končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Omáčka zo zaváranej zelenej fazuľky, tzv. lúsková:-)))), alebo obed za 30 minút........ (15) 23.2.2023, 11:40 *♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥* (8) 2.4.2022, 17:26 *♥*Omáčka chrenová (s údeným) alebo kôprová (s hovädzím)*♥* (22) 30.1.2021, 15:50 niektu ju miluje, niekto nenávidí:-))))))) ŠALÁTOVÁ OMÁČKA (3) 4.4.2020, 12:14 Kôprová omáčka s hovädzím mäskom a zemiačikmi (18) 20.1.2020, 14:48 *♥*Paradajková kapusta*♥* (66) 2.1.2019, 11:08 sviečková na smotane (17) 1.1.2019, 20:27 Omáčka z hlivy ustricovej (5) 16.1.2018, 2:16 *♥*Tekvicový prívarok (omáčka)*♥* (35) 5.9.2017, 15:53 Bazalková omáčka ... dokonaláááá (1) 11.7.2017, 16:02 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY recept tu určite už niekde je, ale pridám aj svoj:-)))) POSTUP PRÍPRAVY Hovädzie mäso trochu orestujeme na oleji, aby sa zatiahlo, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, soľ a udusíme domäkka (ja tradične v tlakovom hrnci). Mäkké mäso vyberieme a odložíme (nejzeme:-))))..., vyberieme aj bobkový list a ostatné suroviny riadne pomixujeme, prilejeme smotanu na varenie a trochu mlieka a ak treba tak omáčku trochu zahusíme múkou (ale veľakrát ani nie je treba, lebo tá zeleninová zmes je dosť hustá, záleží na tom ako veľmi ju zriedite). Ochutíme citrónovou šťavou, prípadne ešte dosolíme. Príloha je mäsko a kendľa. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 82 návštěvníkov) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 1.1.2019, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Cestoviny s omáčkou "Kurča na smotane"POTREBNÉ PRÍSADY olej * cibuľa * mletá červená paprika * kurací vývar alebo bujón rozmiešaný v horúcej vode * smotana na varenie * hladká múka * maslo POSTUP PRÍPRAVY v postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 2.7.2016, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Paradajková kapusta*♥*POTREBNÉ PRÍSADY polovica stredne veľkej bielej kapusty (najlepšie mladučkej, aká je teraz v predaji), 1 cibuľa, 500 ml paradajkového pyré alebo veľký pretlak, soľ, mčk, troška drvenej rasce, práškový cukor, vegeta, olej, hladká múka POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (66) posledné: 2.1.2019, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Zemiakový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg zemiakov, 1 l vody, vegeta, mletá červená paprika, soľ, zopár bobkových listov, 3 lyžice octu, 2 lyžice hladkej múky, 250 ml šľahačkovej smotany, 2 dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Očistené zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme vegetu, soľ, mletú papriku a bobkový list*Necháme zovrieť a varíme do polomäkka*V smotane rozmiešame múku a vlejeme do zemiakov*Premiešame a mliekom doriedime*Nakoniec pridáme ocot* My sme k nemu mali fašírky, do ktorých nepridávam žiadne pečivo a ani ich neobaľujem. Zdroj: už dávnejšie stiahnuté z netu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 30.10.2014, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
KELOVÝ PRÍVAROK S FALOŠNÝM GULÁŠOMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčší kel, 3-4 zemiaky, soľ, 2-3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie...................na guláš : 3-4 špekáčiky, 1 cibuľa, 1PL paradajkového pretlaku, 2ČL gulášového korenia, vegeta, celé čierne korenie, voda, majoránka, solamyl, olej, voda a hladká múka POSTUP PRÍPRAVY V OBRÁZKOVOM POSTUPE OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 14.11.2016, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Omáčka chrenová (s údeným) alebo kôprová (s hovädzím)*♥*POTREBNÉ PRÍSADY cca 6 PL oleja, 5 PL hladkej múky, 3/4 litra mlieka, 1 dl šľahačkovej smotany, ocot, cukor, soľ, chren alebo kôpor, voda na zredenie podľa potreby (alebo mlieko) POSTUP PRÍPRAVY Základ pre obidve omáčky robím rovnaký, rozdiel je iba v záverečnom finiši, kde kôprovku dochutíme čím? :))) Áno, správne kôprom. A chrenovku dochutíme chrenom... buď hotovým sterilizovaným alebo postrúhaným čerstvým... takáto býva najlepšia, ale večne nemá kto chren strúhať :-) Do rozohriateho oleja dáme múku a urobíme zápražku bledohnedej farby. Robíme ju pomaly, aby nám neprihorela. Odstavíme a necháme chvíľu schladnúť (nie je to nutné, ale takto určite nezhrčavie). Studené mlieko vlejeme do zápražky a poriadne rozmiešame. Dáme znova na sporák a omáčku často miešame. Postupne, keď začína hustnúť, miešame stále a pridáme i smotanu. Osolíme a necháme ju trocha povrieť. Odstavíme a dochutíme. Ak chceme chrenovú omáčku, pridáme postrúhaný chren a dochutíme octom a cukrom. Už nevaríme. Ak chceme kôprovú omáčku, po odstavení do nej pridáme nasekaný čerstvý alebo mrazený kôpor, pridáme ocot a štipku cukru. Ale to už podľa chuti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 30.1.2021, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Domáca majonéza resp. tatarská omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka * olej * NA DOCHUTENIE: 1PL soli * horčica * cibuľa * 1 PL octu * 1 PL kryštálového cukru * MČK POSTUP PRÍPRAVY Výroba domácej majonézy alebo tatarskej omáčky Vám zaberie až 5 minút z Vášho drahocenného času. Toto množstvo používam asi na 1 liter tatarskej, do šalátu asi na 3-4 kg zemiakov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (31) posledné: 26.2.2017, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Mäsko s horčicovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY hľadala som tu v omáčkach nejakú dobrú inšpiráciu, ale okrem stále opakujúcich sa (kôprová, chrenová, sviečková, paradajková a ešte zopár) som nenašla nič.. Tak vám ponúkam tú moju. Moji synovia povedali : "Mami toto je báječný obed" :) POSTUP PRÍPRAVY Výber mäska nechám na vás . Môžete si zvoliť kuracie, bravčové, alebo hovädzie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 30.4.2014, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Tekvicový prívarok (omáčka)*♥*POTREBNÉ PRÍSADY tekvica strednej veľkosti, cibuľa, olej, rasca, smotana na varenie (alebo kyslá pochúťková), kôpor, soľ, cukor, ocot POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu prepolíme a lyžicou vydlabeme jadierka a nepoužiteľný stred. Potom škrabkou na zemiaky očistíme vrchnú šupu. Z mladej tekvičky to ide jedna radosť. Potom tekvicu pokrájame na menšie časti a buď ju pokrájame alebo postrúhame nahrubo. My strúhame strúhadlom na hranolky, nechceme mať totiž tekvicovú kašu. Na oleji orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno a pridáme tekvicu. Osolíme pre začiatok len 1 čL soli a pridáme trocha celej rasce (asi tak 1/4 čL) , pomiešame, chvíľu restujeme (3 - 5 min), vidíme, že tekvica púšťa šťavu. Budeme ju dusiť, takže potrebujeme ju podliať. Pridáme len toľko vody, aby tekvica nebola celá ponorená. Zamiešame a prikryjeme. Pri mladej tekvičke stačí úplne 10 minút (ak máme staršiu, napichneme, okúsime). Kým sa dusí, pripravíme si zátrepku zo smotany a hladkej múky. Pre toto množstvo asi tak 1/4 l smotany a 2 PL múky rozhabarkujeme, aby neboli hrčky a nalejeme k tekvici, pričom ju miešame. Samozrejme že v tejto chvíli poriadne zhustne. Preto pridáme potrebné množstvo vody alebo ak chcete, môžete i mlieko. Opäť miešame, aby omáčka neprihorela. Necháme ju povrieť asi 2 minúty, nezabúdame miešať. Odstavenú omáčku dochutíme. Môžeme jej chvíľu dať pauzu, aby trocha vychladla a nepopálila nám jazyk pri ochutnávaní :-) . Omáčku dosolíme podľa chuti, pridáme cukor a ocot tiež podľa toho, ako máte radi. (Ja osobne som dala okrem tej prvej 1 čL soli ešte asi 1,5 ďalšej + 1,5 čLprášk.cukru + 3 PL octu) A na záver pridáme kôpor - čerstvý, mrazený, akýkoľvek. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 5.9.2017, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
CHRENOVÁ OMÁČKA SO SYROM, alebo obed za 10 minút :-)POTREBNÉ PRÍSADY chren vo fľaške, tvrdý syr neúdený asi 50g, smotana na varenie 250 ml, mlieko 1/2 l, soľ, olivový olej, solamyl na zahustenie 1 pol.lyžica zarovnaná, 3 dcl vody ************* knedľa+údené POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá: mlieko nalejeme do hrnca, pridáme za lyžicu olivového oleja, pokrájaný syr na kúsky, chren asi pol fľašky (radšej potom viac, podľa chuti) smotanu, soľ podľa chuti, ja osobne len málo. Privedieme do varu a potom tyčovým premixujeme, do hladka. Potom pridáme v šálke vody rozmiešanú 1 lyžicu solamylu a prevaríme ešte chvíľku na min. teplote, nakoniec pridáme kôpor (ak chcete) Veľmi odporúčam, chuťovo výborná aj bez zápražky, ktorú ja osobne nemusím. Už dávno "nefičí" lebo to nieje zdravé a vhodné pre deti. Solamyl je diétna náhrada zápražky, ktorú vrelo odporúčam pre deti, keďže hladká múka sa lepí na črevá a nieje zdravá. Ani manžel nespozná rozdiel medzi touto mojou a zapraženou omáčkou, to Vám ručím, mám to odskúšané, ten môj tiež vyrástol na zápražkách a moje diétne varenie si rýchlo obľúbil. Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KATARíNA T. (katka0210) ID 57775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 18.1.2017, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |