končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***AMOROV JABLČNÝ REZ***POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 35dg hladkej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 1 vajce, štipinka soli, 10dg práškového cukru, 15dg hery, 3PL mlieka ............... Jablčná náplň: 1kg nastrúhaných jabĺk, 12dg kr. cukru -menej i viac podľa sladkosti jabĺk, škorica podľa chuti-1-2ČL, 5bielkov................. Vanilkový krém: 350ml mlieka, 5žĺtkov, 1vanilkový puding, 6dg pr. cukor, smotana na šľahanie 33%-400ml POSTUP PRÍPRAVY Z ingrediencí vypracujeme rukou hladké cesto, necháme ho v chlade pol hodiny odležať, potom vyvaľkáme a za pomoci valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.. nastrúhané jablká osladíme, a za občasného miešanie podusíme domäkka. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutých jabĺk vmiešame tuhý sneh z 5 bielkov. Jablčnú náplň rozotrieme na cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry (170°C)doružova. Po upečení necháme vychladnúť. Z mlieka, 5 žĺtkov a pudingu uvaríme kašu, tú necháme vychladnúť /občasne ju premiešame , aby nevznikla napovrchu kožka/ Po vychladnutí puding vyšlaháme s cukrom. Smotanu vyšleháme a zmiešame s pudingom. Krémom potrieme upečený vychladnutý koláč... Koláčik je najlepší na 2. deň, ked spodné cesto dobre odmäkne a celý sa potom rozplýva v pusinke.. verím, že ani tento receptík nesklame... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.7.2013, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
***SMOTANOVO-SYROVÉ CHUŤOVKY***POTREBNÉ PRÍSADY milujeme tieto chuťovečky, ktoré sa dobre "zobkajú" keď je žurka, keď je už veľa sladkého... a dobre padnú k vínečku... určite ich odporúčam... sú to chuťovky podľa môjho spôsobu.. recept som toľkokrát upravovala.. až som prišla na tú správnu chuť, a vhodný pomer prísad-teda aspoň podľa mna,,... POSTUP PRÍPRAVY na cesto potrebujeme: 25dg hladkej múky, 10dg polohrubej múky, 1heru, 1prášok do pečiva, 6 trojuholníkov roztierateľného syra(ja dávam VALASKU od Coop jednota), 125ml kyslej smotany, 2žĺtka, 1PL soľ.... z uvedených prísad vypracujeme bochník a vyvaľkáme na pracovnej doske na 0,5cm.. vykrajujeme drobné chuťovky a ukladáme na papier na pečenie na plech... potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme(pizza korením, sézamom, provensálskymi bylinami, rascou), pečieme pri teplote 200stupňov cca 7-10minút doružova.... skryjeme.. lebo sú veľmi žravé... a do sviatkov nevydržia.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 174 návštěvníkov) KOMENTÁRE (51) posledné: 4.2.2016, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
***LINECKÉ KOLÁČIKY MÁČANÉ v ČOKOLÁDE***POTREBNÉ PRÍSADY receptov na linecké koláčiky je tu viac, no každý ako sa zdá je iný.. ja pridávam ten náš osvedčený...:)potrebujeme:75dg hladkej múky, 25dg práškového cukru, 50dg margarínu-môže byť hera, palmarin, alebo helia, 2 žĺtky, 1PDP POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 11.1.2016, 6:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1kg hladkej múky(môže byť aj špeciál) 2 kocky čerstvého droždia, 4polievkové lyžice cukru, 2kávové lyžičky soli, 3 žĺtky, 100g rozpusteného masla, 500-550 ml mlieka, ....... plnka: 25polievkových lyžíc kr. cukru, 5kávových lyžíc škorice, 200g rozpusteného masla POSTUP PRÍPRAVY pozor milé dámy... ponúkam recept z mojej dielne... neokukaný, neopísaný... chutí podobne ako švajčiarsky závin v obchodoch, preto som si dovolila dať vianočke taký názov.. verím, že na jej chut si prídu nielen milovníci škorice ale aj tí ostatní... táto vianočka je už súčasťou sobotných či nedeľných raňajok... hoc príprava vyzerá náročne... verím, že vás to neodradí.. a zvládnete ju hravo... pozostáva z 9 vrkočov... z toho-vrkoč zo 4 prameňov je naspodu, potom na tom je vrkoč z 3 prameňov a navrchu vrkoč z 2 prameňov... pridávam svoj fotopostup..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov) KOMENTÁRE (78) posledné: 4.12.2014, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***JABĹČKOVÝ KOLÁČ NAOPAK***POTREBNÉ PRÍSADY Hoci je tu jablkových koláčikov neúrekom... na vaše želanie pridávam ten náš z radu obľúbených, ľahkých a osviežujúcich koláčov... Tento rok bola jablková úroda bohatá, preto ich môžeme užívať v rôznych receptoch takmer každý deň... POSTUP PRÍPRAVY 4 vajcia(žĺtky), 20dg práškového cukru, 1dl oleja, 1dl vody, 20dg polohrubej múky, 1prášok do pečiva, a nakoniec sneh zo 4 bielkov 10 veľkých jabĺk.. Plnka: 1/2l mlieka, 2x zlatý klas, 20dg kryštálového cukru, 1 vanilka, 1 maslo-25dg OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 140 návštěvníkov) KOMENTÁRE (63) posledné: 20.12.2021, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***KAKAOVÉ KOCKY S TVAROHOM A LESNÝM OVOCÍM***POTREBNÉ PRÍSADY cesto sa skladá z 2 korpusov... na každý potrebujeme: 4vajcia, 150g kryštálového cukru, 4PL vlažnej vody, 150g polohrubej múky, 1/2PDP, a kopcovitá polievková lyžica kakaa... na plnku potrebujeme:1šľahačkovú smotanu 33%, 1kyslú smotanu, 500g tvarohu/ja kupujem vedierko z LIDLA/, 5kopcovitých polievkových lyžíc práškového cukru, 1želatínu v prášku-ŽELÉ DORT POSTUP PRÍPRAVY V miske si vyšľaháme žĺtky s kr. cukrom, pridáme 4PL vlažnej vody a do toho pridáme múku zmiešanú s PDP a kakaom... Keď je to vymiešané, zľahka vmiešame sneh zo 4 bielkov.... dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech... takto isto si pripravíme 2. plát, ale pečieme ho na papieri na pečenie, ktorý je vložený na plechu tých istých rozmerov, čo 1. plát... Na plát v plechu dáme 2/3 plnky: vyšľaháme šľahačku-nahusto, potom pridáme kyslú smotanu a tvaroh , 5PL práškového cukru... do tohoto vlejeme žele dort-1prášok zmiešaný v 1dl vody a podľa postupu na sáčku prevaríme... vylejeme do tvarohovej hmoty... a ppriadne zmixujeme... na plnku dáme 450-500g ovocia-ja dávam podľa možností .. tentokrát je to mrazená zmes lesného ovocia z LIDLA Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 9.11.2013, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***AUSBURSKÉ REZY***POTREBNÉ PRÍSADY tomuto koláčiku sa nedá nikdy odolať... je veľmi vďačný... žiadne dlhé prípravy... ani náročné plnky... všetko je v obrázkovom fotopostupe... POSTUP PRÍPRAVY ***plocha na pečenie-môj plech má 39x29cm pre maminky, ktoré chceli mať napísané suroviny.... tak sumarizujem:) cesto: 40dg hl. múka, 1pr. do pečiva, 3PL kakaa, 1hera alebo palmarin, 15dg prášk. cukru, 1žĺtok, 3PL mlieka plnka: 4-žĺtky a 5-bielkov , 15dg pr. cukru, 1vanilka, 500g tvarohu, 1vanilkový puding, 4PL rozpustené maslo OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 493 návštěvníkov) KOMENTÁRE (197) posledné: 18.4.2017, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
***LUXUSNÉ VANILKOVÉ ROŽTEKY***POTREBNÉ PRÍSADY tieto rožteky sa inak sa ani nazvať nedajú, pre nás sú tie naj rožteky... pravidelne ich robím na Vianoce a na Veľkú noc... luxusné sú už aj preto, že do cesta nejde obyčajný palmarín , či hera, ale maslo-u nás nazývané"čajové" maslo.. a luxus vyplýva aj z ich chuti... jednoznačne ODPORÚČAM vyskúšať... POSTUP PRÍPRAVY postup nájdete nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 19.12.2014, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***REZY PUDINGOŠ***POTREBNÉ PRÍSADY Milé maminky, nemaminky, verím, že teraz poteším nejednu z Vás a vašich ratolestí, ktoré milujú tak vynikajúci a preslávený "pudingoš" z MMB... tieto rezy sú unikátne... príprava maximálne jednoduchá... do 45minút od začatia je koláčik hotový.... nie je náročný, absolútne, s cestom sa výborne pracuje a zvládne aj tá, ktoré nemá s pečením koláčov žiadne skúsenosti.... POSTUP PRÍPRAVY ....postup a ingrediencie opäť pri jednotlivých obrázkoch..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 173 návštěvníkov) KOMENTÁRE (96) posledné: 10.12.2017, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!POTREBNÉ PRÍSADY tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!! POSTUP PRÍPRAVY postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov) KOMENTÁRE (206) posledné: 24.12.2017, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |