končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tirolské minikrémešePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g cesto lístkové, džem jahodový, 70 g Zlatý klas, 100 g cukor kryštálový, 500 ml mlieko polotučné, 1 žĺtok, 100 g maslo, 250 ml smotana šľahačková, 1 ks stužovač šľahačky, na posypanie cukor práškový, jahody čerstvé alebo iné čerstvé či zavárané ovocie POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme ho na práškovom cukre na hrúbku cca 4 mm. Pokrájame ho na obdĺžniky s rozmermi cca 5 x 10 cm /mne vyšlo 20 obdĺžnikov, teda 10 ks krémešov/ alebo štvorce 10 x 10 cm a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnov upiecť dozlatista.. Upečené obdĺžničky položíme na mriežku a necháme vychladnúť.Medzitým si dáme variť 400 ml mlieka so 100 g kryštálového cukru.. Do zvyšku mlieka zašľaháme 1 žĺtok a zlaté klasy. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme premiešavaním vychladnúť.Do vychladnutej masy zašľaháme 100 g masla a môžme vrstviť krémeš a to nasledovne: lístkový obdĺžnik potrieme džemom, nastriekame pudingový krém, môžme poukladať nakrájané ovocie /v originále ovocie nie je uvedené, ale myslím, že je to super chutný bonus navyše :)/, ďalšia vrstva je vyšľahaná šľahačka so stužovačom a prikryjeme ďalším plátkom lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládou. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 24.6.2014, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Brokolicová rýchlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica, maslo, cesnak, vegeta, syr v črievku, šunka - môže a nemusí byť POSTUP PRÍPRAVY na masielku opražiť na kusky nakrajanu brokolicu, pridať vegetu, pretlaceny cesnak a trošinku podliať vodou..môže sa pridať aj šunka, ja nedavam vzdy a je to fajne aj bez nej.. ked je brokolica udusena zahustiť crievkovym syrom.. podávame so zemiakmi na ľubovoľný spôsob alebo len s pečivom. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 8.6.2015, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Hrianky de luxe - vhodné aj ako pohostenie pre návštevyPOTREBNÉ PRÍSADY toastový chlieb, šunka, syr, sladká smotana, solamyl, vajcia, cibuľa, soľ, korenie. POSTUP PRÍPRAVY Rozpis na cca 8 kuskov chlebikov: toastový chlieb opiect na masle z jednej strany.. v nadobe si zmiesat nakrajanu sunku 150 g, 100 g nastruhat syr, 1 malu cibulku nakrajat, pridat 2 zltka, 50 ml smotany sladkej, 2 lyzičky solamylu, sol, korenie, vegetu.. zvlast vyslahat sneh z tych 2 vajicok a na zaver pridat do zmesy.. hrianky poukladat na plech bud vymasteny alebo ja som dala papier na pecenie neopecenou stranou dolu, navrstvit zmes a piecet pri 200 stupnoch cca 20 minut do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 11.3.2014, 7:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Naša prvá hrnčeková vianočkaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Podľa receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrncekova-vianocka-fotorecept/28561-recept.html\r\n\r\nMôj tip: Po upečení potrieť rozpusteným maslom, ostane krásne lesklá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.2.2014, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Špenátový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY balíček mrazeného špenátu, maslo, olej, soľ, cukor, ocot, smotana na varenie, hladká múka, cesnak. POSTUP PRÍPRAVY Špenát ako ho máme rady a robíme my.. Rozmrazenú kocku špenátu podusíme cca 15 minút na oleji. Pridáme cukor, soľ, cca 3 kúsky pretlačeného cesnaku a ešte chvíľku podusíme. Pre zjemnenie pridáme plátok masla..V 10 % smotane na varenie rozmiešame hl. múku a špenát zalejeme. Dochutíme octom. Ak je prívarok hustý rozriedime mliečkom. Podávame so zemiakovou kašou, špekačkou či volským okom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2018, 17:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Plnené pizza štangle s cesnakovým dressingomPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY podľa receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/10140-pizza-tycinky-z-kynuteho-testa/ Dressing robim tak, že zmiešam biely jogurt /kyslú smotanu/ s tatarskou omáčkou, pridám veeeľa cesnaku, soľ a korenie.. Výborne chutí aj s pridaním syra v črievku.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.10.2014, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Plnené perníčkyPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 30.11.2014, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
SrdiečkaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Lipa+zázvorové želé..PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Čím bojujeme protí vírusom.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.5.2013, 12:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová vežaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé, oravská slanina, syr camembert, šampinony, hubovy bujon, cibula, olej, grilovacie korenie, horčica, kečup POSTUP PRÍPRAVY Večera, ktorú som pripravila manželovi k nášmu výročiu sobáša. Len sa tak oblizoval, takže všetkým vrelo odporúčam :) Bravčové karé nakrájame na plátky, vyklepeme a okoreníme grilovacím korením, ja som použila grilovacie korenie Steak od Kotányi. Nakrájame si hrubšie plátky anglickej slaniny /podľa počtu rezňov/, ktoré poprekrajujeme do vejárového tvaru. Na oleji sprudka opečieme mäsko aj slaninku z obidvoch strán. Vo výpeku opražíme cibuľku, pridáme čerstvé nakrájané šampiňóny a chvíľu podusíme. Zalejeme hubovým bujónom do ktorého som pridala za lyžicu horčice aj kečupu. Na kvapke oleja opražíme syr prekrojený na polovicu. Takto pripravíme minútkové jedlo. Ja som však v príprave pokračovala ďalej. Mäsko som vložila na pekáč, naň poukladala plátky opraženej slaninky, zaliala šampiňónovou zmesou, zakryla alobalom a dusila v rúre cca 40 min, možno trošku menej, nestopla som to. Po dopečení som na tanieri vytvorila vežu a to nasledovne: mäsko - slanina - syr - mäsko. Spojila som špáradlom. Podávame so vzniknutou omáčkou, opekanými zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.3.2013, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |