končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZAVÁRANINY |
Iveta P. (narcis26) ID 42855 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) ZAVÁRANÉ LEČO VARENÉ[ recept č. 6805 zo dňa 12.8.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY paprika, rajčiny, pomôcka na konzervovanie Dr.oetker - jednoduchá príprava a v zime super POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI papriku očistíme a nakrájame na kúsky ... ja som mala cca 6kg papriky.... rajčiny obaríme vrelou vodou....ošúpeme....a nakrájame na kúsky...potom rukami riadne rozmačkáme....toto som vždy robila rada ako dieťa bola som od rajčín až po lokte a mama mi nemohla vynadať, že som špinavá -:))))...ja som dávala 7kg paradajok nakrájanú papriku a rajčiny dáme do velkého hrnca a na miernom ohni varíme cca 40min....treba občas pomiešať aby sa nám zospodu nepripálilo...uvarené je vtedy ak je paprika už na 3/4 mäkká.... ...tak a tu už máme uvarené... ja zvyknem do uvareného zamiešať prípravok Dr. oetker pomôcka na konzervovanie aby nám náhodou neskyslo....ja som použila dve balenia... ..sterilizujeme ešte 15min ....a máme zavarené...vyšlo mi 15 fliaš 0,7l a ť fliaš 0.33l... do tohto receptu nejde ani cibuľa ani soľ a olej, takže sa dá použiť na prípravu rôznych jedál...do gulášu, k mäsu alebo ho len udusím s osmaženou cibuľkou, klobáskou, a pochutinami.....postup v ďalšom receptíku... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Anna M. (datelina) ID 58171 (28.7.2018, 14:28) |
Ešte dodám robím koncom augusta, keď je paprika vyzretá, zamiešam aj červenej lečo je sladšie a chutnejšie. Paradajky dám do dusenie pozdnejšie, lebo sa rýchlejšie udusia. |
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (datelina) ID 58171 (28.7.2018, 14:22) |
Rokmi osvedčený recept,robila som aj iné recepty, žiaden sa neujal. Trocha oleja do hrnca +cibuľu podusíme. Pridáme papriku dusíme , potom pridáme paradajky a dusíme nakoniec osolíme. Plníme fľaše sterilizujeme 30 min.je to potravina. Ak je dobre vysterilizované nikdy sa nepokazí. Nešupem paradajky, robím cca 50 fliaš. |
ODPOVEDAŤ |
Natalia N. (nataly2013) ID 330059 (27.7.2018, 14:12) |
Tento víkend chcem ísť konečne na zavarane leco po domácky. Dávate všetci aj cibulu tak, ako tu: http://www.foodfest.sk/zavarane-leco/ Či predsa aj cibuľku? |
ODPOVEDAŤ |
Andrejka K. (andrejjkaa) ID 265095 (20.8.2013, 9:58) |
ODPOVEDAŤ |
Andrejka K. (andrejjkaa) ID 265095 (20.8.2013, 9:58) |
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.9.2009, 17:37) | |
Presne takto robím lečo aj ja, len rajčiny dám do hrnca skôr a keď začnú vrieť, šupnem tam paprika, konzervant nedávam žiadny, ešte sa mi nikdy nepokazil ani jeden pohár. | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (18.9.2009, 7:25) | ||
Darinka, mi takto zavárame lečo čo si pamätám aj moja mama aj babka a tiež sa nikdy nepokazilo až raz a celá dávka tak odvtedy dávam radšej konzervant | ||
ODPOVEDAŤ |
anna t. (annaT.) ID 89985 (17.9.2009, 15:41) |
ja do toho ešte dam pasirovane paradajky 500g.tie v papierovev krabičke |
ODPOVEDAŤ |
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (17.9.2009, 21:24) | ||
ODPOVEDAŤ |
Gabriela B. (Gabika10) ID 40716 (11.9.2008, 12:43) |
SUPER OSKUSALA SOM.GABA |
ODPOVEDAŤ |
Maria L. (mery 1777) ID 7859, mimibazar.sk/mery1777 (13.8.2008, 14:27) | |
ahojky ja robím také isté ale vôbec nedávam ten prášok na konzerváciu. Stále dávAM DO FLIAš ROVNO S HRNCA VRIACE, FLAšU UZAVRIEM DáM POD DEKU A NECHáM V DEKE VYCHLADNÚŤ. Už 5 rok to praktizujem a ani raz sa mi nepokazilo | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (13.8.2008, 20:15) | ||
ahojky, mojej mame raz skyslo niekoľko fliaš tak sme si zvykli to tam dávať, ale nemusí sa | ||
ODPOVEDAŤ |
Valeria R. (Val) ID 2061, mimibazar.sk/val (13.8.2008, 14:12) | |
Len zavickujeme a nesterilizujeme? | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (13.8.2008, 20:14) | ||
zabudla som napísať áno, ja sterilizujem cca 15min idem to tam dopísať a díky pa | ||
ODPOVEDAŤ |
Daniela H. (Češka) ID 23282 (12.8.2008, 18:56) | |
Ja ho robím tiež, ale aj s tým olejom aj s tou cibuľou, a je super a ešte dávam aj sol 1kg rajčín - 1,5 papriky - 5 cibúl - pol lyžičky soli - olej 2 PL Ale zase viem niečo nové, to že je aj proti kysnutiu to som nevedela, tak ďakujem za radu | |
ODPOVEDAŤ |
Jana F. (Toluf) ID 5651, mimibazar.sk/Toluf (12.8.2008, 18:41) | |
a kolko tam ide paradajky? A ziadna cibula? | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (12.8.2008, 20:22) | ||
ááá idem doplniť paradajok minimálne tak ako papriky ale je lepšie dať o kilo viac...takže ja som mala 6kg papriky a 7kg rajčín. Cibuľa tam nejde žiadna. Takto pripravené lečo môžte použiť do gulášu, na mäso alebo potom ho zvyknem dať na osmaženú cibuľku a klobáskou alebo špekáčkou nechám povariť 5min ochutím soľou, cukrom, pretlakom a papáme s chlebíkom. Je to výborné. | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.8.2008, 16:49) | |
Takto to robi aj moja babka.Leco bez oleja a vydrziiiiiiiiiiiiiiiiiii dlho,dlho.Hlavne tam necitit stary olej asi po 2-3 rokoch.Vyborne len tak,s vajickom,alebo pod maso. | |
ODPOVEDAŤ |