ziadne sviatky... vzdy sa mi podarila... prikladam posledne foto, dokoncila som ju pred polhodkou http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=875048 velmi dakujem za uzasny receptik (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva Némethová (ajvika) ID 79647 (5.8.2012, 16:26)
Fantastický recept, môj muž strašne má rád túto Marlenku, je neskutočne výborná, ďakujeme za recept. (clamp)
ODPOVEDAŤ
katarina j. (katuss25) ID 90735 (27.6.2012, 12:02)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava s. (miramax) ID 13205 (12.6.2012, 14:38)
chcela by som sa opýtať asi na aký rozmer mám vyvalkať cesto???
ODPOVEDAŤ
Monika Ď. (ďurfinka) ID 86572 (23.4.2012, 14:38)
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu