končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55 Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku (400) 28.3.2024, 7:48 Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10 SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) (74) 31.12.2023, 14:23 Medvedie labky - straaasne stary ale vynikajuci recept (4) 25.12.2023, 13:34 Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27 Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké (180) 20.12.2023, 20:21 Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
veterníkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na prípravu odpaľovaného cesta budeme potrebovať: 250 ml vody, štipka soli, 100 g masla alebo rastlinného tuku, 150 g hladkej múky, 4 vajíčka. Na prípravu vanilkového krému budeme potrebovať: 1 zlatý klas, 300 ml plnotučného mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 3 PL kr. cukru. Ďalej budeme potrebovať: šľahačku, svetlú polevu od Dr. Oetker. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Do hrnca odmeriame vodu, pridáme soľ, maslo alebo rastlinný tuk a necháme zovrieť. Len čo voda začne vrieť, vsypeme hladkú múku, ihneď zmiernime oheň a dôkladne miešame, aby sa nevytvorili hrčky. Na veľmi miernom ohni a za stáleho miešania cesto krátko paríme. Správne sparené cesto poznáme podľa toho, že sa začne oddeľovať od dna a stien nádoby, je pevné a lesklé. Opaľované cesto preložíme do studenej misy, miešame a spracúvame, kým čiastočne nevychladne. Do cesta postupne zapracujeme jedno vajce po druhom a každé s cestom dôkladne spojíme, kým pridáme ďalšie. Hotové odpaľované cesto musí byť husté, hladké a lesklé. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Venceky - miniveterniky alla HelenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g vody, 150g palmarinu (alebo 2 a pol dcl oleja), 150g hladkej muky special, 4 vajicka POSTUP PRÍPRAVY Dame zovriet vodu spolu s maslom, pridame muku, chvilu miesame na ohni. Nechame vychladnut a pridame vajicka a vymiesame spolu. Do zdobicky dame cesto a robime na plech venceky alebo plne veternicky. Pecieme pri 200stupnoch do ruzova. plnka: 300g cukru, 1 vanilka, 1/2 l mlieka, 1 zlaty klas vsetky suroviny kratko varime kym nevznikne puding. Ked vychladne po malych kuskoch do neho vmixujeme maslo 250g a plnime opat zdobickou prerezane venceky :-) Najblizsie doplnim foto ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VeterníkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2,5 dcl vody a 2,5 dcl oleja necháme zovrieť.Ked vrie dáme 2,5 dcl hladkej múky a na miernom ohni miešame asi 3-4 minutky to sa vlastne odpaluje cesto...ked dáme zo sporáku dome mixerom miešame 8 vajec vždy po jednom ale miešať aby sa neuvarili v tom...a zabudla som olej použivam len Heliol alebo Raciol ostatné sú neni dobré na to ...ked je do husta vymiešané vrecúškom striekame na plech..dávem na papier piecť.\r\nPlnka: 10 PL kryšt cukru upáliť na karamel nechať rozpustiť a zalejeme 3 dcl mlieka a necháme uplne rozpustiť.V dalších 3 dcl mlieka rozmiešame 2 zlaté klasy a uvaríme hustý puding...necháme vychladnúť...v miske rozmiešať do penista 250g masla a po lyčiciach pridávame vychladnutý puding,poriadne vymiešame a plníme veterníky ktoré sa prekroja....na vrch bvyšlahám 3 šlahačky zo stužovačom a cukrom podla chuti...znovu vreckom striekam na plnku...potom priklopíme vrchným cestom...na vrch dávam cukrovú polevu...10 PL kryš cukru upáliť na karamel a zaliať asi 1,5 dcl mlieka a nechať rozpustiť....do misky si dám asi 10 PL práškového cukru a ten horúci rozpustený karamel vylejem a metličkou poriadne vymiešať ked to je velmi riedke pridať práš cukor a polievame veterníky...z tejto dávky mi vyjde okolo 35-38 veterníkov POSTUP PRÍPRAVY .. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.2.2013, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VETERNIKY Z ODPALOVANEHO CESTAPOTREBNÉ PRÍSADY Domáce veterníky-pol litra vody,350 g muky (ja dávam hladkú)-1/2 práška do pečiva,štipka soli,4 vajcia,vanilkovy cukor ,125 g masla, PLNKA.-,8 lyžíc cukru,7 deci mlieka,250 g masla,prasok zlaty klas-moze byt aj vanilkovy pudng,150 g masla,1 balíček vanilínového cukru POSTUP PRÍPRAVY -POSTUP.-vodu dáme variť,do nej dáme palmarín,(MASLO)sol,muku varáme cca 5 minút,kám sa nám cesto neodlepuje od hrnca.dáme schladiť na chvílu,pridáme vajcia ,prášok do pečiva ,van.cukor,a plnime zdobič na torty a na papier na pečenie si tvarujeme veterníky,dáme ich piecť na 25 minút na 180 stupnou,vlažné prekrojíme ,plnime a posypeme cukrom...možeme si urobit karamel,polku namociť do karamelu,poliať stopenou čokoladou......podla chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.1.2013, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Najlepšie veterníky na svete!!!POTREBNÉ PRÍSADY Ja som robila plnky z dvojitej davky pretoze sa mi to zdalo malo na tolko cesta a nebanujem. Takze recept je uz upraveny podla mna. A ked som si to preratala tak ma to vyslo okolo 6eur 35 kusov veternikov. Cesto: 60dkg vody, 30dkg palmarin, 30dkg hladkej muky, 8 vajec\r\nPlnka I. 4 zlate klasy, 1,5l mlieka, 2 vanilkove cukry, 7 lyzic pras. cukru, 1 slahacka + stuzovac\r\nPlnka II. 20 lyzic krys. cukru, 4 slahacky \r\nPoleva : 5 lyzic krys. cukru, pol dcl mlieka, 250dkg pras. cukru POSTUP PRÍPRAVY Dam aj obrazkovy postup, ked bude viac casu :-) Cesto, vodu s palmarinom nechame zovriet a do toho zavarime muku. Miesame asi tak 3 min, nech sa cesto odliepa od hrnca, potom ho treba nechat vychladnut a do vychladnuteho vmiesavat po jednom vajci. Na pomasteny plech tvarujeme ozdobnym vreckom veterniky, ja som mala priemer okolo 7 cm a vyslo ich 35kusov. Ruru predhrejeme na 250 stupnov a dame piect tak 10 minut, zapla som aj vrtulu a potom znizime na 170 stupnov a dopecieme tak 20 min uz bez vrtule. Plnka I. Z pudingov, cukru a mlieka uvarime pudnig a nechame dobre vychladnut, ja si ho davam do mixera a kazdu chvilku premiesavam nech nieje koza a hrudky. Do vychladnuteho primiesam vyslahanu slahacku so stuzovacom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 414 návštěvníkov) Dominika Š. (nina56556) ID 147306 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (131) posledné: 28.4.2019, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
karamelová poleva na veterníkPOTREBNÉ PRÍSADY 50g cukru 220g práš.cuk 3 lyž.mlieka POSTUP PRÍPRAVY skaramel.cuk,zaliať potom mliekom,za stál.mieš,rozvariť a postupne pridávať k práš .cukru ,vymiešať na hladku,hustu polevu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 22.10.2012, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***KARAMELOVÉ VETERNÍKY*****POTREBNÉ PRÍSADY V sobotu som si uvarila Salko, a chcela som urobiť nejaký koláčik zo Salkovej plnky. Najskôr som uvažovala nad nejakým rezom na oplatke a skončilo to pri veterníkoch alebo venčekoch. Určite je tu veľa rcp, aj ja ich mám dosť a skúšam, ktorý sa mi vydarí. Tak sa s Vami delím o jeden z tých vydarených. Pretože boli aj menej úspešné POSTUP PRÍPRAVY Dajte variť 1/4 l vody, do nej 150 g tuku- Omega, Iva, Cera a pod. Troška osoľte. Potom tam vsypte 150 g polohrubej múky a miešajte, začne sa cesto oddeľovať od stien hrnca. Nechajte vychladnúť a potom tam zašľahajte po jednom 5 vajec, to som robila mixérom. Naplňte vrecúško a striekajte veterníky. Dávala som ich na pečiaci papier. Ja som začínala od vonkajšieho kraja a pokračovala smerom do stredu . Rúru vyhrejte na 250 st.C- ja mám elektrickú a dajte piecť. Piekla som asi 12 min. a potom som stíšila teplotu asi na 190 st. C a pečte ešte asi 10 min. Aj viac, pokiaľ nie sú zhorené, nechajte radšej dlhšie, aby nedopadli ako tie moje, ktoré boli vpredu pri okienku / viď v postupe/ Plnila som plnkou zo spomínaného Salka, ktoré som vymiešala s maslom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ľuba V. (lubav) ID 27763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 25.9.2016, 7:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VETERNÍKY - MRAKYPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 15 Dg hladká múka 00 ,12 Dg Palmarín, 2,5 dl vody, štipka soli ,4 vajcia.Karamelová plnka: 9 dl mlieka ,3 zlaté klasy, 25 dg kryštál. cukor, 25 Dg Hera , 2. plnka: 3 šľahačky ,3 stužovače, 1 vanilka + troška ml. cukru, poleva: 10 dg kryštál. cukor + 4 PL mlieka, ml. cukor podľa potreby, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Vodu s tukom a troškou soli dáme zovrieť a vsypeme múku. Dobre zmiešame a ešte na miernom ohni miešame, aby sa nám hmota čo najlepšie spojila. Správne má mať lesk a na spodu kastróla by mal byť taký biely povlak z toho cesta. Vtedy cesto odstavíme a necháme chvíľu ochladnúť. Do mierne vychladnutého zašľaháme postupne po jednom vajcia. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na vymastený a vodou pokropený plech. (ja pred pečením cesto pokropím vodou). Nedávame cesto po celom plechu, ale tak 1 cm od okrajov, lebo cesto sa pri pečení roztiahne. Pečieme prvých 10 min. pri teplote 230°C a potom tiež asi toľko pri 150°C, doružova, cesto musí byť prepečené-ľahké.Karamelová plnka: upáliť cukor, zaliať asi 2 dl mlieka, nechať rozvariť a potom vliať do pripravenej druhej nádoby, kde už máme rozmiešaný zlatý klas so zvyškom mlieka.Uvarí sa puding a po vychladnutí sa vyšľahá s Herou. Touto plnkou natrieme prvý korpus, na to šľahačky, druhý korpus a polevu. Vrch ešte pokropím rumom, aby to pekne voňalo. POZNÁMKA: vrchný plát si vždy pokrájam dopredu, a potom ukladám navrch, potom už len prerežiem spodný plát ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 97 návštěvníkov) Rozália M. (machoviatko) ID 56609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 10.4.2019, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MAXI veterník - aj pre začiatočníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Tento koláčik je preto výborný lebo sa vždy podarí. Máme veľmi radi veterníčky a veľa krát som ich už aj robila no nikdy sa mi nepodarili, vždy som ich mala splasnuté, vnútri mľazglavé, no keď ich robím takto na plech vždy sa to super podarí a vyzerá to veľmi slávnostne. Cesto- 3dcl vody, 250g margarínu, 250 g hladkej múky, štipka soli, 8 vajíčok Plnka : 7PL kryštálového cukru, 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 250g masla, 2 šľahačky , 2 stužovače do šľahačky Poleva: 50g kryštálového cukru, 7 PL mlieka, 200g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY s obrázkami OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 247 návštěvníkov) Zuzana Č. (zuzulyk) ID 75504 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (128) posledné: 29.9.2016, 21:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VeternikyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml vody 150 g hery 170 g polohrubej múky 6 vajec (4 - cesto, 2 plnka) štipka soli 100 g práškového cukru 400 ml mlieka 50 g zlatého klasu vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Do hrnca dáme vodu, pridáme Heru a štipku solia a necháme zovrieť. Do vriacej zmesi pridáme múku a uvaríme hustú kašu, ktorá sa nelepí na steny. Kašu necháme vychladnúť a vmiešame do nej 4 celé vajíčka. Vymastíme plech. Zmesou naplníme ozdobné vrecko a vytlačíme venčeky. Pečieme asi 20 min pri 180 stupňov. Plnka: Polovicu cukru dáme do suchého hrnca a uvaríme karamel, po troche prilievame mlieko a vo zvyšnom mlieku premiešame zlatý klas. Do karamelového mlieka pridáme zvyšný cukor, 2 žĺtky, vanilkový cukor, zlatý klas a uvaríme puding. Vyšľaháme bielky, primiešame do pudingu a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si 2 šľahačky, pridáme práškový cukor a došľaháme. Všetky veterníky pozdĺžne rozkrojíme a naplníme karamelovou plnkou a šľahačkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Anna R. (aninocka) ID 146689 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 8.4.2010, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |