. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Dana P. (pokemonka) ID 48024
.
Oblasť: Kežmarok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.5.2008
Naposledy: 21.5.2022 11:54
Aktualizácia: 30.5.2019 11:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 24
RODINNÉ FOTOGRAFIE 7
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 33
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

bravčové mäso s vínom, worchestrom a proven. korením



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, soľ, horčica, worchester, provensalské korenie, červené víno, vegeta, bravč. masť alebo olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové rezne trošku osolíme a vyklepeme, z každej strany potrieme horčicou, poriadne pokvapkáme worchestrom a posypeme poriadne provensalským korením.
Takto pripravené rezne dáme na rozpálenú panvicu s roztopenou masťou (olejom) a každý kúsok opečieme z každej strany 3 minúty. Opečené rezne uložíme na iný tanier. Do panvici, v ktorej nám ostal výpek po opekaní mäsa prilejeme červené víno (aspoň 1 dcl) a polievkovú lyžicu kečupu, zamiešame a pridáme trošku vody a trošku vegety. Do toho položíme všetky rezne a dusíme viac ako hodinu. Občas treba mäso obrátiť a ak je potrebné doliať víno alebo vodu, aby sa nepripalilo. Mäsko je vynikajúco ochutené a mäkkučké.
Ja to robím z brav. karé, ale správne sa to má robiť z bravč. panenky - vtedy sa mäso pripravuje oveľa rýchlejšie.
ako príloha je vynikajúca zapekaná zelenina, hranolky alebo čerstvý zeleninový šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1 palmarín, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, nastrúhané jablká, škoricový cukor , 1 hrnček = 250 ml

POSTUP PRÍPRAVY

na dosku si vysypeme múku, prášk. cukor, mäkký palmarín, 2 vajcia a prášok do pečiva (ten vždy rozmiešam v múke a až tak ho vysypem). toto všetko spracujeme rukami na pekné cesto, ktoré rozdelím na 2 časti, zabalím každé jedno do sáčka a šupnem do mrazničky, tak na 10 až 15 minút, aby som ho dokázala potom preniesť na pekáč.

asi 10 väčších jabĺk si nastrúhame na strúhadle, podľa chuti pridáme 1 škoricový cukor a ak sú jablká kyslejšie, tak pridáme ešte aj kryštálový cukor, premiešame rukami.

na vymučenú dosku si dáme prvé cesto z mrazničky a vyvaľkáme na približný rozmer pekáča, ktorý sme predtým vymastili palmarínom a vysypali hladkou múkou. Keďže je cesto chladnejšie, ľahšie ho prenesieme rukami a uložíme na pekáč, rukami ho upravíme, orežeme a dolepíme, kde chýba, skrátka tak, aby bol pokrytý celý plech. na to poukladáme jablká a dáme druhú vrstvú rozvaľkaného cesta. vrchné cesto potom trošku popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 1 hodinu, treba sledovať, ako sa pečie.
upečené pokrájame a pocukrujeme prášk. cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.10.2020, 12:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

cesnakový koláč k pivku, vínku...



POTREBNÉ PRÍSADY

4 zemiaky stredne veľké, 1 kg polohrubej múky, 1 droždie, 4 čajové lyžičky soli, hrsť celej rasce, 2 dcl oleja do ktorého pretlačíme celú hlávku cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

4 zemiaky uvaríme v šupke.
1 droždie rozmiešame v troške teplého mlieka (ja pri robení cesta ešte stále prilievam teplé mlieko, lebo ho vždy dám málo. Ťažko je mi povedať koľko presne, pri spracovaní cesta uvidíme, či to mlieko ešte treba priliať.)
Vypracujeme kysnuté cesto z múky, postrúhaných zemiakov, droždia, soli a rasce.
Necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, t.j. budeme mať z tejto dávky 2 koláče.
Cesto roztiahneme na vymastený plech (môžeme si namočiť ruky do oleja a tak ho roztiahnúť).
Dáme piect na 180 stupňov cca. 30 minút. V priebehu pečenia 3 x potierame olejom s cesnakom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

palacinky starej mamy



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 palacinky potrebujeme: 1 vajce, 2 dcl mlieka, 100 g polohrubej múky, 2 polievkové lyžice prášk. cukru, trošku oleja na praženie mne sa osvedčilo najlepšie na palacinky použiť mlieko z mliekomatu - je mastnejšie a lepšie sa z neho pečú palacinky

POSTUP PRÍPRAVY

vajce, mlieko, múku a cukor do hladka poriadne vymiešame ručným mixérom. Z pripraveného cesta upečieme na vymastenej palacinkovej panvici tenké palacinky, ktoré ľubovoľne ochutíme - my používame detský vanilkový krém a niekedy aj nutellu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

jednoduchý kurací perkelt



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie rezne, maslo, menšia cibuľa - nemusí byť, červená sladká paprika, 1 šľahačka 33%, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle speníme nadrobno pokrájajú cibuľku (kto nemá rád cibuľu, nemusí ju dávať), pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne (ja pre 3 osoby použijem 2 menšie kuracie rezne) a mäsko opražíme "do biela", pridám 1 čajovú lyžičku červenej papriky, pomiešam a rýchlo podlejem vodou - tak aby mäso nebolo celkom zaliate, musí sa totiž dusiť. Pridám soľ, môžme aj čierne korenie a udusíme do mäkka, asi 30 minút - občas premiešame, ak je málo vody, dolejeme. Keď je mäso už mäkké, šťavu zahustíme šľahačkou, do ktorej sme pridali 1 vrchovatú polievkovú lyžicu hladkej múky a vlejeme k mäsu. Mne sa to väčšinou podarí urobiť veľmi husté, vtedy pridám ešte vývar z polievky alebo čistú vodu a nechám to prevrieť.
AKo prílohu podávam cestovinové kolienka.
Obed je hotový za 45 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 16.2.2024, 23:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

mäkké medovníky



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg palmarín, 15 dkg medu, 20 dkg prask. cukor, 1 dcl vody, 60 dkg hladkej muky, 2 cele vajcia, 2 cajove lyzicky sody bicarbody, mleta skorica, klinceky

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme: 25 dkg palmarínu, 15 dkg medu, 20 dkg prášk. cukru a 1 dcl vody. Do vychladnutej masy (rovno do hrnca) pridáme: 60 dkg hladkej múky, 2 celé vajcia, 2 čajové lyžičky sódy bicarbódy, mletú škoricu, klinčeky. Vezmeme ručný mixér a všetko pekne zmiešame, na chvíľu dáme do chladničky (ja dávam na 1 hodinu). Plech na pečenie trošku natieram palmarínom alebo obyčajným maslom. Medovniky pečieme maximalne 10 minút (nie dlhšie, lebo budú tvrdé ! ) pri teplote 180 stupňov. Po upečené (rovno z rúry) HNEĎ potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Medovníky sú mäkkučné a s cestom sa veľmi dobre pracuje.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 217 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (102) posledné: 11.4.2017, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablková štrúdľa



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 250 g hladkej múky, 80 g masla, 1 žĺtok, 1 dcl mlieka, trošku soli plnka: 1 a 1/2 kg jabĺk, 1 škoricový cukor, kryštýlový cukor podľa kyslosti jabĺk

POSTUP PRÍPRAVY

cesto: Na dosku preosejeme múku, pridáme maslo, žĺtok, soľ a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať pol hodiny.
plnka: jablka nastruháme, premiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom a rozdelíme na 3 časti.

Z chladničky vyberieme cesto, rozdelíme na 3 diely. Každé rozvaľkame na pomučenej kuchynskej utierke, pokvapkame maslom (olejom), posypeme troškou strúhanky, posypeme jablkami a zvinieme pomocou utierky. Po každom otočení cesto natierame maslom (olejom), aby sa pri pečení lístkovalo.
Tak vyrobíme tri štrúdle. Vložíme ich na pomastený plech. Počas pečenia ich ešte aspoň 1-2 kráť potrieme maslom. Pečieme v horúcej rúre (180 - 200 stupňov) dozlatista.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.11.2012, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

vynikajúco dochutený Tokaň



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept mojej svokry a naozaj je to vynikajúco dochutené mäsko. Takže potrebujeme: 1 kg chudého bravčového mäsa (ja dávam brav. stehno), 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička štipľavej papriky, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, karí korenie, worchestrová omáčka, 100 g údenej slaniny, 250 g cibule, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, hrsť húb (čerstvých alebo sušených), 1 lyžica oleja alebo bravč. masti, 2 lyžice kečupu, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na hrubšie rezance a osolíme.
V miske zmiešame mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, podľa chuti kari korenie a worchestrovú omáčku. Premiešame s mäsom. (poznámka: Ja osobne dávam málo čierneho korenia a štipl. papriky, aby to jedol aj náš drobec, lebo jedlo je pri dodržaní presného pomeru korenia dosť pikantné.)
Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanu na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku.
Do zmesi pridáme nakrájané huby.
Postupne vkladáme mäso a za stáleho obracanie ho opražíme. Potom ho podlejeme vodou a dusíme asi hodinu a pol. Vody nesmie byť veľa, aby sa mäso nevarilo, ale dusilo. Keď je už veľa šťavy, tak ju odoberám. Ak by bolo veľmi riedke, tak po pol hodine dusenia, pridávam najemno nakrájaný malý zemiak, ktorý šťavu trošku zhustí.
Pred podávaním este vmiešame kečup.
AKo prílohu odporúčam hranolky a ryžu, môže byť ešte zeleninová príloha alebo tatarská omáčka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 5.5.2015, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rýchla a jednoduchá krupicovo-zeleninová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

obyčajné maslo, detská krupica, vňať zeleru, mrazená zelenina (najlepšie asi mrkva s hráškom) - ja používam väčšinou čerstvú mrkvu a mrazený hrášok, soľ, vegeta, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo roztopíme na slabom ohni v hrnci, pridáme aspoň polievkových lyžíč krupice a trošku popražíme, zalejeme vodou (asi 1,5 litra), pridáme posekanú zelerovú vňať. Keď sa začne variť vsypeme mrazenú zeleninu, pridáme lyžičku vegety, soľ a varíme asi 10-15 minút - kým nie je zelenina celkom mäkká.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.8.2012, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Budapeštianska torta pre nášho oslávenca


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.9.2010, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu