. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 373 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,38 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Zaváraná cuketa ( ako uhorky) - perfekto :)



POTREBNÉ PRÍSADY

na 7dcl fľašu - 1 strúčik cesnaku, 1 chili paprička, cuketa. Na nálev na studeno 7dcl fľaša ( 1lyžička deka, 0,5dcl octu, 2 a pol lyžice kryštálového cukru, a dolejeme studenou vodou po okraj flaše)

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu si umyjeme a aj so šupkou pokrájame na dlhe hrube pasiky ( tak ako zvyknete krajat uhorky ). Na spodok fľaše dame jeden strúčik cesnaku, poukladáme cuketu a nasypeme do fľaše 1 lyžičku deka, 2,5 lyžice cukru, a 0,5 dcl octu a dolejeme studenou vodou a navrh položíme chilli papričku. Sterelizujeme 5 minut.
Je to výbornééé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Michaela C. (michaela2107) ID 129046 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.7.2013, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cuketový džem s lesným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

2,20 kg cuketa, 800 g mrazená lesná zmes, 1,05 cukor kryštál, 2KL perníkové korenie, 3 ks Gelfix 3 : 1

POSTUP PRÍPRAVY

Keď neviete, čo s cuketami, tu je jedno sladké riešenie.

Postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 17.8.2013, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ten najlepší Uncle Beans-zaručene :)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg cervenej papriky 1 kg rajcin 1 kg cibule 6 strucikov cesnaku 1 konzerva kukurice 1 konzerva hrášku 1 konzerva červenej fazule 7dcl pohar zavaranych uhoriek 7dcl pohar rajcinovej stavy-pretlaku 1 dcl oleja 1 dcl octu 30 g soli 200 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Papriky, rajčiny ( tie zbavíme šupiek,zalejeme vriacou vodou a olupeme), cibulu, cesnak nakrájame na malé kúsky-kocky. Do veľkého hrnca dáme olej a na ňom osmahneme nakrájanú zeleninu, zalejeme pretlakom, pridáme cukor, soľ a ocot a varíme 15 minút, potom pridáme ostatné suroviny-uhorky, kukuricu, fazuľu, hrášok a dovaríme ešte 5minút. Asi 1 minútu pred vypnutím nasypeme 1 sáčok kyseliny sorbovej-je to neškodný prípravok proti plesniam. Po vychladnutí nalievame do malých pohárov a sterilizujeme. Je to veľmi dobré na dietu na kuracie prsia, cestoviny, len tak s ryžou..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Ida Dítětová (Ikunka) ID 100731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2015, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

slivková nutela



POTREBNÉ PRÍSADY

na kilo zrelých ,sladkých sliviek 350gramov cukru ,60gramov kakao,1čokoláda na varenie,štipka škorice,1 hrnček lieskových orieškov ,alebo iné oriešky ,vanilín.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky umyjeme,vykôstkujeme, dáme do hrnca a varíme asi 15 min, kým nezmäknú.
rozmixujeme na hladkú masu, pridáme cukor, kakao ,roztopenú čokoládu, vanilínový cukor a oriešky ,štipku škorice ,kto má može pridať aj trocha rumu-umu .
Zmes necháme na noc odležať.Krásne sa spoja chute ,je to užasná vona ,sliviek,škorice,čokády ,mnam. Potom slivkovú nutelu ešte raz premiešame
,ochutnáme ,či je dosť sladká,kakaová,oriešková ,..dochutíme a naplníme do pohárov a sterilizujeme 15 min pri 80 stupňoch.
Na slivkovu nutelu je receptov veľmi veľa ,aj jablčková a kakaová nutela ,kakao,oriešky.
.naša známa namiesto cukru používa domáci med,tam treba dokladne ochutnávať aby ste to s medom neprehnali:)
ale toto sme si podľa seba doladili ,je to náš domáci recept,oriešky sekáme na drobnučko a jemne ešte opražíme ,ale ak nemáte stačí použiť kľudne aj vlašské orechy či iné a možete aj pomlieť
niekde bolo veľa kakaa,inde cukru..ono aj slivky su predsa sladšie,zrelšie,treba tomu prisposobiť cukor

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.9.2015, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Papriková soľ



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kápie *
250 g soli

POSTUP PRÍPRAVY

Je to vynikajúca prísada do jedál namiesto obyčajnej soli. Používam ju na osolenie polievok, omáčok, mäsa, pečene, húb, nátierok ... (Samozrejme, len kde sa to hodí.) Pridávam ju do jedla až po dovarení, nech si paprika zachová čo najviac vitamínu C.
Môj tip: namiesto obyčajnej soli dajte soľ "Maruška", ktorá má nižší obsah sodíka a vyšší obsah draslíka, chuťovo je slaná rovnako, ale je zdravšia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.9.2009, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg malín, 1 lyžicu kryštálového cukru (do rozmliaganých malín), približne 1,5 kg cukru (do šťavy). Riaďte sa pravidlom: toľko cukru, koľko je získanej (vyčírenej) šťavy, V mojom prípade to vyšlo 1,5kg.

POSTUP PRÍPRAVY

Maliny s cukrom rozmliagame, dáme do trojlitrovej nádoby so širokým hrdlom, prikryjeme čistou utierkou, previažeme a necháme stáť v teple (nie na slnku) 3 dni. Maliny začnú kvasiť. Po troch dňoch zmes prelisujeme cez sito a plátno. Do vyčírenej šťavy pridáme toľko cukru, koľko je šťavy. Získanú tekutinu krátko povaríme. Pri varení odstraňujeme penu. Po rozpustení cukru horúci sirup nalejeme do fliaš a flase položíme naležato.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.6.2022, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ZAVÁRANÉ LEČO VARENÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, rajčiny, pomôcka na konzervovanie Dr.oetker - jednoduchá príprava a v zime super

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 28.7.2018, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KEČUP „HEINZ“



POTREBNÉ PRÍSADY

2kg paradajky, 25dkg cibuľa, 3 mäsité červené papriky /môže byť aj feferónka/
1 cvikla, 1 kúsok škorice, 4 klinčeky, 10ks nové korenie, 5ks čierne korenie, 3ks bobkový list, kúsok badiánu
2lyžičky sladkej papriky, 1,25dcl octu, 1 poliev.lyžica horčice, 1 lyžica solamyl,
2 kávové lyžičky soli, 20dkg cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky, cibuľu, papriku, feferónku a ošúpanú surovú cviklu pokrájame a dá-
me variť. Škoricu, klinčeky, nové korenie, čierne korenie, bobkový list a badián
dáme do gázy alebo do kúska plátna, zaviažeme a varíme spolu so zeleninou.
Varíme asi 2hodiny.
Uvarené okrem korením prepasírujeme, pridáme sladkú papriku a cukor. Dáme
znovu variť. Keď sa varí a cukor je rozpustený pridáme nálev z octu, horčice, soli a solamylu.
Necháme prejsť varom. Horúce dáme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme cca 10min.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Helena B. (hela2) ID 37749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.8.2014, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

◄ Zavárané strúhané jablká ►



POTREBNÉ PRÍSADY

* jablká

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká umyjeme, očistíme a nastrúhame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 8.10.2013, 17:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

SIPKOVY LEKVAR_KLASIKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

zrelé šípky prejdené mrazom,kryštálový cukor,kyselina citronová

POSTUP PRÍPRAVY

šípky očistíme od okvetia a stopky,najlepšie malým nožom,potom preplachneme pod tečúcou vodou.Dáme do rajnice a zalejeme vodou tak,aby boli zakryté.Uvaríme do mäkka.pozor,sem-tam premiešať,aby neprihoreli.Uvarené necháme vychladnúť,ale nie úplne.Prichystáme si silonky-podkolienky ,naplníme asi do polovice a polovička to potom žmýka ako handru pri umyvaní dlážky.Samozrejme,do čistej širšej rajnice.
Ked máme všetky šípky prepasírované,odvážime.Pridáme kryštálový cukor jedna k jednej a premiešame.Necháme do druhého dna postať, cukor sa nám rozpustí skoro všetok. Pridáme kyselinu citronovú -podľa chuti-nie veľa.Premiešame a po troške-2-3naberačky-varíme do zhustnutia.,.
Skúška hustoty-na tanierik za lyžicu lekváru,ak prejdeme lyžicou po strede a nezlieva sa,ale zostáva cestička,je hotový.Plníme do malých čistých pohárov,utrieme okraj mokrou čistou utierkou a zaviečkujeme.Otočíme dole viečkom a necháme vychladnúť.
JE TO PAN LEKVAR,


postup foto pridám,až sa to naučím vkladať a budú dozrievať šípky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 10.10.2013, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 373 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu